Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Pitsburgas "Steelers" ir jāatbrīvojas no Blanta

Juris Miņins
Juris Miņins

Pitsburgas "Steelers" ir jāatbrīvojas no Blanta
Krekli mainās, tikumi - nē.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc vakardienas incidenta, kad policija par marihuānas glabāšanu aizturēja divus Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Pitsburgas "Steelers" spēlētājus Levonu Belu un Legaretu Blantu, daudzi futbola eksperti sāka uzdod jautājumus – cik liels nopelns šajā lietā ir Blantam un vai šāds spēlētājs "Steelers" ir nepieciešams?

Pitsburgas "Steelers" ir jāatbrīvojas no Legareta Blanta! Jo ātrāk viņi to izdarīs, jo labāk tas būs komandai!

Tiem, kas amerikāņu futbolu vēro no malas vai pa lielu gabalu un tādi, esmu drošs, ir lielākā daļa šī raksta lasītāju, sākotnēji rodas loģisks jautājums – kāpēc uzreiz ir tāda reakcija pret vienu konkrētu spēlētāju? Tie, kuri futbolam ir mazliet tuvāk var paskatīties statistikas atskaitēs un arī neizpratnē paraustīt uzacis un iepriekšējos jautājumus paturpināt ar dažādiem visai atzīstamiem spēlētāja statistiskajiem rādītājiem. Taču tie, kuri šim spēlētājam seko jau no NCAA laikiem noteikti nebūs izbrīnīti par šādu nostāju. Legarets Blants noteikti nav spēlētājs, kurš mēģinās izvairīties no nepatikšanām. Viņš tās pats atradīs, ienirs tajās ar galvu, kārtīgi pa tām izvandīsies un nāks ārā... jautājums – vai šoreiz viņš iznāks no tām sauss?

Ja līgā ir kāds spēlētājs, kuru, no vienas puses, savās rindās vēlētos ikviena komanda, tajā pašā laikā, no otras puses, visas komandas būtu maksimāli izvairīgas, kad runa ir par šī spēlētāja nolīgšanu, tad Legarets Blants būtu viens no visbiežāk pieminētajiem (lai arī, jāatzīst, ne vienīgais). Blants savu raksturu parādīja jau spēlējot koledžā, NCAA līmenī, kad pārstāvēja Oregonas "Ducks" (šajā komandā viņš nonāca juniora gadā, pēc divām sezonām Austrumu Misisipi koledžā). Sākumā vairākas reizes strīdējās ar treneri un neieradās uz treniņiem, par ko tika sodīts skolas iekšienē, t.i., izslēgts no komandas, bet vēlāk jau sekoja NCAA bans - par sitienu pretiniekam un rupju izteikumu veltīšanu līdzjutējiem pēc 2009. gada sezonas atklāšanas spēlē piedzīvotā zaudējuma pret Boizī štata universitāti.

Pēc šādiem incidentiem, protams, ka NFL komandas nesteidzās viņu draftēt, precīzāk, viņš tā arī palika nedraftēts, taču bija panācis mutisku principiālu vienošanos par pievienošanos Sanfrancisko "49ers", taču... tiekoties ar Tenesī "Titans" galveno treneri Džimu Fišeru nolēma doties uz Tenesī, kur... protams, ka izkāvās vēlreiz, šoreiz ar komandas biedru Eriku Baktari. Lai arī komandas oficiālā nostāja bija neitrāla un spēlētājs netika sodīts, vieta komandas sastāvā viņam beigu beigās neatradās.

Nākamā komanda, kas viņu uzņēma savās rindās bija Tampabejas "Buccaneers". Spēlējot Floridā izskatījās, ka Legarets beidzot ir saņēmies un koncentrējies savam darbam, jo tur viņš rādīja savu labāko sniegumu un nevienu nemēģināja iekaustīt. Iespējams, ka tā izskatījās tikai no malas, jo jau aizvadītā gada pavasarī Blantu aizmainīja uz Jaunanglijas "Patriots", jo "Buccaneers" savās rindās gribēja redzēt ASV olimpiskās izlases sprinteri Džefu Dempsu.

