Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Broncos" atspēlējas, taču zaudē pagarinājumā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Broncos" atspēlējas, taču zaudē pagarinājumā
Foto: AFP/Scanpix

Par Nacionālās futbola līgas (NFL) trešās nedēļas centrālo maču var nosaukt divu iepriekšējās sezonas Super Bowl mača dalībnieku, Denveras "Broncos" un Sietlas "Seahawks" tikšanos, kurā, tāpat kā gada sākumā, pārāki izrādījās sietlieši – 26:20.

Abu komandu tikšanās tika gaidīta ar nepacietību, jo bija skaidrs, ka Denveras "Broncos" noteikti vēlēsies atspēlēties par neizteiksmīgo zaudējumu 2013. gada sezonas finālā, kur viņi piekāpās ar 8:43. Sietla, savukārt, noteikti vēlējās parādīt, ka iepriekšējās nedēļas zaudējums Sandjego komandai bija tikai nejaušība, kas nekādā gadījumā viņus nenovirzīs no galvenā uzdevuma – vēlreiz cīnīties par Super Bowl.

Vērtējot spēles gaitu, var droši teikt, ka spriedze pieauga pamazām līdz spēles pašā izskaņā un vēlāk arī pagarinājumā sasniedza maksimālo punktu. Pirmajā ceturtdaļā abas komandas apmainījās vien ar tiešajiem brīvsitieniem, taču otrajā piecpadsmitminūtē Sietla veica mēģinājumu izrauties vadībā, kad Rasels Vilsons ar piespēli vispirms sameklēja Rikardo Loketu, bet vēlāk arī Maršavnu Linču.

Šāda notikumu attīstība nekādā gadījumā nevarēja apmierināt "Broncos", taču ar atspēlēšanos viņiem gluži viegli negāja un savu pakaļdzīšanos viņi uzsāka vien ceturtajā ceturtdaļā. Tomēr šajā gadījumā prātā nāk divi teicieni: "Labāk vēlāk nekā nekad" un "Kas ilgi nāk, tas labi nāk". Nāca patiešām labi, jo no sākuma savā ieskaites zonā tika nogāzts jau pieminētais Linčs, bet vēlāk savu vārdu teica Peitons Menings, kurš atdeva divas rezultatīvas piespēles (Dž.Tomasam un Dž.Tamī), turklāt, pēc pēdējā no tačdauniem, kad Denveras komandai bija divu punktu deficīts, Menings noorganizēja nepieciešamo divu papildpunktu realizāciju, kas nozīmēja, ka komandām būs jānoskaidro uzvarētājs papildlaikā.

Papildlaikā gan "Seahawks" bija noskaņoti visai izlēmīgi un nekādā gadījumā nevēlējās, lai uz laukuma atkal iznāk Menings, tāpēc Rasels Vilsons izdarīja visu, kas viņa spēkos, lai izveidotu 80 jardu uzbrukumu, kas noslēdzās ar Maršavna Linča bumbas ienešanu ieskaites zonā.

Kopumā Rasels Vilsons spēli noslēdza ar 258 gūtiem jardiem (24/34), divām rezultatīvām piespēlēm un vienu pārtvertu raidījumu, bet viņa oponents Peitons Menings realizēja 31 no 49 piespēlēm, guva 303 jardus un arī viņa kontā bija divi piezemējumi un viena pārtverta bumba.
Bez jau pieminētā Maršavna Linča, kurš kopā guva 128 jardus un divus piezemējumus, jāizceļ "Broncos" malējais uzbrucējs Emanuels Sanderss, kurš notvēra 11 no 15 piespēlēm un guva 149 jardus.

Savukārt aizsardzībā Neits Irvings un Brendons Maršals Denveras komandas labā izpildīja, attiecīgi 13 un 12 spēka paņēmienus, bet Bairons Maksvels un Bobijs Vagners "Seahawks" labā izcēlās ar 11 spēka paņēmieniem katrs. Pārtverās bumbas Krisa Harisa un Kema Čenslora kontā.

Interesanti, ka pēc šīs spēles Sietlas "Seahawks" aizsargs Dešons Šeds izmantoja izdevību, lai bildinātu savu draudzeni Džesiku Martinezu.

Pievēršoties citām nedēļas spēlēm, jāizceļ Filadelfijas un Vašingtonas komandu cīņa, kurā pārāki izrādījās "Eagles" ar 37:34. Šajā spēlē, kā jau šosezon ierasts, Filadelfija no sākuma sagaidīja, kad viņi zaudē ar divciparu skaitli un tad sāka atspēlēties. Šoreiz, neskatoties uz Kirka Kazinsa lielisko sniegumu, viņiem tas izdevās atkal. Par mača galveno notikumu var saukt abu komandu nelielo grūstīšanos, kad "Eagles" saspēles vadītājs no mugurpuses tika nogāzts zemē, bet viņa komandas biedri metās viņu aizstāvēt.

