Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Raiens - pārliecinoši labākais pirmajā nedēļā

Juris Miņins
Juris Miņins

Raiens - pārliecinoši labākais pirmajā nedēļā
Mets Raiens
Foto: AP/Scanpix

Pēc Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmās spēļu kārtas noslēguma, Atlantas "Falcons" pārstāvošais Mets Raiens ar gūtiem 448 jardiem un trim rezultatīvām piespēlēm pārliecinoši kļuva par produktīvāko saspēles vadītāju pirmajā nedēļā.

Mets Raiens, kura pārstāvētā Atlantas "Falcons" mača pagarinājumā uzveica Ņūorleānas "Saints", atdeva 31 precīzu piespēli 43 mēģinājumos, guva 448 jardus un tris rezultatīvas piespēles, kas ļāva viņa vienībai uzvarēt ar 37:34, bet viņam pašam kļūt par labāko saspēles vadītāju šajā nedēļā.
Gūto jardu ziņā aiz viņa palika Endrjū Laks no Indianapolisas "Colts" ar 370 jardiem, bet Bens Rotlisbergers no Pitsburgas "Steelers" apstājās pie 365 gūto jardu atzīmēs. Savukārt trīs piezemējumi bija tikai vienam QB – Peitonam Meningam (Denveras "Broncos"), pārējie savā sezonas atklāšanas mačā samierinājās ar divām (14 sportisti) vai vienu rezultatīvu piespēli.

Pievēršoties ne tik patīkamai statistikai, pārtvertajām bumbām, tad šajā kategorijā pirmo vietu dala Tonijs Romo no Dalasas "Cowboys" un Kanzassitijas "Chiefs" saspēlnieks Alekss Smits, kuri pretiniekiem katrs atdeva pa trim piespēlēm.
Seku kategorijā visvairāk dabūja ciest Filadelfijas "Eagles" QB Niks Fouls, kuru pirms piespēles izdarīšanas apturēja piecas reizes. Pa četriem sekiem izpildīja pret pieciem saspēles vadītājiem, viņu vidū arī pret Jaunanglijas "Patriots" pārstāvi Tomu Breidiju. Tieši Breidijs un Fouls arī bija tie, kas atradās līderos pēc zaudētajām bumbām (katrs pazaudēja bumbu divreiz).

Visaugstākais saspēles vadītāja reitings pēc pirmā mača bija jau pieminētajam Metam Raienam – 128.8, tālāk sekoja Kolins Kaperniks no Sanfrancisko "49ers" (125.5) un Metjū Stefords, kurš pārstāv Detroitas "Lions" – 125.3. Pēdējā vietā, ar reitingu 69.7 palika Toms Breidijs.

Uzbrukumos pa zemi visvairāk jardus guva no Denveras "Broncos" uz Maiami "Dolphins" pārgājušais Noušons Moreno, kurš sasniedza 134 jardu atzīmi. 118 jardi Demarko Mareja kontā, kurš pārstāv Dalasas komandu, bet trijnieku noslēdz Maršavns Linčs, kurš sezonas atklāšanas mačā guva 110 jardus.
Linčs arī divas reizes ienesa bumbu ieskaites zonā, kas viņam deva dalītu pirmo vietu šajā kategorijā. Vēl pa diviem tačdauniem Ņūorleānas pussarga Marka Ingrema un klīvlendieša Aizija Krovela kontā.

Vistālākais skrējiens padevās Ņujorkas "Jets" pussargam Krisam Aivorijam, kurš prata vienā piegājienā gūt 71 jardu, savukārt vislabākais vidējais gūto jardu rādītājs starp futbolistiem, kas skrēja vismaz divas reizes ir Minesotas "Vikings" pārstāvim Kordarelam Patersonam – vidēji vienā skrējienā viņš guva 34 jardus, tiesa, skrēja viņš tikai trīs reizes.

Visvairāk notverto piespēļu šajā nedēļā bija Denisa Pitas (Baltimora "Ravens") un Pjēra Garkona (Vašingtonas "Redskins") kontā, jo katrs notvēra pa 10 raidījumiem. Savukārt visvairāk jardus guva Kelvins Džonsons, kurš pārstāv Detroitas "Lions" (164 jardi). Kopā virs 100 jardiem pirmajā sezonas spēlē guva deviņi uzbrucēji. Visvairāk piezemējumu pēc piespēlēm izdarīja denverietis Džuliuss Tomass, kurš trīs reizes bumbu nogādāja ieskaites zonā. Savukārt garākais skrējiens padevās Baltimoras komandas jaunpienācējam Stīvam Smitam, kurš vienā piegājienā veica 80 jardus.