Jaunanglijā Blants pamainījās, taču drīzāk – spēles, ne uzvedības ziņā. Spēlējot tik spēcīgā komandā kā "Patriots", Blants kļuva vispusīgāks un pretiniekiem grūtāk apturams, jo bez spēcīgajiem skrējieniem, viņam, pateicoties Toma Breidija klātesamībai, parādījās arī piespēļu uzbrukums. Taču, lai arī viņš bija pārliecinoši labākais pussargs komandā, kurš spēlēja ne tikai produktīvi, bet arī spēja dot nepieciešamo ieguldījumu konkrētajos spēles nogriežņos, "Patriots" pat nemēģināja piedāvāt viņam jaunu līgumu.

Piedāvāja Pitsburga. Lai arī ne to garāko un ne vērtīgāko, taču, noteikti ar cerībām, ka šis līgums tiks atstrādāts un komandai bez Levona Bela būs otrs pussargs, kurš varēs sagādāt raizes pretiniekiem no . Pašlaik abi divi gaida tiesas spriedumu, pēc kura, visdrīzāk, sekos arī NFL reakcija un, visdrīzāk, diskvalifikācija.

Rodas loģisks jautājums – kā rīkoties šajā situācijā Pitsburgas vienībai? Atbilde, manuprāt, ir acīmredzama. Ir jāatlaiž Blants. Jāatlaiž, jo, ja vien komanda domā par savu nākotni, viņa atrašanās komandā graujoši ietekmēs gan atsevišķu indivīdu sniegumu, gan komandas mikroklimatu. Protams, var teikt, ka katram ir galva uz pleciem, taču Levons Bels līdz šim nenonāca nekādās nesaskaņās ar likumu, taču pašlaik viņam draud nopietnas problēmas tā priekšā un visdrīzāk arī diskvalifikācija no NFL. Drejs Arčers arī ir līgas jaunpienācējs, turklāt ļoti perspektīvs, tāpēc Blanta atrašanās blakus noteikti dos savu iespaidu.

Kāds var teikt – nav jau Blants tik slikts kā tagad par viņu centies rakstīt. Piekritīšu, ka viņš nav pats kriminālākais NFL spēlētājs, taču šajā gadījumā uzsvars tiek likts uz Pitsburgas "Steelers" interesēm. Viņiem pašlaik ir jāizvēlas – vai iet uz visu banku un mēģināt iegūt maksimālu labumu uzreiz, vai saglabāt saviem jaunajiem pussargiem pozitīvāku vidi, kurā attīstīties, jo, būsim godīgi, ja Blants būtu labs komandas biedrs (kā futbolists viņš ir krietni virs vidējā līmeņa), tad viņam nebūtu nācies četru sezonu laikā nomainīt piecas komandas.

Kas attiecas uz pašu Legaretu Blantu, tad viņš ir klasisks Holivudas filmu varonis – ļoti labs futbolists ar sliktu pagātni un smagu raksturu, kurš grib un var spēlēt, bet viņam ne visi vēlas dot iespēju. Ja viņš paliks Pitsburgā un vismaz mazliet pievaldīs savu raksturu, "Steelers" būs ieguvēji īstermiņa, jo Blants ir labs ierocis kā uzbrukumos pa zemi, tā piespēlējot, taču, jāsaka atkal, vai viņa piesaiste un iesaiste ir kluba interesēs ilgtermiņā? Vai komanda spēs samierināties ar to, ka viņiem visu laiku ir jādzīvo nelielās bailēs par to ko viņu "zvaigznīte" izdarīs atkal? Uz šo brīdi viņa vienīgais pluss ir algas un snieguma attiecība. Viņš ir samērā lēts un, ja vien ir pilnībā koncentrējies spēlei, ļoti labs pussargs. Taču... šajā teikumā ir pārāk daudz pieļāvumu un nenoteiktību.

Kā, jūsuprāt, būtu jārīkojas "Steelers"?

  • 2

  • 1

  • 6


     [+] [-]

, 2014-08-21 21:25, pirms 10 gadiem
atlaist ? ko vietā? palikt ar vienu RB? (Arčeru , lai cik labs , nesieskaitu. viņam tāpat pietiks darba). kaut gan bez RB komanda paliks. ja viss apstiprināsies , dabūs līgas diskābeli uz vismaz pāris spēlēm.
atlaidīs , bet ne tagad. tikko būs ko likt vietā.
runā , ka Tomlins ir par paturēšanu. Rūniju famīlija gan parasti ir diezgan nežēlīga šādos gadijumos.
NFL Media's Aditi Kinkhabwala reports that the Steelers still plan to play Bell and Blount in Thursday's preseason game against the Philadelphia Eagles
šodien spēlēs.
mazliet aizstāvot Blantu. brauca ar Levona autiņu. kāds turēja pistoli pie galvas? būtu vismaz logu aiztaisījuši, lai nesmir pa visu pagastu.
p.s. ir jau arī labas ziņas . 99 ir atpakaļ uz divām sezonām. būs vēl pārītis bārdas šovu.

     [+] [-]

, 2014-08-21 21:37, pirms 10 gadiem
steelers rakstīja: atlaist ? ko vietā? palikt ar vienu RB? (Arčeru , lai cik labs , nesieskaitu. viņam tāpat pietiks darba). kaut gan bez RB komanda paliks. ja viss apstiprināsies , dabūs līgas diskābeli uz vismaz pāris spēlēm.
atlaidīs , bet ne tagad. tikko būs ko likt vietā.
runā , ka Tomlins ir par paturēšanu. Rūniju famīlija gan parasti ir diezgan nežēlīga šādos gadijumos.
NFL Media's Aditi Kinkhabwala reports that the Steelers still plan to play Bell and Blount in Thursday's preseason game against the Philadelphia Eagles
šodien spēlēs.
mazliet aizstāvot Blantu. brauca ar Levona autiņu. kāds turēja pistoli pie galvas? būtu vismaz logu aiztaisījuši, lai nesmir pa visu pagastu.
p.s. ir jau arī labas ziņas . 99 ir atpakaļ uz divām sezonām. būs vēl pārītis bārdas šovu.
Te ir mazliet cita fiška - jā, Blants ir labs FUTBOLISTS, taču galīgi nevēlams KOMANDAS BIEDRS.

Ja runā par šo sezonu, tad, protams, ka Blants komandai noderēs un, iespējams, pat ļoti. Ne par to runa. Iesprindziens ir vairāk par to, ka ar viņu komandā tas pats Bels jau aizgāja pa nepareizo ceļu... pirms tam, vismaz publiski, viņam šādu problēmu nebija... protams, neviens pie galvas pistoli nelika, taču... bez Blanta blakus nez vai mēs tagad šādas ziņas lasītu.

Arčeram ir laba nākotne. Vai viņš būs gatavs šosezon būt par "nedaudz zem 1000 jardu RB" (kā minimums)? Ja viņam uzticēsies, tad domāju, ka jā.

Te viss ir atkarīgs no komandas - vai viņi ir gatavi pieciest Blantu un cerēt uz labu komandas sniegumu šosezon, vai viņi grib veselīgu komandas klimatu un divus talantīgus jaunos cilvēkus bekfīldā (nevis kādu no viņiem cietumā).

     [+] [-]

, 2014-08-21 21:52, pirms 10 gadiem
tev taisnība , Juri, nestrīdos pretī.
Mēsli ir ka vietā nav ko likt. nedo dies kādam trauma, un steeleri atkal bez pleioffiem. iedūra nazīti , mugurā.
es i gatavs saderēt , ka Arčeram būs 2000 jardu. visu veidu , gan pa zemi , gan gaisu , gan kick returnos.
bet redzonā viņu samīcīs.

     [+] [-]

, 2014-08-21 22:16, pirms 10 gadiem
steelers rakstīja: tev taisnība , Juri, nestrīdos pretī.
Mēsli ir ka vietā nav ko likt. nedo dies kādam trauma, un steeleri atkal bez pleioffiem. iedūra nazīti , mugurā.
es i gatavs saderēt , ka Arčeram būs 2000 jardu. visu veidu , gan pa zemi , gan gaisu , gan kick returnos.
bet redzonā viņu samīcīs.
A tagad vēl nedaudz Blanta-heita informācijas :

Vidējais NFL pussarga karjeras ilgums ir 2.57 gadi. NFL spēlētāja vidējais karjeras ilgums - 3.3 gadi. Blanta karjera jau ilgst 4 gadus.

