Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas nedēļas MVP - "Montepaschi" zvaigzne Brauns

Eirolīgas nedēļas MVP - "Montepaschi" zvaigzne Brauns
Bobijs Brauns
Foto: LaPresse/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas piektās spēļu kārtas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP kļuvis Itālijas kluba Sjēnas "Montepaschi" amerikāņu aizsargs Bobijs Brauns, kurš šādu godu izpelnās jau otro nedēļu pēc kārtas. Brauns ir arī šā brīža rezultatīvākais Eirolīgas spēlētājs.

Piektdienas vakarā Itālijas klubs Sjēnas "Montepaschi" viesojās Polijā, kur sagrāva vietējo "Asseco Prokom" vienību ar rezultātu 101:66. Spēlējot pret savu bijušo komandu, neapturams "Montepaschi" sastāvā bija amerikāņu saspēles vadītājs Bobijs Brauns, kurš guva 27 punktus, atdeva septiņas rezultatīvas piespēles un savāca efektivitātes koeficientu +31, kas padarīja viņu par piektās kārtas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Brauns šādu godu saņem otro nedēļu pēc kārtas, kļūstot par pirmo spēlētāju pēdējo trīs gadu laiku, kas ko tādu Eirolīgā ir paveicis.

Lielāku efektivitātes koeficientu šajā spēļu kārtā bija savācis Francijas kluba "Elan Chalon" basketbolists Bleiks Šilbs (+34), taču viņa komanda piedzīvoja zaudējumu pret spāņu Malagas "Unicaja" (78:88), tāpēc viņš nekvalificējās nedēļas MVP balvas saņemšanai.

Trešais produktīvākais spēlētājs šonedēļ bija Turcijas kluba Stambulas "Anadolu Efes" centrs Semihs Erdens (+29), taču arī viņa komanda piedzīvoja zaudējumu, savā laukumā piekāpjoties Kauņas "Žalgirim" (64:77). Svētdien "Žalgiris" būs redzams spēlējam Latvijā, kur tas tiksies ar Rīgas VEF.

Pēc piecām spēlēm lietderīgākais basketbolists bijis "Anadolu Efes" saspēles vadītājs Džordans Fārmars (vidējā efektivitāte +22,6), kam seko Bobijs Brauns (+21,4), Boštjans Nahbars (Bambergas "Brose Baskets", +20,8) un Ārons Beinss (Ļubļanas "Union Olimpija, +20,6). Rezultatīvākais spēlētājs ar vidēji 20,8 punktiem spēlē ir jau minētais "Montepaschi" spīdeklis Brauns.

Nākamajā nedēļa sāksies Eirolīgas spēļu otrais aplis, kurā abiem Latvijas basketbolistiem Jānim Blūmam un Dāvim Bertānam spēles būs ceturtdienā. Blūms un "Lietuvos Rytas" savā laukumā uzņems Maskavas CSKA, bet Bertāna "Partizan" būs mājas spēle pret Stambulas "Besiktas".

Video: Piektās nedēļas MVP - Bobijs Brauns

Video: Eirolīgas nedēļas labāko momentu Top10

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...