Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Raduļica pamet Milānu un atgriežas Ķīnā

Andrejs Siliņš

Raduļica pamet Milānu un atgriežas Ķīnā
Miroslavs Raduļica
Foto: EPA / Scanpix

Serbijas valstsvienības basketbolists Miroslavs Raduļica pēc vienas Milānas "EA7 Emporio Armani" pavadītas sezonas nolēmis atgriezties Ķīnā, parakstot līgumu ar Dzjansu "Dragons" vienību.

Pagājušajā vasarā Raduļica parakstīja līgumu uz divām sezonām ar tā brīža Itālijas čempioni Milānas "Olimpia", taču kluba vadība palika neapmierināta ar dārgā spēlētāja pienesumu komandai. Raduļica, kam alga bija teju miljons eiro sezonā, ULEB Eirolīgā vidēji spēlēja vien 15 ar pusi minūtes, guva 8,1 punktu un izcīnīja 3,2 atlēkušās bumbas. Itālijas čempionātā nepilnās 13 minūtēs 6,8 punkti un 3,0 bumbas zem groziem, turklāt Raduļica sezonas izšķirošajos mačos bieži nemaz netika pieteikumā uz spēli.

Līdz ar to pēc komandas izgāšanās, pusfināla sērijā zaudējot "Trento", klubs paziņoja, ka pārtrauks sadarbību ar spēlētāju. 213 centimetrus garais centrs gan ilgi bez darba nav palicis un parakstījis līgumu ar Ķīnas basketbola asociācijas (CBA) klubu Dzjansu "Dragons". Ķīnā 29 gadus vecais Raduļica spēlējis jau iepriekš, 2014. gada rudenī parakstot līgumu par pusotru miljonu dolāru ar Šaņdunas "Lions". 14 spēlēs vidēji guvis 18 punktus un izcīnījis 9,0 bumbas, Raduļica jau Ziemassvētkos tika atbrīvots - ķīnieši bija gatavi izpirkt viņa līgumu par 1,2 miljoniem.

Pirms un pēc tam Raduļica nedaudz uzspēlējis arī Nacionālajā basketbola asociācijā, pārstāvot "Bucks" un "Timberwolves", bet iepriekš karjerā pārstāvējis Belgradas FMP, Čačakas "Borac", Stambulas "Efes", Berlīnes "Alba", Belgradas "Partizan" un Mariupoles "Azovmash", bet pirms nonākšanas Milānā sezona pavadīta Atēnu "Panathinaikos".

Serbijas izlases rindās Raduļica izcīnījis 2009. gada Eiropas sudrabu, 2014. gada pasaules sudrabu un 2016. gada olimpisko sudrabu.

     [+] [-]

, 2017-06-10 09:12, pirms 7 gadiem
Velns,ka sim nauda patik!