Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Makojs atgriežas Teksasā ar uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Makojs atgriežas Teksasā ar uzvaru
Kolts Makojs (Nr.16)
Foto: AFP/Scanpix

Teksasietis Kolts Makojs, kurš pašlaik pārstāv Vašingtonas "Redskins" komandu, aizvadītās nakts Nacionālās futbola līgas (NFL) astotās nedēļas beidzamajā mačā palīdzēja savai vienībai ar 20:17 pagarinājumā pārspēt vietējo Dalasas "Cowboys" komandu.

Lai arī spēles lielākie jautājumi un uzmanība tika pievērsta Dalasas "Cowboys" saspēles vadītājam Tonijam Romo, kurš bija guvis muguras savainojumu mača sākumā un bija spiests pamest laukumu, lai vietu zem centra dotu Brendonam Vīdenam, spēles beigās Kolts Makojs, kurš nebija gājis sākumsastāvā jau vairākas sezonas, pagrieza kameras un skatus uz sevi, jo gluži kā pirms pieciem gadiem, vēl pārstāvot Teksasas universitāti, palīdzēja savai komandai spēles pagarinājumā izcīnīt uzvaru (2009. gadā Teksasa pēdējās sekundēs uzveica Nebrasku ar 13:12).

Mača rezultātu atklāja Vašingtona, kad Kajs Forbats realizēja tiešo brīvsitienu. Tas notika pirmajā ceturtdaļā, bet otrajā Dalasa atbildēja ar Deza Braienta piezemējumu pēc Romo piespēles.

Sākoties otrajam puslaikam nekas īsti nemainījās, vien tas, ka komandu punktu guvumi bija reversi, jo "Redskins" veica piezemējumu, kad Alfreds Moriss ienesa bumbu ieskaites zonā, bet "Cowboys" kikeris Dens Beilijs no 21 jarda attāluma prata raidīt bumbu pāri vārtu pārliktnim. Arī mača pēdējās 15 minūtēs nekas nemainījās rezultāta starpības ziņā, jo, lai arī Džeisons Vitens ceturtdaļas sākumā izvirzīja vadībā mājniekus, mazliet vēlāk Kolts Makojs jau pats ienesa bumbu ieskaites zonā un rezultāts pamatlaika beigās palika 17:17, kas nozīmēja, ka ir jāizspēlē papildlaiks.
Tajā veiksmīgāki izrādījās viesi, kad punktu cīņai pielika tas pats Kajs Forbats, kurš arī atklāja spēles rezultātu – 20:17.

Dalasas komandai šis zaudējums pārtrauca sešu spēļu uzvaru sēriju, taču viņu pussargs Demarko Marejs gan nepārtrauca savējo rekord-sēriju, jo jau astoto maču pēc kārtas (t.i., katrā sezonas mačā) skrienot ar bumbu rokās spēj gūt vismaz 100 jardus. Šoreiz viņa kontā 141 jards (+80 jardi piespēļu uzbrukumos).
Tonijs Romo, kurš atgriezās laukumā, kad rezultāts kļuva neizšķirts (17:17), realizēja 17 no 28 piespēlēm, guva 209 jardus un rezultatīvu piespēli. Vēl viena rezultatīva piespēle un 69 jardi (4/6) tika fiksēti Brendona Vīdena kontā. Savukārt Džastins Durants veica 10 spēka paņēmienus, taču guva arī bicepsa plīsumu, kas nozīmē, ka sezona viņam ir beigusies.

Vašingtonas komandas saspēlnieks Kolts Makojs guva 299 jardus, realizējot 25 no 30 piespēlēm, taču rezultatīvu asistēšanas gadījumu viņam nebija, bet bija viena pārtverta bumba. Pussargs Alfreds Moriss uzbrukumos pa zemi tika pie 73 jardiem, bet Dešons Džeksons bija lielisks piespēļu uzbrukumos – notvertas sešas no septiņām piespēlēm un gūti 136 jardi.

NFL regulārā sezona, astotā spēļu nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
ChargersBroncos21:35
LionsFalcons22:21
RamsChiefs7:34
TexansTitans30:16
VikingsBuccaneers19:13
SeahawksPanthers13:9
RavensBengals24:27
DolphinsJaguars27:13
BearsPatriots23:51
BillsJets43:23
EaglesCardinals20:24
RaidersBrowns13:23
ColtsSteelers34:51
PackersSaints23:44
RedskinsCowboys20:17

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja