Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Fitzdžeralds uzstāda NFL rekordu, "Cardinals" uzvar 11. reizi

Juris Miņins
Juris Miņins

Fitzdžeralds uzstāda NFL rekordu, "Cardinals" uzvar 11. reizi
Drū Stentons tiek nogādāts ārstu aprūpē
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) 15. spēļu nedēļa sākās ar Arizonas "Cardinals" un Sentluisas "Rams" spēli. Lai arī abām komandām uz šo cīņu bija liktas lielas cerības, tajā ar 12:6 uvarēja "Cardinals".

Sentluisas komanda iepriekšējās četrās spēlēs bija izcīnījusi trīs uzvaras, divas no tām, sagraujot pretiniekus ar kopējo rezultātu 76:0, kas lika aizdomāties par to, ka Arizonai, kas šogad pārsteidzoši cīnās par pirmajām vietām visā NFL, šī cīņa nebūs viegla pastaiga.No otras puses – arī "Cardinals" ir komanda ar lielisku aizsardzību, tāpēc bija tikai loģiski, ka pirms spēles galvenā uzmanība tika vērsta tieši uz šo aspektu.

Prognozes piepildījās un Arizonas-Sentluisas spēle bija aizsardzību mačs. Neviena no komandām nespēja gūt piezemējumu, taču Arizonas kikeris Čandlers Katanzaro realizēja četrus tiešos brīvsitienus, kamēr viņa oponents Gregs Zuerleins precīzs bija vien divreiz. Interesanti, ka Sentluisas komandai bija visas iespējas gūt šo piezemējumu, jo vienā no uzbrukumiem viņi atradās tiešā ieskaites zonas tuvumā, taču Šons Hils neprata izmantot šo iespēju.

"Cardinals", lai arī izcīnīja savu 11. uzvaru sezonā īsti priecāties nevarēja, jo ceļgala savainojumu guva komandas pašreizējais pirmais saspēles vadītājs Drū Stentons. Jāpiebilst, ka pirms dažām nedēļām, arī ceļgala savainojuma dēļ, sezona priekšlaicīgi bija beigusies Kārsonam Palmeram, kā arī kopumā uz šo brīdi seši Arizonas komandas spēlētāji atlabst no savainojumiem, bet vēl divi izcieš diskvalifikācijas.

Pēc Stentona savainojuma QB pozīcijā laukumā devās Raiens Lindlijs, kurš NFL spēlē nebija piealījies kopš 2012. gada. Par veiksmīgu šo atgriešanos nevar nosaukt, jo viņš realizēja vien 4 no 10 piespēlēm, kopā gūstot 30 jardus. Par produktīvāko jardu guvēju Arizonas labā kļuva Kervins Viljamss, kurš veica 75 jardus pa zemi un vēl 11 – pēc piespēlēm. Savukārt malējais uzbrucējs Lerijs Fitzdžeralds kļuva par jaunāko spēlētāju NFL vēsturē kurš karjeras laikā ir notvēris 900 piespēles. Pašlaik viņam ir 31 gads.

"Rams" labā Šons Hils guva 229 jardus, taču viena viņa piespēle tika pārtverta. 74 jardi malējā uzbrucēja Stedmena Beilija kontā, bet pussargs Trejs Meisons šoreiz guva vien 33 jardus, turklāt pieļāva vienu zaudētu bumbu.

Neskatoties uz to, Arizonas "Cardinals" ir atkārtojusi savas vienības rekordu, jo ne reizi viņiem nebija izdevies uzvarēt 12 reizes, taču šogad arizoniešiem ir vēl divas spēles rezervē, kurās arī varēs šo rekordu izlabot. Interesanti, ka iepriekšējā reize, kad viņi izcīnīja 11 uzvaras, bija 1975. gadā, kad komanda vēl bāzējās Sentluisā.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-12-12 12:17, pirms 9 gadiem
diezgan pagarlaicīga spēle. aizmigu.
aizsardzības futbols ir laba lieta, bet tad jau labāk skatīties tādu spēli kā Atlanta-Grīnbeja pagājušajā nedēļā

     [+] [-]

, 2014-12-12 12:25, pirms 9 gadiem
Castro rakstīja: diezgan pagarlaicīga spēle. aizmigu.
aizsardzības futbols ir laba lieta, bet tad jau labāk skatīties tādu spēli kā Atlanta-Grīnbeja pagājušajā nedēļā
Taču, kā mēs zinām, amfutbolā par izpildījumu punktus nedod. Tāpēc vai spēle ir garlaicīga, vai interesanta, uzvara ir uzvara.