Statistika rāda, ka vidējā gadījumā NFL RB produktivitāte krīt pēc 27 gadu atzīmes sasniegšanas. Blantam šajā sezonā paliks 28... .

Turklāt, tas viss ir pastiprināts ar faktu, ka šis līgums, ko Pitsburga viņam iedeva, lai arī NFL mērogiem ir sviestmaizes vērtībā, ir LIELĀKAIS kādu viņš ir dabūjis. Kas ĻOTI BIEŽI (nesaku, ka vienmēr) notiek ar šāda tipa atlētiem pēc "lielā līguma" noslēgšanas... nu tur katrs var savus piemērus meklēt (ir daži pat Latvijas atlēti).

Savienojot to visu kopā - kāda ir iespējamība, ka Blanta sniegums gaidāmajās 2 sezonās būs tik labs, lai atsvērtu visas iespējamās negācijas, ko var radīt viņa būšana komandā?

P.S. Redzonas RB kandidātu pietiek. Pat FA tirgū.

     [+] [-]

, 2014-08-21 22:50, pirms 10 gadiem
Nu nezinu. Īsti nepiekrītu viedoklim.Lai gan iepriekš Blantam ir bijušas problēmas, pagājušogad "Patriots" komandā bija īsts darba zirgs, un problēmas neradīja. Un līgumu piedāvāja, bet nespēja vienoties par adekvātu summu un periodu. "Patriots" nav tā komanda kas investēs lielus līdzekļus savā "rushing" uzbrukumā. Viņi neinvestē lielus līdzekļus uzbrukumā kā tādā. Tas manuprāt bija galvenais iemesls kādēļ Blants nepalika Patriots komandā.

Vai gluži vajadzētu no viņa atbrīvoties? Diez vai. Diskvalifikācija droši vien tiks piešķirta. Ar to arī pietiks. Galu galā komandai viņš var sniegt gana daudz, un komandā ir arī veterāni, un līderi, tas pats Bens Rotlesbergers kas uzturēs komandas gaisotni.

Bet nu, jāatzīst,ka no problēmām īsti laikam necenšas izvairīties, gluži kā Džošs Gordons Klīvlendā, kuram vispār draud sezonas diskvalifikācija. Un arī Leveons Bells ir gana stulbs. Lai brauktu ar zālīti - PITSBURGĀ, un ar tādu apjomu, ka policisti pat itkā esot saoduši to no laba attāluma.Ļoti stulbi. Abi vienādi. Ļoti bezatbildīgi.

P.S .Runā, ka abiem varētu būt diskvalifikācija uz divām spēlēm.

     [+] [-]

, 2014-08-21 23:06, pirms 10 gadiem
PrinC1t rakstīja: Nu nezinu. Īsti nepiekrītu viedoklim.Lai gan iepriekš Blantam ir bijušas problēmas, pagājušogad "Patriots" komandā bija īsts darba zirgs, un problēmas neradīja. Un līgumu piedāvāja, bet nespēja vienoties par adekvātu summu un periodu. "Patriots" nav tā komanda kas investēs lielus līdzekļus savā "rushing" uzbrukumā. Viņi neinvestē lielus līdzekļus uzbrukumā kā tādā. Tas manuprāt bija galvenais iemesls kādēļ Blants nepalika Patriots komandā.

Vai gluži vajadzētu no viņa atbrīvoties? Diez vai. Diskvalifikācija droši vien tiks piešķirta. Ar to arī pietiks. Galu galā komandai viņš var sniegt gana daudz, un komandā ir arī veterāni, un līderi, tas pats Bens Rotlesbergers kas uzturēs komandas gaisotni.

Bet nu, jāatzīst,ka no problēmām īsti laikam necenšas izvairīties, gluži kā Džošs Gordons Klīvlendā, kuram vispār draud sezonas diskvalifikācija. Un arī Leveons Bells ir gana stulbs. Lai brauktu ar zālīti - PITSBURGĀ, un ar tādu apjomu, ka policisti pat itkā esot saoduši to no laba attāluma.Ļoti stulbi. Abi vienādi. Ļoti bezatbildīgi.

P.S .Runā, ka abiem varētu būt diskvalifikācija uz divām spēlēm.
Patriots līgumu piedāvāja formāli, tb lai, ja nu spēlētājs ĻOTI grib palikt komandā, viņš to par kkādiem mistiski zemiem cipariem var darīt.
Ja nu kas, kad viņš atnāca uz Jaunangliju, viņš uzreiz piekrita būtiskam algas samazinājumam salīdzinot ar Tampabejā pelnīto.
Jebšu Patriots pat nebija domas par Blanta paturēšanu, viņi vienkārši ar aģentu spēlēja spēlītes.

Pie tam, priekš kam viņiem Blants vajadzīgs, ja komandā ir Ridlijs, ir Verīns? Pie normāliem apstākļiem viņš NE nemaz nebūtu vajadzīgs, bet te bija jāatbrīvojas no Dempsa, kas NEKAD nespēlēs NFL kādu nopietnu lomu... pretī atdeva Blantu. Paciest jau var, bet ne jau pašiem pēc viņa skriet...

Rotlisbergers uzturēs gaisotni? Spēlētājs, kuru komandas biedri tikai viegli pacieš, jo viņš ir komandas pirmais QB? Ja to teiktu viens kāds futbolists, tad to var norakstīt uz personīgām antipātijām, bet to saka ļoti daudzi, kas pamet Pitsburgu. Sanderss, ja nemaldos, bija pēdējais no visiem.

     [+] [-]

, 2014-08-22 03:24, pirms 10 gadiem
Sanders ir pakaļa. rupji izsakoties - bāba, kurai vajadzēja paklusēt. savu līgumu viņš dabūja lielā mērā pateicoties Benam.
redzēsim kas sanāks.
patiesībā jau komandas diezgan labi tur noslēpumā, kas notiek locker room. par simpātijām un antipātijām vislabāk zin tur. nevis ārpusē.

     [+] [-]

, 2014-08-22 09:43, pirms 10 gadiem
steelers rakstīja: Sanders ir pakaļa. rupji izsakoties - bāba, kurai vajadzēja paklusēt. savu līgumu viņš dabūja lielā mērā pateicoties Benam.
redzēsim kas sanāks.
patiesībā jau komandas diezgan labi tur noslēpumā, kas notiek locker room. par simpātijām un antipātijām vislabāk zin tur. nevis ārpusē.
Par locker room runājot - NFL komandās ir nerakstīts likums, ka ģērbtuves ir spēlētāju zona, kas nozīmē, ka ne treneri, ne menedžeri tur īsti gaidīti nav. Protams, pirms mačiem, lielajos pārtraukumos utt., jā, bet kad ir vienkāršs treniņš utt. tad tur iztiek bez cilvēkiem no malas.

Tāpēc, kad kādam kkas nepatīk un viņš pamet komandu, tad... nu tad gadās visādi.

Par Big Benu ne jau tikai Sanderss stāstīja, pirms viņa bija vēl daži. Ja pareizi atceros, tad LB Džoijs Porters arī bija viens no viņiem.

     [+] [-]

, 2014-08-22 23:45, pirms 10 gadiem
mazs piemērs , kā jāuzvedas. L.F. uz K.V. jautājumu , kurš labāks QB , sākā plāši smaidīt, bet nepateica ne vārdu. tāpēc jau viņi ir viens no labākajiem duetiem. jautājums vai sanders ar kādu tāds būs?
var jau kādu slavēt, bet tik daudz saprātam jābūt , lai arī kādu neapliktu. sandersam neviens neaizliedz slavēt vienu no visu laiku labākajiem, bet nafig melst ko sliktu par citu, kurš viņam ir palīdzējis kļūt par to, kas viņš ir.