Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF pretiniekiem pievienojas Francijas izlases uzbrucējs

VEF pretiniekiem pievienojas Francijas izlases uzbrucējs
Mikaels Želabals
Foto: AP/Scanpix

Spānijas basketbola klubs "Valencia" pastiprinājis sastāvu ar Francijas izlases uzbrucēju Mikaelu Želabalu, kurš pārnācis no Horvātijas komandas Zagrebas "Cedevita". Sagaidāms, ka pēc gadu mijas Želabalu darbībā redzēsim arī Rīgā.

Pirmās runas par Mikaela Želabala došanos uz Valensiju izskanēja šīs nedēļas sākumā, taču 29 gadus vecajam basketbolistam bija jāaizvada pēdējā spēle Horvātijas kluba Zagrebas "Cedevita" sastāvā. Tā notika piektdien, kurā "Cedevita" viesos Spānijā ar 70:97 piekāpās "Caja Laboral". Pēc šīs spēles "Cedevita" komandai Eirolīgas sezona bija beigusies, dodot Želabalam zaļo gaismu pārejai uz kādu citu komandu.

201cm garajam uzbrucējam bija piedāvājums no Stambulas "Besiktas", kas iekļuva Eirolīgas Top16 kārtā, taču franču basketbolists priekšroku deva ACB līgas klubam no Valensijas. Sagaidāms, ka pēc gadu mijas darbībā Želabalu būs iespējams redzēt arī Latvijas basketbola līdzjutējiem, jo "Valencia" ir vieni Rīgas VEF pretiniekiem ULEB Eirokausa otrajā kārtā.

Želabals šosezon sevi pierādīja kā viens "Cedevita" līderiem, desmit spēlēs Eirolīgā savācot vidēji 12,8 punktus, 4,9 atlēkušās bumbas un 1,3 rezultatīvas piespēles. Savukārt 12 mačos Adrijas līgā Želabals savāca vidēji 10,8 punktus un 5,1 atlēkušo bumbu.

Pagājušajā sezonā Želabals spēlēja Krievijas vienībā Maskavas apgabala "Khimki", ar ko uzvarēja Eirokausā. Vasarā Želabals bija Francijas izlases sastāvā, ar ko piedalījās Olimpiskajās spēlēs.

Mikaels Želabals, spēlētāja karjera:

2001-2004 — Cholet Basket (Francija),
2004-2006 — Real Madrid (Spānija),
2006-2008 — Seattle SuperSonics (NBA),
2009 — Los Angeles D-Fenders (NBA Attīstības līga)
2009-2010 — Cholet Basket (Francija),
2010-2011 — ASVEL (Francija),
2011-2012 – BC Khimki (Krievija)
2012 — Cedevita Zagreb (Horvātija)

Izmantotie resursi:
Valencia Basket Club - Valencia Basket Club

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-12-16 18:35, pirms 11 gadiem
Fans_VEF rakstīja: Kāds nezin kādus centrus noskatijis VEF, neskaitot Šeļakovu un Skirmantu
Ciprusu. Viņš aizvien vēl mēģina kredītus atmaksāt

  +1 [+] [-]

, 2012-12-16 22:36, pirms 11 gadiem
T.G.H. rakstīja: Ciprusu. Viņš aizvien vēl mēģina kredītus atmaksāt
Ui, Ciprus ir BKV līmenī. Nu varbūt nedaudz augstāk. Bet nu līdz VEFam viņam kā līdz mēnesim.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-17 00:00, pirms 11 gadiem
no ofcaliem avotiem ir zinams, ka jaunupa kungs megina pierunat bruno petersonu atgriezties basketbola laukuma. ka nakamais realakais kandidats tiek uzskatits naturalizetais alekss shturms. vel paraleli notiek sarunas ar vecmeistaru jani laksu, bijuso policijas bk zvaigzni ingaru losbergu un ivaru liepu. ka noprotat jebkurs no siem kadidatiem butu loti liels ieguvums vef komandai un latvijas basketbolam kopuma, sie auguma centimetri un pieredze noteikti palidzetu svarigajas vtb speles pret tadam komandam ka cmoki minsk utt.

     [+] [-]

, 2012-12-17 09:39, pirms 11 gadiem
valdemaars rakstīja: no ofcaliem avotiem ir zinams, ka jaunupa kungs megina pierunat bruno petersonu atgriezties basketbola laukuma. ka nakamais realakais kandidats tiek uzskatits naturalizetais alekss shturms. vel paraleli notiek sarunas ar vecmeistaru jani laksu, bijuso policijas bk zvaigzni ingaru losbergu un ivaru liepu. ka noprotat jebkurs no siem kadidatiem butu loti liels ieguvums vef komandai un latvijas basketbolam kopuma, sie auguma centimetri un pieredze noteikti palidzetu svarigajas vtb speles pret tadam komandam ka cmoki minsk utt.
Eu nereāls kapeņu stāstiņu sacerētājs esi- palasi interviju Jaunupa sc.com, pirms sezonas bija dillemma Roulends vai labs 5, tagad pēc iekļūšanas sponsori redz augšupeju un atvērt maciņus kārtīgam 5. kas ir noteikti augsta līmeņa