Savukārt, ja runā par nedēļas trendiem, tad tie bija vairāki – šonedēļ savu debiju NFL regulārajā sezonā piedzīvoja Minesotas "Vikings" un Džeksonvilas "Jaguars" saspēles vadītāji – debitanti, Tedijs Bridžvaters un Bleiks Bortls. Lai arī abu komandas bezcerīgi zaudēja, debitanti neizskatījās slikti, Bortls pat pamanījās atdot divas rezultatīvas piespēles (divas piespēles gan tika pārtvertas).
Tāpat šajā nedēļā aktualitāti ieguva saspēles vadītāju iesaistīšana piespēļu izspēlēs, taču, nevis kā piespēļu devējus, kas būtu tikai loģiski, bet kā piespēļu ķērājus.
Savukārt trešā tendence, kas gan uzsākās nedaudz agrāk, bija potenciāli vadošo komandu nespēja uzvarēt. Šonedēļ Sanfrancisko "49ers" un Grīnbejas "Packers" bija spiesti samierināties ar kārtējiem zaudējumiem, lai gan pirms sezonas abas vienības tika uzskatītas par pretendentiem uz Super Bowl.

NFL regulārā sezona, 3. nedēļas spēļu rezultāti

ViesiMājniekiRezultāts
RaidersPatriots3:16
ChargersBills22:10
CowboysRams34:31
RedskinsEagles34:37
TexansGiants17:30
VikingsSaints9:20
TitansBengals7:33
RavensBrowns23:21
49ersCardinals14:23
PackersLions7:19
ColtsJaguars44:17
BroncosSeahawks20:26
ChiefsDolphins34:15
SteelersPanthers37:19

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-09-22 10:28, pirms 10 gadiem
Tuvu, bet gandrīz neskaitās. Tā vien izskatās, ka vienīgais veids, kā Seahawks zaudēs mājās, ir kaut kas līdzīgs pērn, kad Cards uzvarēja - Sietlai vnk jābūt sliktai dienai.

Kārtējo reizi pārliecinos, ka NFC East ir interesantākā divīzija līgā - Skins-Eagles mačs īsts gardais ēdiens, liels rezultāts, kautiņi, līderu maiņas. Pat Cowboys sev tipiskā veidā dabūja strebt to, ko bija savārījuši. Giants negaidīti pārliecinoši uzvar līdz šim monstruālo Texans aizsardzību.

Daltona TD nedēļas izspēle!

     [+] [-]

, 2014-09-22 10:57, pirms 10 gadiem
Den rushing vnk awful, brinums ka 18 palika uz 1 INT. loti daudz jautajumu par offensive holding interpretaciju saja spele. SEA defs sezonu sada limeni nepavilks, ta ka par backtoback SB saubos. Manziel koledžas trick play NFL cauri neies.
Parsteiz Patriotu, Packers svakais uzbrukums

     [+] [-]

, 2014-09-22 11:19, pirms 10 gadiem
Toties pašlaik ir palikušas tik 3 komandas, kas nav zaudējušas... un vēl aizvien šajā grupā ir Arizona, pat ar Stentonu pie stūres, kas, jāsaka, ir pārsteigums arī man.

Ir vēl viens mierinājums - vismaz pēc nākamās nedēļas viņi arī būs šai pašā grupā. Vai būs pēc 5. nedēļas - būs interesanti. Iespējams, ja būs Palmers, arī kkas sanāks.

     [+] [-]

, 2014-09-22 13:41, pirms 10 gadiem
nedēļas izspēlei ir krietni vērtīgāki momenti. gandrīz var likt galvu ķīlā , ka būs līgas rekords ar Falconu Hesteru galvenejā lomā.
tās pašas spēles Julio Jones TD- konfekte.

     [+] [-]

, 2014-09-22 14:36, pirms 10 gadiem
Pitsburgas uzvara visvairāk pārsteidza. Interesanti viņiem tai divīzijā ies.
Redzēsim, ko bengāļi rādīs pret nopietnākiem pretiniekiem. Pagaidām diezgan iespaidīgi.
Vēl interesanti būtu uzzināt, ko 49eri dara ģērbtuvēs pārtraukumos..?
Žēl, ka aizgāju gulēt pēc sea:den pirmā puslaika. Likās, ka viss skaidrs...

     [+] [-]

, 2014-09-22 14:53, pirms 10 gadiem
NFL viena no top WR keriens, protams, iespaidigs, ka ari Hestera 20. TD ar tribute to Primetime bija ko verti, tapat Flako piespele skursteni Smitam speles beigas. Tomer QB noker TD piepeli no WR ir kkas neredzets, tadel man ta ir nedelas epizode.

     [+] [-]

, 2014-09-22 14:56, pirms 10 gadiem
man vēl tagad pauris sāp, spēle beidzās , kad manējie jau piecēlusies, un padzēruši kafiju.
pēc pērnās nedēļas man ar pārsteigums. es pat šito spēli biju zaudē ierakstījis pirms sezonas, bet nu zvēri. tad kad Ņūtons pirmo reizi apgūlās, sapratu , ka var sanākt. 265 jardi Belam un Blantam. tas bija kaut kas, zinot , ka pantēras pērn otrā aizsardzība līgā.
Brauna abi td - nedēļas momenta vērti.
žēl tik ka 3 pamata aizsardzības spēlētāji ārā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja