Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dobrecovs: "Bažas par Virslīgas licenci bija, taču tās bija mierīgas bažas"

Rolands Eliņš

Dobrecovs: "Bažas par Virslīgas licenci bija, taču tās bija mierīgas bažas"
"Grobiņas" treneris Viktors Dobrecovs. Foto: LFF

Šodien Latvijas futbola Virslīgas licenci oficiāli saņēmusi arī "Grobiņa SC/LFS", un komandas galvenais treneris Viktors Dobrecovs sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda atvieglojumu un prieku par notikušo, norādot, ka gatavošanās startam Virslīgā turpinās pēc plāna.

"Grobiņa SC/LFS" 24. janvārī Virslīgas licenci vēl nesaņēma, jo LFF Klubu licencēšanas pirmās instances padome norādīja uz trūkumiem finanšu plūsmas pārskatā. Taču Grobiņas klubam tika dotas piecas dienas savu pieteikumu pārstrādāt, un šodien tas saņēma Virslīgas licenci.

"Protams, ir atvieglojums," par komandas oficiālo pievienošanos Virslīgas sezonai izteicās Viktors Dobrecovs, kurš Grobiņas komandu līdz Virslīgai aizveda ar uzvaru Nākotnes līgas 2023. gada sezonā. "Bažas par gaidāmo lēmumu man bija, jā, taču tās bija tādas mierīgas bažas, jo viss prasītais tomēr bija izpildīts."

"Sākotnēji licence netika piešķirta, jo, lai arī iesniedzām visus vajadzīgos dokumentus un apliecinājumus, dažās vietās nebija pietiekami izvērsts finansiālais pamatojums," skaidroja Dobrecovs. "Šie dokumenti par kluba finanšu plūsmu bija jāpārtaisa un jāiesniedz vēlreiz. Tā primitīvi paskaidrojot - tur, kur bija rakstīts viens skaitlis, vajadzēja ierakstīt vairāk, detalizētāk un izvērstāk paskaidrojot, no kurienes tas radies. Taču pēc būtības viss jau bija kārtībā."

Kā komandas galvenais treneris Dobrecovs pats šo finansiālo dokumentu pārstrādē nepiedalās, to veica attiecīgās kluba amatpersona, un viņam atlika tikai gaidīt šī procesa noslēgumu, kamēr "Grobiņa SC/LFS" svētdien turpināja dalību Livonijas ziemas līgā, kur ar 4:1 pārspēja "Parnu".

"Tas, ka Virslīgas licence netika piešķirta uzreiz, mūsu gatavošanās procesā neko nemainīja. Viss grafiks jau bija sastādīts, un pie tā arī pieturējāmies," sacīja Dobrecovs. "Kā klubs gājām tikai uz Virslīgu, noskaņojāmies šim mērķim, un vienīgais, kas te varēja mainīties, bija tas, ka nesaņemtas licences dēļ viss sabruktu."

"Grobiņa SC/LFS" saņemtā Virslīgas licence dzēsusi pēdējās bažas par to, ka futbola Virslīgu šosezon sagaida jauns derbijs - Grobiņa pret Liepāju. Atbildot uz jautājumu, vai Rīgas derbijam ("Riga" pret RFS) jāsāk satraukties par savu statusu kā lielākajai spēlei Latvijas futbolā, Dobrecovs pasmaidīja: "Pirmajās spēlēs pret "Liepāju" noteikti, ka ažiotāža būs liela, it īpaši vietējo līdzjutēju vidū. Taču Rīgas derbijs šobrīd jau ir izaudzis ārpus futbola robežām un ir populārākais mačs visā Latvijas sportā, tā ka uz tā pārspēšanu šosezon laikam vēl nepretendēsim."

 +12 [+] [-]

, 2024-01-30 15:05, pirms 4 mēnešiem
Kāds vēl derbijs Grobiņa ir vienīgā Liepājas komanda, tas otrs - FK Tamzašvili Sane var droši pastāvēt, bet fanu sirdīs tas klubs sen vairs nav Liepājas klubs.

