Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Cowboys" sasniedz 3.2 miljardu vērtību un apsteidz "Barcelona"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Cowboys" sasniedz 3.2 miljardu vērtību un apsteidz "Barcelona"
Dalasas "Cowboys"
Foto: AP/Scanpix

Viens no populārākajiem biznesa žurnāliem "Forbes" pirms kārtējās Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonas publicēja ekonomiski veiksmīgāko komandu sarakstu, kura galvgalī nu jau septīto gadu pēc kārtas atrodas Dalasas "Cowboys", kuru vētība sasniedz 3.2 miljardus ASV dolāru.

Dalasas komanda, kura jau arī iepriekšējos gados bija NFL vērtīgākā vienība, šogad ir piedzīvojusi fantastisku vērtības pieaugumu – 36 procenti pret pagājušo gadu, kas nozīmē, ka pirms 2014. gada sezonas "Cowboys", kuri nav uzvarējuši NFL čempionātā kopš 1996. gada (izslēgšanas spēlēs - kopš 2009. gada), vērtība sasniedz 3.2 miljardus ASV dolāru.

Aizvadītajā gadā teksasiešiem bija lielākie ieņēmumi, 560 miljoni ASV dolāru, un arī lielākā peļņa – 246 miljoni ASV dolāru. Jāpiebilst, ka viņi ir arī vienīgā NFL vienība, kuru vērtībā pārsniedz 3 miljardus. Tāpat nevar nepieminēt, ka tādējādi "Cowboys" ir kļuvuši par otro visvērtīgāko sporta komandu pasaulē, atpaliekot vien no futbola granda Madrides "Real". Salīdzinot ar vēl nesen publicēto rangu, kurā Dalasas vienība bija tikai piektajā vietā (tika ņemti pagājušās sezonas rādītāji), bet futbola komandu dati bija aktualizēti, pēc jaunākajiem datiem amerikāņu futbolisti ir apsteiguši tādas komandas kā "Barcelona" un Mančestras "United", kā arī MLB vērtīgāko komandu - Ņujorkas "Yankees".

Otrajā vietā šajā rangā atrodas Jaunanglijas "Patriots", kuru vērtība sastāda 2.6 miljardus, bet trijnieku noslēdz Vašingtonas "Redskins" komanda, kura, starp citu, pašlaik aktīvi cīnās par sava nosaukuma saglabāšanu. Tās vērtība pēc ekspertu aplēsēm ir 2.4 miljardi ASV dolāru.
Latviešu futbolista Markusa Zuševica pārstāvētā Ņujorkas "Jets", ar vērtību 1.8 miljardi ASV dolāru, ieņem augsto sesto vietu NFL vērtīgāko klubu rangā. Savukārt pašreizējo čempionu, Sietlas "Seahawks" vērtība ir 1.33 miljardi ASV dolāru.

Interesanti, ka tikai septiņas no 32 līgas komandām ir vērtas mazāk kā vienu miljardu dolāru, pati "mazvērtīgākā" ir Sentluisas "Rams", kura jau ilgu laiku ir kā viena no galvenajām pretendentēm, lai tiktu pārcelta uz Losandželosu. Tās vērtība ir 930 miljoni ASV dolāru.

Vērtējot šos rādītājus globālā mērogā uzreiz ir jāsaka, ka vidējā NFL kluba vērtība, kas ir 1.43 miljardi, ir vislielākā līgas pastāvēšanas vēsturē un ir lielāka nekā jebkurai citai Ziemeļamerikas profesionālajai līgai, kā arī ir lielāka nekā 20 visvērtīgākajiem "parastā" futbola klubiem, kuri vidēji ir 1.05 miljardus ASV dolāru vērti (MLB kluba vidējā vērtība ir 811 miljoni, NBA – 634 miljoni).

Pilns NFL komandu rangs pēc "Forbes" ekspertu vērtējuma: Dallas Cowboys - In Photos: NFL Team Values...

Izmantotie resursi:
Information for the World's Business Leaders -...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  -1 [+] [-]

, 2014-08-20 21:06, pirms 10 gadiem
Cowboys varētu noziedot DR

  +2 [+] [-]

, 2014-08-20 21:12, pirms 10 gadiem
bliezhnja rakstīja: Cowboys varētu noziedot DR
ko tieši noziedot?

  +2 [+] [-]

, 2014-08-20 21:34, pirms 10 gadiem
Asinis ,Viņi varētu noziedot asinis !!!

     [+] [-]

, 2014-08-20 21:38, pirms 10 gadiem
peļņa ar neslikta 300 $... krievi varētu mācīties kā biznesu taisīt

  +2 [+] [-]

, 2014-08-20 21:52, pirms 10 gadiem
db01 rakstīja: peļņa ar neslikta 300 $... krievi varētu mācīties kā biznesu taisīt
NFL ir sporta un izklaides industrijas MONSTRS, no kura var mācīties daudzi. Sportā viņiem konkurentu nav, jo tieši NFL ir ekonomiski visveiksmīgākais sporta čempionāts.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-20 22:23, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: NFL ir sporta un izklaides industrijas MONSTRS, no kura var mācīties daudzi. Sportā viņiem konkurentu nav, jo tieši NFL ir ekonomiski visveiksmīgākais sporta čempionāts.
Jep, tas, cik komercializēts un svētkiem pielīdzināms notikums ir kļuvis Super Bowl arī parāda, kādu popularitātes un biznesa līmeni ir sasniedzis NFL.

     [+] [-]

, 2014-08-20 22:34, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: NFL ir sporta un izklaides industrijas MONSTRS, no kura var mācīties daudzi. Sportā viņiem konkurentu nav, jo tieši NFL ir ekonomiski visveiksmīgākais sporta čempionāts.
Protams,ka ASV tas viss ir vis augstākajā līmenī un citi var tikai mācīties,bet tik un tā,tas ir diezgan iespaidīg,ja ņem vērā to,ka NFL principā ir populārs tikai ASV,kur pretīm futbols ir internacionāls sporta veids.

  -2 [+] [-]

, 2014-08-20 22:45, pirms 10 gadiem
jureks rakstīja: Protams,ka ASV tas viss ir vis augstākajā līmenī un citi var tikai mācīties,bet tik un tā,tas ir diezgan iespaidīg,ja ņem vērā to,ka NFL principā ir populārs tikai ASV,kur pretīm futbols ir internacionāls sporta veids.
Atļaušos nepiekrist.

NFL kā izklaides/sporta produkts ir populārs visā pasaulē. To arī pierāda TV reitingi Super Bowl mačam, kas katru gadu ir stabilā otrajā vietā PASAULĒ pēc Čempionu līgas fināla (starp sporta notikumiem, kas norisinās katru gadu). To nevar panākt TIKAI ar ASV.

NFL fani ir visur. Arī Latvijā tādu ir daudz vairāk nekā kādam liekas.

Tieši tāpēc, ka tas ir foršs šovs, ka pats sports, ja to saprot un kaut nedaudz paseko līdzi, ir ļoti skatāms un interesants, cilvēki to skatās. Viņiem nav jābūt mega faniem, kas atcerēsies, teiksim, kas aizsita garām izšķirošo fīldgolu 1968. gada spēlē starp Minesotas un Grīnbejas komandām utt., taču kā parasti "svētdienas skatītāji" - tādu ir DAUDZ.

Ja par pašu amerikāņu futbolu. Man, vot, ir doma sakompilēt vienu rakstu... lai parādītu cik izplatīts ir amfutbols pasaulē, turklāt labā līmenī.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-20 23:05, pirms 10 gadiem
Kaut kad nesen bija raksts par to ka futbola komandas esot ranga aukšgalā pēc vērtības. Tad NFL komandas tiešām izskatījās ne pārāk, taču tad sokera jaunie dati tika salīdzināti ar NFL vecajiem, tagad, kad viss ir apdeitots, viss nostājas savās vietās.

Turklāt, būtu interesanti, ja kādreiz tiktu izveidots VISU komandu sporta veidu TOPS ar komandu vērtībām. Pieļauju, ka līdz kādai 45. vietai visas NFL komandas arī ierindotos.

Rakstīšu vēlreiz to pašu ko pie jau pieminētā raksta - tās ir 32 viena čempionāta, nevis sporta veida komandas. Parastais futbols sacenšas ar cik līgām pret NFL? Un, ja godīgi saka, zaudē vienos vārtos.

  -1 [+] [-]

, 2014-08-20 23:19, pirms 10 gadiem
Amerikanu futbolu augsta limeni spele uk(ari es speleju,jatzist tikai ka 1ligaa) somina,danija,zviedrija,vacija,polija un ari francija! Uz konkreti musu spelem nak vairak skatitaju neka uz jebkuru lv cemponata spelem! Dinamo neskaitot! Un wembley vienmer ir izpirkts! Pats esmu uz 3spelem bijis un svetki super! Sogad 3spes bus! Un tas vien jau liecina par lielo popularitati jo vel 2gadus atpakal bija tikai 1spele!
Ka komandu sporta veids tas ir vienkarsi pats labakais! Jo tas tiesam ir komandas veikums kas redzms uz tablo!

     [+] [-]

, 2014-08-20 23:27, pirms 10 gadiem
Manning rakstīja: Amerikanu futbolu augsta limeni spele uk(ari es speleju,jatzist tikai ka 1ligaa) somina,danija,zviedrija,vacija,polija un ari francija! Uz konkreti musu spelem nak vairak skatitaju neka uz jebkuru lv cemponata spelem! Dinamo neskaitot! Un wembley vienmer ir izpirkts! Pats esmu uz 3spelem bijis un svetki super! Sogad 3spes bus! Un tas vien jau liecina par lielo popularitati jo vel 2gadus atpakal bija tikai 1spele!
Ka komandu sporta veids tas ir vienkarsi pats labakais! Jo tas tiesam ir komandas veikums kas redzms uz tablo!
Pie Eiropas valstīm, kur spēlē futbolu nesliktā līmenī nepieminēji Austriju, Itāliju, Šveici, kas, kopā ar pieminētajiem vāciešiem, tomēr, ir TOP līmenis Eiropas amfutbolā.

Zviedri un somi arī labi. Francija turas. Polijā ir neslikts čempionāta līmenis, bet izlase vēl nav gatava lielām lietām.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-21 09:15, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Pie Eiropas valstīm, kur spēlē futbolu nesliktā līmenī nepieminēji Austriju, Itāliju, Šveici, kas, kopā ar pieminētajiem vāciešiem, tomēr, ir TOP līmenis Eiropas amfutbolā.

Zviedri un somi arī labi. Francija turas. Polijā ir neslikts čempionāta līmenis, bet izlase vēl nav gatava lielām lietām.
Atļaušos nepiekrist!!! Šis amerikāņu SUPER mēsls ir populārs tikai un vienīgi ASV
Jebkurā eiropas valstī,uz ielas uzprasot nosaukt 3 populārākos super mēsla spēlētājus un 90% paliksi bez atbildes
Un ar futbolu tam nav nekas kopīgs foot=pēda ball-bumba(sporta),lode(ģeometriskā)
Amerikāņi savu mēslu varētu saukt nu teiksim armpit cucumber=gurķis padusē
Var tikai priecāties, ka vismaz tuvākajos 100 gados šis mēsls netiks iekļauts Olimpisko Spēļu programmā lai arī kā amerikāņu naudasmaisi necenstos to tur iebīdīt un otrs amerikāņu mēsls beisbols tika izmests no OS programmas
Divi populārākie sporta veidi ASV...tas izsaka tikai to ka ASV visu diktē naudasmaisu ieguldītā nauda un reklāma
Nebrīnīšos,ja kāds ASV naudasmaiss izdomās investēt miljardus,nu teiksim zirņa ripināšanā ar degunu(Ginesa rekordu grāmatā ir reģistrēts šāds ''sporta'' veids),tad Juris Miņins ar putām uz lūpām metīsies visiem iestāstīt,cik populārs šis sporta veids drīz kļūs eiropā
P.S.Juri! Raksti labāk par hokeju,tur Tev sanāk!Un necenties zīmēt cūkai uz sāniem melnas svītras un visiem stāstīt,ka tā tagad ir ZEBRA

