Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" pretiniecei Čempionu līgā "Elan Chalon" šosezon budžets - 5,7 miljoni

Andrejs Siliņš

"Ventspils" pretiniecei Čempionu līgā "Elan Chalon" šosezon budžets - 5,7 miljoni
"Elan Chalon" - komanda, pret ko ventspilniekiem jāspēlē Čempionu līgā
Foto: elanchalon.com

Francijas basketbola čempionāta vadība pirms jaunās sezonas laidusi klajā visu augstākās (ProA) un pēc spēka otrās (ProB) līgas klubu budžetus. Bagātākais klubs Francijā ir Tonijam Pārkeram piederošais Vilerbēnas-Lionas ASVEL, kam šosezon paredzēts tērēt gandrīz 8,3 miljonus eiro.

ASVEL kopējais budžets šosezon paredzēts 8 272 000 eiro apmērā, bet algām no tā paredzēts tērēt 2 684 000 eiro. Otrais bagātākais klubs gan pēc kopējā, gan algu budžeta ir "Strasbourg", kam būs aptuveni 7,7 miljoni eiro. No ULEB Eiropas kausā startējošajiem klubiem bez ASVEL nākamais bagātākais būs "Limoges", bet šajā turnīrā startēs arī "Levallois Metropolitans", ko pārstāvēs Boriss Diāvs.

Čempionu līgā bez Strasbūras vienības piedalīsies arī "Monaco", kas ir viena no finansiāli spējīgākajām komandām Francijā, kā arī čempionvienība "Elan Chalon", kam budžets saglabājies aptuveni tādā pašā līmenī, kāds tas bija pagājušajā sezonā - nepilni 5,7 miljoni, bet algās vairāk nekā 1,7 miljoni. "Elan Chalon" būs "Ventspils" pretiniece grupu turnīrā. FIBA Eiropas kausā startējošā "Le Portel" jaunajā sezonā plāno iztērēt 3,4 miljonus eiro.

Interesanti, ka ProB jeb pēc spēka otrajā līgā lielākais budžets būs "Orleans" (vairāk nekā 3,6 miljoni), bet uz papēžiem min arī "Sluc Nancy" (gandrīz 3,5 miljoni). Savukārt algās vienīgais klubs, kas aizsniedzas līdz septiņiem cipariem, būs jau minētais "Orleans".

Francijas ProA klubu budžeti

Francijas ProB klubu budžeti

     [+] [-]

, 2017-09-28 09:48, pirms 7 gadiem
Gan jau Ventspils budžets ir trēšās līgas līmeni.

  -2 [+] [-]

, 2017-09-28 11:09, pirms 7 gadiem
Lemberğini varēja pielīdzināt mierīgi ja legalizētu visu sazagto naudu.

  +6 [+] [-]

, 2017-09-28 16:00, pirms 7 gadiem
Kur var redzēt šādu sarakstu ar LBL1 budžetiem, Kad varēs tādu apskatīt?