  +7 [+] [-]

, 2024-01-30 15:12, pirms 4 mēnešiem
Feldzis18 rakstīja: Kāds vēl derbijs Grobiņa ir vienīgā Liepājas komanda, tas otrs - FK Tamzašvili Sane var droši pastāvēt, bet fanu sirdīs tas klubs sen vairs nav Liepājas klubs.
Precīzi

  +4 [+] [-]

, 2024-01-30 15:50, pirms 4 mēnešiem
Feldzis18 rakstīja: Kāds vēl derbijs Grobiņa ir vienīgā Liepājas komanda, tas otrs - FK Tamzašvili Sane var droši pastāvēt, bet fanu sirdīs tas klubs sen vairs nav Liepājas klubs.
Āmen!

  +1 [+] [-]

, 2024-01-30 16:02, pirms 4 mēnešiem
Feldzis18 rakstīja: Kāds vēl derbijs Grobiņa ir vienīgā Liepājas komanda, tas otrs - FK Tamzašvili Sane var droši pastāvēt, bet fanu sirdīs tas klubs sen vairs nav Liepājas klubs.
Cerams, ka Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis ne tikai skaļi runās, bet kaut ko arī reāli darīs, lai, vismaz, piespiestu Hramovu nomainīt FK Tamzašvili patreizējo nosaukumu?!
https://sportacentrs.com/futbols/08...

  +3 [+] [-]

, 2024-01-30 16:25, pirms 4 mēnešiem
Lai veicas Grobiņai, un Liepājas faniem būs par ko fanot.

  -2 [+] [-]

, 2024-01-30 17:12, pirms 4 mēnešiem
speletajs182 rakstīja: Dīvaini ka Grobiņai piesējās bet Elgavai ar visu feiko struktūru un feniksa modeli “viss ok”
feikā, ne-feikā, bet FS Jelgava nepārņēma FK Jelgavas vietu/licenses/parādus utt. Tas, ka viens īpašnieks ir patiesais labuma guvējs abās struktūrās jau ir cits jautājums. No parādiem jau neviens viņu neatbrīvoja.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-30 19:48, pirms 4 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Cerams, ka Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis ne tikai skaļi runās, bet kaut ko arī reāli darīs, lai, vismaz, piespiestu Hramovu nomainīt FK Tamzašvili patreizējo nosaukumu?!
https://sportacentrs.com/futbols/08012024-janis_vilnitis_jabeidz_izlikties_ka_liepa
Vilnītis savu dēlu bīda..Liepājas futbolā nekārtība un Hramovs ir sen..a Vilnītis tik tagad pamodās..zemiska un pretīga rīcība no tzemiska un slikta cilvēka..tā teikt šī ir tā reize kad darbi saskan ar cilvēka būtību
Cerams ka Griobiņas finanšu labklājība nav saistīta ar tadu vilnīti...un nav atkarīga no vilnīša juniora vietas sastāvā

  +1 [+] [-]

, 2024-01-30 22:06, pirms 4 mēnešiem
Vienīgā īstā Liepājas komanda. Pat jā zaudēs visiem, cilvēku būs tribīnēs vairāk, nekā uz Tamaza afro-kaukāza cirka

  -1 [+] [-]

, 2024-01-30 23:42, pirms 4 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Cerams, ka Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis ne tikai skaļi runās, bet kaut ko arī reāli darīs, lai, vismaz, piespiestu Hramovu nomainīt FK Tamzašvili patreizējo nosaukumu?!
https://sportacentrs.com/futbols/08012024-janis_vilnitis_jabeidz_izlikties_ka_liepa
FK Liepāja tik sponsorēts no privātajiem līdzekļiem - un, ja pašvaldība tur neliek iekšā kārtīgi savu naudu, tad tādam Vilnītim tur nav ko pīkstēt.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-31 00:21, pirms 4 mēnešiem
Ambrē rakstīja: FK Liepāja tik sponsorēts no privātajiem līdzekļiem - un, ja pašvaldība tur neliek iekšā kārtīgi savu naudu, tad tādam Vilnītim tur nav ko pīkstēt.
Liepājas pašvaldībai pieder visa infrastruktūra, kuru izmanto FK Liepāja bez maksas. Un tā ir pamatīga pašvaldības investīcija šai klubā. Ja pašvaldība liks maksāt par visu infrastruktūru, tad FK Liepāja ātri atradīs sapratni ar pašvaldību.