  +1 [+] [-]

, 2014-08-21 09:46, pirms 10 gadiem
Sportaveids, kur noteikumu vairāk, kā pašas spēles. Būtu mazāk spēlētāju uz laukuma, varbūt būtu kaut cik interesantāks. Bez tam, tās viņu bruņas, vai kā viņas nosaukt, arī ir izsmiekls. Nu vismaz atbilst mūsdienu prasībām, neviens naudas maiss taču negrib zaudēt piķi, ja kāds satraumējas. Vēl tizlāks ir tikai beisbols, I guess. Ā, NASCAR jau arī ir izsmiekls, nevis sporta veids

Man sekošana šiem sporta veidiem aktīvi būtu necieņa pašam pret sevi. Tik daudz, cik sportacentrā gadās izlasīt - vēl pieciešami

  -1 [+] [-]

, 2014-08-21 10:09, pirms 10 gadiem
erudīts007 rakstīja: Atļaušos nepiekrist!!! Šis amerikāņu SUPER mēsls ir populārs tikai un vienīgi ASV
Jebkurā eiropas valstī,uz ielas uzprasot nosaukt 3 populārākos super mēsla spēlētājus un 90% paliksi bez atbildes
Un ar futbolu tam nav nekas kopīgs foot=pēda ball-bumba(sporta),lode(ģeometriskā)
Amerikāņi savu mēslu varētu saukt nu teiksim armpit cucumber=gurķis padusē
Var tikai priecāties, ka vismaz tuvākajos 100 gados šis mēsls netiks iekļauts Olimpisko Spēļu programmā lai arī kā amerikāņu naudasmaisi necenstos to tur iebīdīt un otrs amerikāņu mēsls beisbols tika izmests no OS programmas
Divi populārākie sporta veidi ASV...tas izsaka tikai to ka ASV visu diktē naudasmaisu ieguldītā nauda un reklāma
Nebrīnīšos,ja kāds ASV naudasmaiss izdomās investēt miljardus,nu teiksim zirņa ripināšanā ar degunu(Ginesa rekordu grāmatā ir reģistrēts šāds ''sporta'' veids),tad Juris Miņins ar putām uz lūpām metīsies visiem iestāstīt,cik populārs šis sporta veids drīz kļūs eiropā
P.S.Juri! Raksti labāk par hokeju,tur Tev sanāk!Un necenties zīmēt cūkai uz sāniem melnas svītras un visiem stāstīt,ka tā tagad ir ZEBRA
Es, protams, saprotu, ka šī cīņa ir kā ar vējdzirnavām, bet nu tomēr...

Nez kāpēc uzreiz visi, kā dzird vārdu salikumu "populārs sports" iedomājas, ka tad uzreiz tas ir kaut kas TĀDS, ka katrai mājsaimniecei ir jānosauc n-tie spēlētāji un viņu mājdzīvnieku vārdi.

Esmu vairāk nekā pārliecināts, ka, ja uz Latvijas ielām paprasītu nosaukt kādus dažus, teiksim, Latvijas čempiona komandas (futbolā, basketbolā, hokejā... vienalga) spēlētājus, atbildes nebūs... neesmu pārliecināts, vai lielākā daļa vispār būs spējīgi nosaukt kas ir čempioni. Bet tas nu tā.

