Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Rejs Raiss tiesā uzveic NFL un var atgriezties spēlē

Juris Miņins
Juris Miņins

Rejs Raiss tiesā uzveic NFL un var atgriezties spēlē
Rejs Raiss un viņa sieva Dženaja Palmere
Foto: AFP/Scanpix

Sezonas sākumā diskvalificētais pussargs Rejs Raiss ir uzvarējis tiesas prāvā pret Nacionālo futbola līgu (NFL) un nu var slēgt līgumu ar jebkuru čempionāta komandu.

Bijušais Baltimoras "Ravens" pussargs Rejs Raiss bija diskvalificēts vēl pirms sezonas par to, ka gada sākumā, kādā viesnīcā bija sitis savu draudzeni (pašlaik - sievu) un šo gadījumu fiksēja novērošanas kameras. Sākotnēji Raiss tika diskvalificēts uz divām spēlēm, taču kad jau iepriekš pieminētie video materiāli parādījās atklātībā sabiedrībai, tad viņš diskvalificēja spēlētāju uz nenoteiktu laiku, kā arī kopš tā brīža NFL ir ieviesti daudz stingrāki sodi gadījumos, kad spēlētāji tiek pieķerti vardarbībā ārpus laukuma.

Rejs Raiss un viņa pārstāvji jau uzreiz paziņoja, ka šo soda palielināšanu pārsūdzēs, turklāt viņus atbalstīja arī spēlētāju arodbiedrība – NFLPA. Interesanti, ka NFL vadītājs Rodžers Gūdels pirms tam izteicās, ka nav zinājis par nodarītā apstākļiem un tā nopietnību, taču kā pats vainīgais, tā cietusī, kā arī Baltimoras komandas ģenerālmenedžeris Ozijs Ņūsoms apgalvoja, ka Raiss visus notikušā apstākļus bija izklāstījis Gūdelam 16. jūnijā notikušajā visu pušu tikšanās reizē. Tāpat, lai arī NFL vadītājs apgalvoja pretējo, līgas rīcībā bija arī visi video novērošanas kameru ieraksti uzreiz pēc incidenta.

Pēc sprieduma paziņošanas NFL pārstāvji atzina, ka, protams, pieņem lēmumu un nedomā to kaut kādā veidā apiet. Savukārt pats Rejs Raiss nu var noslēgt līgumu ar jebkuru NFL komandu, jo viņa iepriekšējie darba devēji, "Ravens", pēc tam kā šis skandāls uzņēma lielākos apgriezienus, atlaida sportistu. Interesanti, ka līdzīgi rīkojās arī vairākas kompānijas ar kurām pussargam bija noslēgti individuālie reklāmas līgumi, to vidū arī "Nike".

Savas karjeras laikā Rejs Raiss ir piedalījies 92 mačos, kuru laikā guva 6180 jardus un 37 piezemējumus pa zemi, bet vēl seši piezemējumi un 3034 jardi viņam nāca klāt pēc piespēļu uzbrukumiem. Par šādu spēli Ratdžeras koledžas absolvents (pēc incidenta šī skola no apgrozības izņēma visus reklāmas materiālus ar Raisa tēlu) trīs reizes tika iebalsots "Pro Bowl" mačā. Tāpat viņš ir saņēmis vēl vairāks citas individuālās balvas, bet ar "Ravens" komandu pirms diviem gadiem Rejs Raiss kļuva par NFL čempionu.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-11-28 22:49, pirms 9 gadiem
Redzēju video. Visvairāk šokē tas, ka sieviete var precēt cilvēku, kas tā ir pret viņu izturējies.

     [+] [-]

, 2014-11-28 22:52, pirms 9 gadiem
alfonso rakstīja: Redzēju video. Visvairāk šokē tas, ka sieviete var precēt cilvēku, kas tā ir pret viņu izturējies.
Ganjau viņai arī kāds labums no tā būs $$$$$

     [+] [-]

, 2014-11-28 22:55, pirms 9 gadiem
pinkainis rakstīja: Ganjau viņai arī kāds labums no tā būs $$$$$
Uz to brīdi Raisam bija aktīvs līgums kopējo summu 35 miljoni ASV dolāru.

     [+] [-]

, 2014-11-28 23:11, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Uz to brīdi Raisam bija aktīvs līgums kopējo summu 35 miljoni ASV dolāru.
Nu tad dari kā jau ASV, sūdzi tiesā un piedzen kompensāciju, nevis appreci.

     [+] [-]

, 2014-11-28 23:14, pirms 9 gadiem
alfonso rakstīja: Nu tad dari kā jau ASV, sūdzi tiesā un piedzen kompensāciju, nevis appreci.
No malas skatoties visu ko var sadomāt, taču neviens izņemot viņus pašus jau nezina kādas tur tās attiecības ir veidojušās.

     [+] [-]

, 2014-11-29 10:57, pirms 9 gadiem
atgriezties jau var, bet - 28 gadi , gadu nespēlējis, un galīgi šmucīgs publiskais tēls. kāds viņu grib? 100 punkti , ka viņš šosezon bumbai nepieskarsies. nākošgad varbūt kāds paņems par minimālo algu.

     [+] [-]

, 2014-11-29 12:11, pirms 9 gadiem
Tā sieva ir tikai piliens tādu pašu muļķu jūrā, kuras tiek slānītas, bet lietas labā neko nedara. Gan jau Raisa miljoni ar šeit spēlē savu lomu.

     [+] [-]

, 2014-12-08 15:20, pirms 9 gadiem
besi šitais amerikāņu liekulības tirgus

kāda nfl daļa gar to, ka viņš sit sievu? Lai sieva sūdzas policijā. Rezultatā tikai sievai sliktak - publiski demonstrēts videoieraksts un vīram nebūs ko samaksāt viņai kompensaciju, jo izmeta no nfl.