     [+] [-]

, 2024-01-31 23:51, pirms 4 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Liepājas pašvaldībai pieder visa infrastruktūra, kuru izmanto FK Liepāja bez maksas. Un tā ir pamatīga pašvaldības investīcija šai klubā. Ja pašvaldība liks maksāt par visu infrastruktūru, tad FK Liepāja ātri atradīs sapratni ar pašvaldību.
Baigais gudrinieks atradies. Ja stadionā nespēlēs FK Liepāja ar visu savu leģionāru armiju, tad to stadionu var mierīgi demontēt, jo tur nenotiks vispār nekas. Mums Ventspils olimpiskā centra stadions 365 dienas gadā vispār netiek izmantots - pateicoties JFK Ventspils tur padsmit reizes gadā atnāk pāris simti līdzjutēju pasēdēt uz plastmasas beņķiem un paskatās futbola spēli. Laikam divus gadus atpakaļ dienu, via divas Ventspilī tur notika arī kaut kādas valsts līmeņa šķēpa mešanas sacensības. JFK Ventspils var pateikt - ok mums to stadionu nevajag un spēlēsim uz rezerves laukuma Katoļu ielā ar 300 skatītāju vietām un ar to lielo stadionu varat darīt ko gribat, jo tur nekas nenotiek. Un tas pats arī attiecas uz Liepāju.

     [+] [-]

, 2024-02-01 00:43, pirms 4 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Baigais gudrinieks atradies. Ja stadionā nespēlēs FK Liepāja ar visu savu leģionāru armiju, tad to stadionu var mierīgi demontēt, jo tur nenotiks vispār nekas. Mums Ventspils olimpiskā centra stadions 365 dienas gadā vispār netiek izmantots - pateicoties JFK Ventspils tur padsmit reizes gadā atnāk pāris simti līdzjutēju pasēdēt uz plastmasas beņķiem un paskatās futbola spēli. Laikam divus gadus atpakaļ dienu, via divas Ventspilī tur notika arī kaut kādas valsts līmeņa šķēpa mešanas sacensības. JFK Ventspils var pateikt - ok mums to stadionu nevajag un spēlēsim uz rezerves laukuma Katoļu ielā ar 300 skatītāju vietām un ar to lielo stadionu varat darīt ko gribat, jo tur nekas nenotiek. Un tas pats arī attiecas uz Liepāju.

Reāli sasmīdināji, jo kaut ko tik dumju sen nebiju lasījis.
Gandrīz vai sanāk, ka liepājniekiem Hramovs jāieceļ dieva kārtā, jo pateicoties viņam mums ir ļoti laba futbola infrastruktūra. Stadionu un slēgto futbola halli ieskaitot..
Apbēdināšu tevi, jo tā tas nebūs, jo Liepājā tas viss bija vel pirms Hramovs bija ieradies šai pilsētā, un viss tas būs arī tad, kad Hramovs vairs nebūs tajā. Pat pērn uzceltai futbola hallei nav absolūti nekāda sakara ar Hramovu un viņa dažādo salašņu bandu. Liepājā futbols vienmēr ir bijis, ir un būs, jo šis sports Liepājā ir ielaidis tik dziļas saknes Liepājā, ka vienmēr būs komandas, kuras izmanto Liepājas futbola infrastruktūru visa gada garumā visām paaudzēm.