Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempions Prepeličs vienojies par līgumu ar Madrides "Real"

Andrejs Siliņš

Eiropas čempions Prepeličs vienojies par līgumu ar Madrides "Real"
Klemens Prepeličs
Foto: FIBA

24 gadus vecais slovēņu snaiperis Klemens Prepeličs, kurš septembrī ar Slovēnijas izlasi kļuva par Eiropas čempionu, vienojies ar Spānijas karalisko klubu Madrides "Real", vēstī spāņu mediji.

Prepeličs pārstāv Parīzes klubu "Levallois" vienību un jauno sezonu Francijas čempionāta ProA līgā sācis uguņojot - trijos mačos vidēji gūti 21,3 punkti, ka arī atdotas 4,3 rezultatīvas piespēles un izcīnītas 2,7 atlēkušās bumbas. Pagājušajā sezonā "Limoges" sastāvā turpat Francijā Prepeličam vidēji 15,8 punkti, 3,7 piespēles un 2,7 bumbas.

Vienošanās esot panākta par līgumu uz nākamo sezonu, līdz ar to šajā Prepeličs joprojām paliks Francijā un ar Parīzes komandu spēlēs ne tikai vietējā čempionātā, bet arī ULEB Eiropas kausā. Tajā "Levallois" spēlēs A apakšgrupā, kur tiksies arī ar Mārtiņa Meiera pārstāvēto Kazaņas "Unics".

Savulaik Prepeličs, kuram tikai pēc divām nedēļām apritēs 25, jau uzspēlējis arī ULEB Eirolīgā, 2012./2013. gada sezonā Ļubļanas "Union Olimpija" rindās vidēji gūstot 8,8 punktus un atdodot 2,0 piespēles. Tāpat Prepeličs karjeras laikā pārstāvējis Bandirmas "Banvit" Turcijā un Oldenburgas "EWE Baskets" Vācijā, kā arī Mariboras un Domžales komandas dzimtajā Slovēnijā.

Aizvadītajā Eiropas čempionātā Prepeličs vidēji spēlē izcēlās ar 13,8 punktiem, 2,3 piespēlēm un 2,3 bumbām. 191 centimetru garais aizsargs trāpīja 43,8% trīspunktnieku. Pret Latviju ceturtdaļfinalā Prepeličam 17 punkti, trāpot visus 12 izdarītos soda metienus, bet rezultatīvāko spēli basketbolists aizvadīja finālā, Serbijas grozā sametot 21 punktu (3p. 4/8).

Izmantotie resursi:
El Madrid ata a la revelación eslovena del...

     [+] [-]

, 2017-10-04 10:09, pirms 7 gadiem
Šogad tātad vēl izlasē kvalifikācijā varēs spēlēt nākamgad jau nē kad varētu būt mūsu izlases pretinieki otrajā kārtā.