Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertāns Stambulā pret "Real": vai "Darussafaka" pārņems vadību sērijā?

Andrejs Siliņš

Bertāns Stambulā pret "Real": vai "Darussafaka" pārņems vadību sērijā?
Dairis Bertāns (vidū) cīņā zem groziem
Foto: euroleague.net

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālā trešo spēli aizvadīs Daira Bertāna un Oskara Ernšteina pārstāvētā Stambulas "Darussafaka Dogus", kas savā laukumā uzņems Madrides "Real", cenšoties pārņemt vadību arī visā sērijā.

Sērija, kas rit līdz trim panākumiem, sākās ar diviem mačiem Madridē, kur "Darussafaka" divreiz demonstrēja labu sniegumu un, ja pirmajā spēlē ar to nepietika, otrajā izdevās tikt pie panākuma un atņemt "Real" mājas laukuma priekšrocības. Tā kā Stambulā komandas ieradušās pie neizšķirta rezultāta (1-1), tad "Darussafaka" būs iespēja noslēgt sēriju savā laukumā. Lai to paveiktu, jāizcīna uzvaras abos mačos Stambulā. Ja būs nepieciešama piektā spēle sērijā, tad tā noritēs Madridē.

"Protams, ir labi ierasties mājās ar neizšķirtu. Uzvarēt vismaz vienu spēli Madridē bija ļoti svarīgi un mums tas izdevās," savas komandas labo rezultātu slavēja "Darussafaka" galvenais treneris Deivids Blats. "Ļoti labi apzināmies, pret ko spēlējam un cik viņi ir talantīgi. Mums jāturpina būt piezemētiem un reize izsalkušiem."

Uzvarā pār "Real" Stambulas komandas rezultatīvākais vīrs bija Breds Vanameikers, kurš guva 21 punktu, bet pa 17 pievienoja Skotijs Vilbekins un Ante Žižičs, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas. Dairis Bertāns otrajā spēlē pirmajā puslaikā daudz mēģināja uzņemties, tomēr no spēles netrāpīja nevienu no pieciem metieniem un maču beidza ar vienu punktu 11 minūšu laikā.

"Real" galvenais treneris Pablo Laso norādīja, ka zaudējuma vaina nav meklējama "Darussafaka" spēles izmaiņās: "Viņi ir spēlējuši vienādā stilā visas sezonas garumā. Viņiem ir individuāli spēcīgi spēlētāji, kas labi spēlē viens pret vienu vai divi pret divi situācijās. Aizsardzībā viņi var paveikt daudz, pateicoties fiziskajam spēkam."

"Darussafak" rindās pēc savainojuma izārstēšanas, kas prasīja teju pusi regulārās sezonas, atgriezies amerikāņu spēka uzbrucējs Markuss Sloters, pirmajos divos mačos vidēji nospēlējot nedaudz vairāk par 12 minūtēm, taču milzīgu taustāmu ieguldījumu pagaidām nedodot. "Real" sastāvā visi ir ierindā, taču nelielas muguras problēmas radušās amerikāņu spēka uzbrucējam Trejam Tompkinsam, kurš pirmajos mačos Madridē guva attiecīgi piecus un deviņus punktus. "Viņš devās uz Stambulu kopā ar komandu. Pārējiem viss ir kārtībā," norādīja Laso.

Viens no spēles tiesnešiem būs Oļegs Latiševs.

Spēles sākums pulksten 21:15 un tiešraidē to uzreiz pēc otra dienas mača ("Anadolu Efes" pret "Olympiacos") rādīs kanāls "Viasat Sport Baltic".

ULEB Eirolīgas 1/4fināli

PārisSērijā1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle
Real Madrid – Darussafaka1-183:7580:8426.04.28.04.
Panathinaikos – Fenerbahce0-258:7175:8025.04.
Olympiacos – Anadolu Efes1-187:7271:7326.04.28.04.
CSKA – Baskonia2-098:9084:8225.04.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines EuroLeague - Welcome to...
eurohoops.net

     [+] [-]

, 2017-04-26 12:33, pirms 7 gadiem
Domāju, ka Real būs sakārtojuši savu spēli un te nebūs variantu > uzvara ar +10

     [+] [-]

, 2017-04-26 14:39, pirms 7 gadiem
Autor manuprāt nevienā sērijā sen jau vairs nav 2-0