Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lietuvas medijs: Jasikevičs piekritis palikt "Žalgiris" galvenā trenera amatā

Emils Ozerinskis

Lietuvas medijs: Jasikevičs piekritis palikt "Žalgiris" galvenā trenera amatā
Šarūns Jasikevičs
Foto: Žyigimanto Gvedvilos/15.min.lt

Lietuvas medijs 15.min.lt, atsaucoties uz avotu, ziņo, ka Šarūns Jasikevičs piekritis Kauņas "Žalgiris" izteiktajam piedāvājumam un arī nākamsezon paliks Lietuvas čempionkomandas sastāvā. Oficiāli par vienošanos tikšot paziņots tuvākajās dienās.

Jau vēstījām, ka Kauņas "Žalgiris" izteiktais piedāvājums Šarūnam Jasikevičam mērāms 450 - 500 tūkstošu vērtībā par vienu sezonu, tādējādi padarot Lietuvas basketbola leģendu par visu laiku dārgāko treneri Kauņas komandas vēsturē.

Lietuvas čempionāta finālā Jasikeviča vadītais "Žalgiris" ar 4-1 sakāva Paņevežas "Lietkabelis" basketbolistus,19. reizi Lietuvas Basketbola līgas čempiontitulu iegūstot Kauņas komandai. Pēc avota informācijas, Jasikevičam nav bijis nepieciešams ilgs laiks, lai piekristu turpināt darbu ar Lietuvas spēcīgāko klubu, tādējādi vedot "Žalgiris" basketbolistus pretī uzvarām arī nākošajā Eirolīgas sezonā.

Kauņas komandas menedžeris Pauļus Matejūns norādījis, ka tieši Jasikeviča lēmums bijis galvenais šajā starpsezonā, jo vairāki no komandas vadošajiem spēlētājiem gaidījuši tieši uz to. Kā viens no spēlētājiem, kuru "Žalgiris" varētu noturēt pateicoties Jasikeviča palikšanai, tiek minēts Leo Vestermans, par kuru liela interese ir no citām Eirolīgas komandām. Francijas aizsargs šosezon Eirolīgā vidēji guva 8,2 punktus un izdarīja 5,5 rezultatīvas piespēles. Paliekot trenerim, palielinājusies "Žalgris" komandas iespēja noturēt sastāvā francūzi.

Kā viena no komandām, kas bija noskatījusi Jasikeviču tiek minēta "Barcelona", kas nesen atbrīvoja no amata grieķu speciālistu Jorgosu Barcokasu. Spānijas komandai ir krietni lielāka finansiālā rocība ka "Žalgirim", dodot Jasikevičam lielākas cerības cīnīties par Eirolīgas titulu. "Barcelona" līdzjutēju vidū Šaras esot tik pat, ja ne vairāk novērtēts kā dzimtenē, kā arī Barselona kā pilsēta var piedāvāt lieliskus klimatiskos apstākļus. Tomēr trenerim Kauņā palikuši vēl nerealizēti mērķi, ļaujot izšķirties par labu "Žalgiris" piedāvājumam.

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt

     [+] [-]

, 2017-06-12 17:58, pirms 7 gadiem
Super !

  +1 [+] [-]

, 2017-06-12 18:22, pirms 7 gadiem
Kāds nezin cik aptuveni Žalgirim ir budžets sezonā ?

     [+] [-]

, 2017-06-12 18:28, pirms 7 gadiem
Mani fascinē, ka Žalgirim ir A license Eurolīgai. Tas dod daudz ko spēlētāju piesaistei, jo daudzi ir gatavi spēlēt par mazāku piķi, bet Eirolīgā, nevis par lielāku piķi kaut kādos kausos vai pēdējās šķiras turnīros.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-12 19:34, pirms 7 gadiem
4567 rakstīja: Kāds nezin cik aptuveni Žalgirim ir budžets sezonā ?
runā, ka 8 milj EUR