Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Rotlisbergers, Breidijs un Ortons uguņo NFL 8. nedēļā

Juris Miņins
Juris Miņins

Rotlisbergers, Breidijs un Ortons uguņo NFL 8. nedēļā
Toms Breidijs
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī tika izspēlēta lielākā daļa Nacionālās futbola līgas (NFL) astotās spēļu kārtas maču. Šī nedēļa bija notikumiem bagāta un iezīmējās ar vairākiem lieliskiem saspēles vadītāju sniegumiem.

Šīs nedēļas mači iesākās neierasti agri, jo tieši šonedēļ tika izspēlēta kārtējā NFL spēle ārpus Ziemeļamerikas robežām, t.i., Detroitas "Lions" un Atlantas "Falcons" tikās Londonā. Šajā spēlē, sadeldējot 21 punkta pārsvaru uzvaru izcīnīja detroitieši, kuri izšķirošo tiešo brīvsitienu realizēja līdz ar spēles pamatlaika beigām – 22:21.

Pārējie mači gan notika jau ierastā laikā, taču tas gan nemazināja to skatāmību. Sietlas "Seahawks", kuri iepriekš bija zaudējuši divas spēles pēc kārtas, tikai pēdējā ceturtdaļā izglābās no trešā zaudējuma. Rasels Vilsons pēdējā mača minūtē atdeva rezultatīvu piespēli Lūkam Vilsonam, kurš ieskaites zonu sasniedza pēc 23 jardu veikšanas, tādējādi uzstādot gala rezultātu – 13:9.

Ar rezultātu 51:23 pie savas sestās uzvaras šosezon tika Jaunanglijas "Patriots", kuri pieveica Čikāgas "Bears". Šajā spēlē lielisks bija komandas saspēles vadītājs Toms Breidijs, kurš piecas reizes rezultatīvi asistēja saviem uzbrucējiem. Kopumā Breidijs realizēja 30 no 35 piespēlēm un guva 354 jardus.
Tomēr Breidija piecas rezultatīvās piespēles nebija nedēļas labākais rezultāts, jo seši piezemējumi tika ierakstīti spēles protokolā pēc Pitsburgas "Steelers" saspēles vadītāja Bena Rotlisbergera piespēlēm (40/49, 522 jardi, 6 TD). Kopumā pitsburgieši arī guva 51 punktu, taču viņu oponenti, Indianapolisas "Colts" izcēlās ar 34 punktu guvumu.

Interesanti notikumi risinājās arī Ņujorkā, kur vietējie "Jets" cīnījās ar Bufalo "Bills". Šajā spēlē ar 43:23 uzvarēja viesi, bet viņu saspēles vadītājs Kails Ortons četras reizes palīdzēja bumbu nogādāt ieskaites zonā, taču arī tas nebija mača galvenais notikums. Visa uzmanība šai cīņā bija pievērsta uz "Jets" saspēles vadītāju Dženo Smitu, kurš astoņos piespēļu mēģinājumos pieļāva trīs pārtvertas bumbas un, lai arī pirms sezonas Smits tika slavēts un komanda viņam iedeva milzīgu uzticības kredītu, tika nosēdināts malā. Tas gan nepalīdzēja Ņujorkas komandai, jo arī ar Maiklu Viku zem centra viņi diez ko labi nespēlēja.

Tāpat vakarnakt notika arī divu 5-1 komandu, Filadelfijas "Eagles" un Arizonas "Cardinals", tikšanās. Šajā spēlē, spraigā cīņā, pateicoties Džona Brauna spēles izskaņā gūtajam 75 jardus tālajam piezemējumam, uzvaru izcīnīja Arizonas komanda (24:20), kas pašlaik, par pārsteigumu visiem, ar sešām uzvarām septiņās spēlēs, ieņem pirmo vietu visā NFL.

Pēdējā vietā pašlaik gan atrodas Oklendas "Raiders", kuri šosezon vēl aizvien nav izcīnījuši panākumu. Šonedēļ viņi ar 13:23 piekāpās ne to labāko futbolu demonstrējušajai Klīvlendas "Browns".

Pēc vakardienas mačiem šajā spēļu kārtā nu vairs ir atlikusi vairs tikai viena cīņa, jo šonakt savā starpā spēkiem mērosies Dalasas "Cowboys" un Vašingtonas "Redskins".

NFL regulārā sezona, astotā spēļu nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
ChargersBroncos21:35
LionsFalcons22:21
RamsChiefs7:34
TexansTitans30:16
VikingsBuccaneers19:13
SeahawksPanthers13:9
RavensBengals24:27
DolphinsJaguars27:13
BearsPatriots23:51
BillsJets43:23
EaglesCardinals20:24
RaidersBrowns13:23
ColtsSteelers34:51
PackersSaints23:44

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-10-27 13:26, pirms 10 gadiem
Breidijs un Big Bens vakar kā no citas planētas, žēl, ka Bens nedabūja līgas rekordu, nākas vien samierināties ar frančīzes rekordu. Citādi nedēļa bez īpašiem pārsteigumiem.

Paredzēju, ka Cards būs švaka sezona, bet nebiju paskatījies viņu schedule, kas ir pagaidām bijusi diezgan viegla un īpaši grūtāka nepaliks arī turpmāk. Tāpēc jautājums Jurim - kādas ir tavas prognozes, ko Cards var šosezon iespēt (PO izskatās ļoti iespējami, līdz ar to kādas šances tikt līdz SB?)?

     [+] [-]

, 2014-10-27 15:42, pirms 10 gadiem
Geno Bust, kā jau paredzēju, jets jāceru uz Mariotu, bet Raideriem arī labas izredzes uz 0-16

Kas attiecas uz Cards, ja tiks PO, būs 1 and done.

     [+] [-]

, 2014-10-27 15:52, pirms 10 gadiem
Par Cardinals nav jāuztraucas, viss viņiem būs kārtībā. Ja nebūs kādu baigāko problēmu ar sastāvu, tad, tīri dēļ drošās spēles viņi var pa klusam arī kko vairāk izdarīt nekā no viņiem tiek gaidīts... varbūt ne tā kā 2009. gadā, bet varbūt arī tāpat...

Turklāt, šī Cards spēle ir bez traumētajiem aizsardzības stāriem - Doketa, Šonesija, Eibrahama un diskvalificētā Vašingtona.

     [+] [-]

, 2014-10-27 16:04, pirms 10 gadiem
Es ar liktu uz one and done, bet ar Cards ir ar kā bitēm. Arī tajā pašā 2009. gadā liku uz zaudi katrā nākamajā kārtā, bet, redz, šie tika līdz pat SB un arī to varēja paņemt, ja ne Big Bena un Holmsa maģija nebūtu glābusi Steelers. Stabila aizsardzība, big play offence nav slikts salikums. Redzēsim, ko šie iespēs pret maniem Cowboyiem pēc nedēļas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-27 21:33, pirms 10 gadiem
Nfc šogad lieku uz 6th seed, lai arī kurš tas būs. Nfc wildcardiem pēdējos gados izcili veicas.