Starp aizsargiem visvairāk spēka paņēmienus izpildīja Kanzassitijas futbolists Eriks Berijs un Atlatas vienību pārstāvošais Pols Vorilovs, kuri katrs 15 reizes apturēja uzbrukumus. Rahims Mūrs no Denveras un Džeisons Makartijs no Tenesī katrs pārtvēra pa divām piespēlēm, bet pa diviem sekiem pirmajā spēlē izpildīja kopumā seši futbolisti.
Savukārt Sio Mūrs no "Raiders" un Maiami pārstāvis Kamerons Veiks bija vienīgie, kam divas reizes izdevās piespiest pretiniekus divas reizes zaudēt bumbu.

Nedēļas MVP balsojums

Pēc katras NFL spēļu kārtas tiks piedāvāts balsošanas saraksts ar nedēļas laikā sevi labi parādījušiem futbolistiem, lai lasītāji varētu nobalsot par savu favorītu. Sezonas beigās tiks noteikts tas futbolists, kurš čempionāta laikā ir saņēmis visvairāk nedēļas MVP titulu.

Izmantotie resursu:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Kurš bija NFL 1. nedēļas MVP?

  • 9

  • 2

  • 0

  • 1


     [+] [-]

, 2014-09-09 17:18, pirms 10 gadiem
kur izvēle citi? sezonas beigā uzvarētājs būtu - citi.
piemēra pēc , Steeleru Belam ir par jardu mazāk kā Liņčam, bet par 78 vairāk gaisā. kāds te vēl jautājums , kurš labāks?
pa lielam Raiens , tam ka izskatās tik labi, var pateikties William Moore , kurš izsita bumbu Colston, un ,protams, Matt Bryant, kurš māk tālu sist. pats jau OT neko neizdarīja.

     [+] [-]

, 2014-09-09 17:42, pirms 10 gadiem
steelers rakstīja: kur izvēle citi? sezonas beigā uzvarētājs būtu - citi.
piemēra pēc , Steeleru Belam ir par jardu mazāk kā Liņčam, bet par 78 vairāk gaisā. kāds te vēl jautājums , kurš labāks?
pa lielam Raiens , tam ka izskatās tik labi, var pateikties William Moore , kurš izsita bumbu Colston, un ,protams, Matt Bryant, kurš māk tālu sist. pats jau OT neko neizdarīja.
Diemžēl, bet balsošanas iespējas ir ierobežotas, tāpēc priecāsimies par to kas ir.

Par Linču-Belu. Viss pareizi, taču te strādā Linča un Seahawks faktors. Viņi ir līgas hedlaineri, Linčs pirmajā spēlē, pret Packers, guva divus TD. Bels... forši, ka vispār spēlē un tā, bet nu Browns... un Steelers... . Tas, ja kas, nav tik manas subjektīvās domas, bet gan overall viedoklis par labākajiem pēc snieguma/nozīmības aspekta.

     [+] [-]

, 2014-09-09 18:07, pirms 10 gadiem
nu labi, lai jau. hazain - barin.
vinīgi līgas FedEx Air and Ground Players of the Week ir nolikti blakus gan Liņčs un Bels, gan Raiens un Bens

     [+] [-]

, 2014-09-09 18:12, pirms 10 gadiem
steelers rakstīja: nu labi, lai jau. hazain - barin.
vinīgi līgas FedEx Air and Ground Players of the Week ir nolikti blakus gan Liņčs un Bels, gan Raiens un Bens
A mēs tā vienkāršāk šim jautājumam pieejam.

     [+] [-]

, 2014-09-09 18:19, pirms 10 gadiem
Turklāt atļaušos norādīt, ka arī NFL.com, jautājot par 1. nedēļas MVP atbildēs iekļāva Raienu, Džonsonu, Linču. Vienīgā atšķirība, ka šeit ir Tomass, bet tur - Vats, jebšu mums tāda All-Offensive grupa sanāca.

     [+] [-]

, 2014-09-09 20:00, pirms 10 gadiem
Es balsotu par wake vai kādu no 49ers aizsargiem.