Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas decembra MVP - polis Lampe

Eirolīgas decembra MVP - polis Lampe
Macejs Lampe (ar bumbu)
Foto Euroleague

Par ULEB Eirolīgas gada pēdējā mēneša labāko spēlētāju atzīts Spānijas kluba Vitorijas "Caja Laboral" sastāvā esošais Polijas basketbolists Macejs Lampe, kura lieliskais sniegums vispirms palīdzēja komandai iekļūt Top16 spēlēs, bet pēc tam - iesākt šo fāzi ar uzvaru pār čempioniem.

Pagājušajā sezonā Vitorijas "Caja Laboral" pirmo reizi kluba vēsturē neiekļuva Eirolīgas otrajā kārtā, kad pēdējā brīdī tai kāju priekšā aizlika cits spāņu/basku klubs "Bilbao Basket", kurā tobrīd spēlēja Jānis Blūms. Arī šosezon "Caja Labora" nebija tālu no netikšanas Top16, taču veiksmīgas apstākļu sakritības gadījumā Spānijas superklubam tomēr izdevās to sasniegt. Liels nopelns tajā ir vienam no "Caja Laboral" līderiem Macejam Lampem, kurš lielāko daļu pagājušās sezonas bija izlaidis, bet šosezon ir atgriezies laukumā un demonstrē ļoti labu sniegumu.

Par teicamo sniegumu Lampe izpelnījies Eirolīgas decembra vērtīgākā spēlētāja balvu. Šajā mēnesī "Caja Laboral" uzvarēja visās trijās spēlēs, bet Lampe šos panākumus kaldināja ar vidēji mačā gūtiem 17 punktiem. Nesenākā no uzvarām tika gūta pagājušajā nedēļā savā laukumā par aizvadītās sezonas Eirolīgas čempioniem "Olympiacos" (82:74). Nākamo spēli "Caja Laboral" aizvadīs ceturtdien izbraukumā Izraēlā pret Telavivas "Maccabi".

27 gadus vecais Macejs Lampe dzimis Polijā, bet uzaudzis Zviedrijā. Savas karjeras sākumā bijis Madrides "Real" sistēmā, kas sekmējis iekļūšanu 2003. gada NBA drafta izvēlēto spēlētāju sarakstā. Pēc nepilniem četriem gadiem NBA, ko Lampe pavadīja Ņujorkas, Fīniksas, Ņūorleānas un Hjūstonas komandās, viņš atgriezās Eiropā, pavadot nākamos četrus gadus Krievijā, esot galvenokārt Maskavas apgabala "Khimki" sastāvā. Sekoja divas sezonas "Maccabi" un Kazaņas "Unics" līdz 2011. gadā Lampe pievienojās "Caja Laboral". Kā jau minēts, lielāko daļu pagājušās sezonas viņš izlaida, tāpēc tikai šosezon ticis pie iespējas pierādīt sevi laukumā. Periodiski Lampe spēlējis arī Polijas izlases sastāvā.

Eirolīgas mēneša vērtīgākais spēlētājs - Macejs Lampe

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja