Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vujačičs - Eirolīgas nedēļas MVP

Vujačičs - Eirolīgas nedēļas MVP
Saša Vujačičs (pa kreisi) uzstādīja savu Eirolīgas rekordu - 29 punkti
Foto: AFP/Scanpix

Turcijas basketbola kluba Stambulas "Anadolu Efes" slovēņu spēlētājs Saša Vujačičs atzīts par aizvadītās nedēļas ULEB Eirolīgas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Vujačičs savāca sestās kārtas labāko lietderības koeficientu (+31) savas komandas uzvarā (77:71) pār Itālijas vienību "EA7 Emporio Armani".

Saša Vujačičs uzstādīja savu Eirolīgas karjeras rekordu punktos (29), no kuriem lielākā daļa (17) tika gūti trešajā ceturtdaļā, kad viņa pārstāvētā "Anadolu Efes" veica izrāvienu, kas ļāva uzveikt Milānas "EA7 Emporio Armani" ar rezultātu 77:71. Kopā ar 29 punktiem Vujačičam arī trīs rezultatīvas piespēles, divas atlēkušās bumbas, pa pārtvertai bumbai un bloķētam metienam, desmit izprovocēti noteikumu pārkāpumu un nedēļas labākais lietderības koeficients +31.

Stambulas komandas sastāvā Vujačičs aizvada otro sezonu. Pirms tam viņš vairākus gadus spēlēja NBA, kļūstot par divkārtēju līgas čempionu (2009. un 2010. gadā) Losandželosas "Lakers" sastāvā.

Nākamie vērtīgākie pēc Vujačiča sestajā Eirolīgas spēļu nedēļā bija Slovēnijas kluba Ļubļanas "Union Olimpija" basketbolists Jaka Blazičs un Mikaels Želabals no Zagrebas "Cedevita", kuriem abiem efektivitāte sasniedza +30. Tikpat produktīvs bija arī Kauņas "Žalgira" centrs Darjušs Lavrinovičs, taču viņa sniegums tiek vērtēts zemāk, jo komanda nespēja uzvarēt.

Nākamajā nedēļā Eirolīgā notiks septītās kārtas spēles. No Latvijas basketbolistiem Dāvis Bertāns un Belgradas "Partizan" izbraukumā spēlēs pret Maskavas CSKA, bet Jānis Blūms ar Viļņas "Lietuvos Rytas" viesosies Barselonā.

Video: Eirolīgas sestās nedēļas MVP - Saša Vujačičs

Video: Eirolīgas nedēļas Top10 momenti

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja