Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: "Barcelona" pēc izgāšanās atbrīvo treneri Barcokasu

Andrejs Siliņš

Oficiāli: "Barcelona" pēc izgāšanās atbrīvo treneri Barcokasu
Jorgoss Barcokass
Foto: AFP/Scanpix

Viens no Spānijas basketbola grandiem "Barcelona" pēc saviem standartiem absolūti neatbilstoša komandas snieguma visas aizvadītās sezonas garumā atbrīvojusi galveno treneri Jorgosu Barcokasu, kurš savulaik izcīnīja Eirolīgas čempiontitulu.

51 gadu vecais grieķu speciālists par "Barcelona" galveno treneri kļuva pagājušajā vasarā, noslēdzot ar klubu līgumu uz trim sezonām. Tomēr debijas gads pie slavenās komandas stūres Barcokasam izdevās pagalam nesekmīgs - sezonas ievadā zaudējums Spānijas superkausā Anžeja Pasečņika pārstāvētajai "Gran Canaria", Karaļa kausā tika zaudēts jau pusfinālā, Eirolīgā pirmoreiz vēsturē komandai negatīva bilance (12-18) un nespēlēšana "play-off" turnīrā pirmoreiz kopš 2005. gada, savukārt ACB līgā pēc tikai sestās vietas regulārajā sezonā jau ceturtdaļfinālā zaudēts "Valencia".

Vēl pirms ACB līgas izslēgšanas turnīra sākšanās tika runāts, ka Barcokasa dienas Barselonā ir skaitītas un pēc izgāšanās arī vietējā čempionātā (pusfinālā netika pirmo reizi kopš 2005. gada) noticis gaidītais - šodien oficiāli pārtraukta sadarbība ar galveno treneri.

Kopumā gan Barcokasa karjera bijusi ļoti sekmīga un augstākais punkts sasniegts 2013. gadā - ar "Olympiacos" Barcokass izcīnīja Eirolīgas čempiontitulu, bet vēlāk tam pievienoja arī FIBA Starpkontinentālo kausu, bet pats tika atzīts par Eirolīgas sezonas labāko treneri. Par Grieķijas gada labāko treneri Barcokass gan tika atzīts jau agrāk - 2010. gadā, vadot savu pirmo klubu arī kā spēlētājam "Maroussi". Karjeras laikā Barcokass vadījis arī "Panionios" un "Olympia Larissa", bet pirms "Barcelona" sezonu nostrādāja Krasnodarā.

Barcokass pagājušajā sezonā aizveda "Lokomotiv Kuban" līdz ULEB Eirolīgas "Final Four" turnīram un trešajai vietai tajā, kas ir lielākais panākums kluba vēsturē.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines EuroLeague - Welcome to...

     [+] [-]

, 2017-06-07 15:25, pirms 7 gadiem
vrb ir kādas ziņas uz kuru pusi Barsa skatās ko varētu vietā likt?

  +1 [+] [-]

, 2017-06-07 15:32, pirms 7 gadiem
Tikai bagijs tikai barca

  +2 [+] [-]

, 2017-06-07 16:38, pirms 7 gadiem
Loģiski, tomēr traģiska sezona Barcelona, interesanti būs pavērot, ko vietā liks

  +3 [+] [-]

, 2017-06-07 17:53, pirms 7 gadiem
shito fruktu jau sezonas viduu vajadzeeja nomainiit

     [+] [-]

, 2017-06-07 23:24, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: shito fruktu jau sezonas viduu vajadzeeja nomainiit
Te nu nevar nepiekrist. Tik traģisku Barsas basketa sezonu neatceros.