Neviens nesāk apgalvot, ka NFL vai amfutbols kā tāds Eiropā var konkurēt ar futbolu vai basketbolu, tas būtu muļķīgi. Taču tiek norādīts, kas arī absolūti atbilst patiesībai, ka amfutbols Eiropā ir ieņēmis stabilu vietu, noteikti nav nekāds eksotiskais sporta veids un arī līmenis ir gana pieklājīgs (protams, atkal jāsaka, te NETIEK salīdzināts ar NFL).

Tīri piemēram, no salīdzinoši tuvas valsts - Somijā ir ČETRAS (!!!) pieaugušo līgas, bērnu un jauniešu čempionāti, kā arī SIEVIEŠU amfutbola līga (tas gan ir tāds retāks gadījums Eiropai).
Var ņemt arī Poliju, kur uz fināliem iepriekšējās divās sezonās nāca vidēji 20 tūkstoši skatītāju.

Austrija, Vācija - tur vispār nav komentāru, tas ir ļoti labs līmenis, no kura, ar starpposmu NCAA, talantīgākie jaunieši var nonākt līdz NFL (un ir arī piemēri).

Nez kāpēc, ja sadzird vārdus "amerikāņu futbols" vai "NFL" visi uzreiz metas to salīdzināt ar Anglijas premjerlīgu vai Spānijas "La Liga" vai nez ko, un tad stāst - ko jūs te muldat, nav tas populārs... Pats smieklīgākais ir tas, ka neviens arī neapgalvo, ka tagad amfutbola līgas būs konkurenti futbolam. Tomēr teikt, ka tas NEVIENU ārpus NFL neinteresē... ja neinteresētu, tad Eiropā amfutbols netiktu spēlēts vairāk kā 30 gadus un nebūtu bijusi NFL fārm-līga, nebūtu tik daudz čempionātu, bet tie ir 30 nacionālie čempionāti (neskaitot zemāko līmeņu čempionātus) + 3 starptautiskie turnīri.

Ja nu par to popularitāti... paskatieties kādi sporti Latvijā ir populāri. Kaut vai tas pats blakusvāģu motokross. Pasaulē reti kur tādu zina, bet vai tāpēc tagad jāsaka, ka tā ir laža, ka nevajag utt?

Man liekas, ka pēc dažu domām būtu jāatstāj tikai kāds futbols, hokejs, basketbols un tie sporti kur Latvija var medaļas dabūt...

  -1 [+] [-]

, 2014-08-21 10:18, pirms 10 gadiem
Mani arī, ja godīgi, izbrīna tie cilvēki, kas uzskata par savu pienākumu ja ne pie katra, tad katra otrā raksta par amerikāņu futbolu ienākt un iekakāt komentāros, ka tas nevienu neinteresē. Laikam es kaut ko nesaprotu.

Tie kas tur saka, ka ekipējums ir smieklīgs. Kad uz laukuma ir 22 elites līmeņa atlēti (protams, katri savā jomā), kuru uzdevums ir fiziski pārspēt pretinieku, tad spēlēt bez ekipējuma ir stulbi. Paredzu, ka tūlīt būs regbija piemērs. Man nav nekādu pretenziju pret regbiju, jo pats laba līmeņa spēles skatos ar ne mazāku aizrautību kā amerikāņu futbolu, taču tur situācija ir cita.

Lielākajā spēles daļā cīņa notiek mazos ātrumos, uz zemes utt. Ir ļoti maz "open field" spēles pilnā ātrumā, kas nozīmē, ka ir mazāk bīstamu triecienu. Amerikāņu futbolā visa spēle ir balstīta uz plašām izspēlēm un brīva laukuma meklēšanu, tāpēc ātrumi ir lieli, spēka paņēmieni - asi.