Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

De Kolo trešo reizi sezonā atzīts par Eirolīgas kārtas MVP

Andrejs Siliņš

De Kolo trešo reizi sezonā atzīts par Eirolīgas kārtas MVP
Nando de Kolo
Foto: euroleague.net

Jau trešo reizi šajā sezonā par ULEB Eirolīgas nedēļas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP nosaukts čempionvienības un līderes Maskavas CSKA franču aizsargs Nando de Kolo.

29 gadus vecais de Kolo aizvadītajā nedēļā palīdzēja CSKA savā laukumā ar 85:64 sakaut Bambergas "Brose", ko pārstāv Jānis Strēlnieks. De Kolo iesaistījās spēlē no rezervistu soliņa un nepilnās 28 minūtēs guva 26 punktus (2p. 8/9, 3p. 1/5, s.m. 7/8), atdeva piecas rezultatīvas piespēles un izcīnīja četras atlēkušās bumbas, kā arī pārtvēra trīs bumbas, pieļāva četras kļūdas, izprovocēja astoņas piezīmes un pats saņēma tikai vienu. Tas viss deva de Kolo +35 efektivitātes reitinga punktus.

Šī spēle bija zīmīga arī ar to, ka de Kolo tikai trešo reizi sezonā netrāpīja soda metienu. Ar 63 trāpītiem sodiņiem no 66 de Kolo ir precīzākais soda metienu veicējs šosezon visā līgā, bet ar 92,8% precizitāti karjerā francūzis ir visu laiku precīzākais Eirolīgas soda metienu veicējs.

Bez pagājušās sezonas Eirolīgas rezultatīvākā spēlētāja 18. spēļu kārtas simboliskajā pieciniekā iekļauti arī: amerikāņu aizsargs Breds Vanameikers no Stambulas "Darussafaka Dogus"; horvātu aizsargs Krunoslavs Simons no Milānas "EA7 Emporio Armani"; čehu centrs Jans Veselijs no Stambulas "Fenerbahce"; brazīliešu centrs Vitors Faverani, kurš debitēja "Barcelona" sastāvā.

Par kārtas labāko treneri nosaukts Belgradas "Crvena Zvezda" stratēģis Dejans Radoņics, kura vadītā komanda ar 71:67 izbraukumā pieveica Ainara Bagatska Telavivas "Maccabi", tādējādi izcīnot jau piekto panākumu pēc kārtas. "Crvena Zvezda" pacēlusies jau uz piekto pozīciju turnīra tabulā.


Savukārt par nedēļas Top10 skaistāko epizožu uzvarētāju kļuvis Pirejas "Olympiacos" centrs Kems Birks ar bumbas triecienu grozā no augšas, pielabojot sava komandas biedra neprecīzo tālmetienu.