Man pašam gan labāk patīk aizsardzības futbols.

     [+] [-]

, 2014-12-12 12:49, pirms 9 gadiem
Esmu vispār diezgan pārsteigts, biju domājis, ka Rams uzvarēs, jo vairs neticu Cards uzbrukumam, kamēr Rams pēdējās nedēļās kaut aizsardzības vadīti, tomēr uzbrukumā kaut kādu potenciālu arī parādīja.

Bet nu fakts gan, ka nu pret sakarīgu aizsardzības komandu, kurai ir monster uzbrukums, Cards nav ko darīt. Kaut komanda man ļoti simpatizē. Cepums Brūsam

     [+] [-]

, 2014-12-12 13:01, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Taču, kā mēs zinām, amfutbolā par izpildījumu punktus nedod. Tāpēc vai spēle ir garlaicīga, vai interesanta, uzvara ir uzvara.

Man pašam gan labāk patīk aizsardzības futbols.
punktus nedod, bet naktī, ceļoties skatīties spēli, gribas neaizmigt pēc pirmās ceturtdaļas

     [+] [-]

, 2014-12-12 13:48, pirms 9 gadiem
Ocho cincho rakstīja: Esmu vispār diezgan pārsteigts, biju domājis, ka Rams uzvarēs, jo vairs neticu Cards uzbrukumam, kamēr Rams pēdējās nedēļās kaut aizsardzības vadīti, tomēr uzbrukumā kaut kādu potenciālu arī parādīja.

Bet nu fakts gan, ka nu pret sakarīgu aizsardzības komandu, kurai ir monster uzbrukums, Cards nav ko darīt. Kaut komanda man ļoti simpatizē. Cepums Brūsam
Cardinals pašlaik ir tādā situācijā, ka viņu pirmais QB un pamatsastāva RB sezonas sākumā nemaz nebija komandas sastāvā, t.i., tika nolīgti jau sezonas gaitā.

Lindlijs nomināli vispār ir 4. QB, Viljamss - 5. RB.

Par pārējiem savainotajiem nerunāšu, jo tas ir amfutbols, te vienmēr kāds ir savainots.

Komanda īstenībā ir ļoti "sadauzīta", taču vienalga spēlē gana ok. Jā, ja nebūtu sezonas pirmās puses iekrāto 10 uzvaru 11 spēlēs, tad būtu švaki un skats uz sezonu būtu daudz švakāks, taču pagaidām ARI ir līgas līderi (līdz 7dienas vakaram tādi arī paliks) ar nesliktām izredzēm uz izslēgšanas mačiem. Vai tālāk no viņiem kko var gaidīt? Visdrīzāk jau nē, jo pat ar Stentonu zem centra viņiem nav nekādu izredžu, kur nu vēl ar Lindliju.

Tiesa, iespējams, Logans Tomass, kuru šoreiz nelaida laukumā, šādā īsā termiņā varētu uzspīdēt un pavilkt komandu. Jā, tādā ilgtermiņā viņš ir zaļš un galīgi neatbilstošs 1. QB, taču tagad, kad vajag kko neordināru, lai saglabātu konkurētspēju (ja Stentons nespēs atgriezties), Tomass varētu būt interesants variants.

Tiesa, līdz nākamajai spēlei 10 dienas, ta ka vēl viss kas var notikt.

     [+] [-]

, 2014-12-12 14:57, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Visdrīzāk jau nē, jo pat ar Stentonu zem centra viņiem nav nekādu izredžu, kur nu vēl ar Lindliju.
patika šī rīta joks, ka Arians jau zvana Warneram vai negrib pārtraukt pensiju

     [+] [-]

, 2014-12-12 16:15, pirms 9 gadiem
Castro rakstīja: patika šī rīta joks, ka Arians jau zvana Warneram vai negrib pārtraukt pensiju
Nu šitajā gadījumā tur jāceļ ārā ne tikai Vornera numurs, bet arī jameklē ko dara cits Vorens - Džeimss Vorens Hārts.

     [+] [-]

, 2014-12-16 14:19, pirms 9 gadiem
Tim Tībou, anyone?

     [+] [-]

, 2014-12-16 19:20, pirms 9 gadiem
Juris , laikam ,kož no priekiem par Arizonas tikšanu playoffos.

     [+] [-]

, 2015-01-11 01:01, pirms 9 gadiem
Un tagad aiz bēdām! Par zaudi!