Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

H grupa: "Valencia" uzvar Lionā, "Zenit" saglabā līderpozīciju

Andris Mednis
Andris Mednis

H grupa: "Valencia" uzvar Lionā, "Zenit" saglabā līderpozīciju
"Valencia" spēlētāji pēc vārtu guvuma
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas H grupā tika aizvadītas otrās kārtas spēles. Sanktpēterburgas "Zenit" savā laukumā uzņēma Beļģijas čempioni "Gent" un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:1, saglabājot līderpozīcijas tabulā. Savukārt "Valencia" izbraukumā izcīnīja sarežģītu uzvaru ar rezultātu 1:0 pret Lionas "Olympique".

Zenit - Gent

Andrē Vilaša-Boaša vadītā komanda diezgan negaidīti pirmajā kārtā izcīnīja uzvaru Valensijā un šovakar, saprotams, vēlējās saglabāt līderpozīcijas H grupā. Laukuma saimnieki ļoti aktīvi uzsāka maču un jau ceturtajā minūtē varēja atklāt rezultātu, kad netālu no soda laukuma robežas tika nogāzts Halks. Tiešo brīvsitienu izpildīja Esekjels Garajs, bet labajā stūrī raidīto bumbu spēja atvairīt Mats Selss. "Zenit" turpināja aktīvi uzbrukt un 35. minūtē panāca savu, kad Halks ielauzās soda laukumā, izpildīja precīzu centrējumu, kuru rezultatīvi noslēdza Artjoms Dzjuba (1:0). "Gent" spēlētāju centieni veidot savus uzbrukumus bija samērā reti un ne pārāk bīstami, līdz ar to laukuma saimnieki pārtraukumā devās atrodoties vadībā ar minimālu pārsvaru.

Toties otrā puslaika sākumā viesi vairāk kontrolēja bumbu un 56. minūtē izlīdzināja rezultātu, kad pēc Svena Kumsa individuāla reida soda laukumā un precīzas piespēles Tomass Matons uzreiz no gaisa raidīja bumbu Mihaila Keržakova sargātajos vārtos (1:1). Nu jau beļģiem piederēja spēles iniciatīva, kuri drosmīgi veidoja savus uzbrukumus saprotot, ka mājinieku aizsardzība nav nevainojama. Tomēr 67. minūtē atkal individuāli uzspīdēja Halks, kurš nokļuvis ar bumbu pretinieku laukuma pusē atdeva acīgu piespēli Oļegam Šatovam, kurš vārtsargam iespējas neatstāja (2:1). "Gent" spēlētāji negrasījās padoties un centās vēlreiz atspēlēties, tomēr laukuma saimnieki aizsardzībā nospēlēja samērā droši un izcīnīja otro uzvaru turnīrā, šovakar ar rezultātu 2:1, saglabājot pirmo vietu H grupā.

Lyon - Valencia

Lionas "Olympique" pirmajās minūtēs uzbruka nedaudz aktīvāk, tomēr pirmo reālo iespēju gūt vārtus izveidoja "Valencia" spēlētāji, kad devītajā minūtē pēc stūra sitiena Eimens Abdenūrs ar galvu raidīja bumbu nedaudz garām labajam vārtu stūrī. Viesiem uzbrukumi padevās asāki un 18. minūtē tikai Entonija Lopesa pareiza pozīcijas izvēle glāba mājiniekus pēc Pablo Piati sitiena no tuvas distances. Lioniešu sastāvā redzamākā persona laukumā bija Matjē Valbuenā, kuram 27. minūtē bija lieliska iespēja nodemonstrēt savas standartsituāciju speciālista prasmes. Ar tiešo brīvsitienu raidītā bumba tika sūtīta precīzi kreisajā augšējā stūrī, bet vārtsargs Žomē Domeneks spēja to aizskart un bumba trāpot pa vārtu stabu atstāja laukuma robežas.

Viesi atbildēja ar kārtējo stūra sitienu, kārtējo Abdenūra uzvaru gaisa divcīņā, šoreiz bumba tika raidīta precīzāk, tomēr nepietiekami, jo tā trāpīja pa vārtu labo stabu. Mājinieku vārtu konstrukciju izturības pārbaude tika turpināta 40. minūtē, kad pēc teicamas izspēles "valencia" uzbrucējs Sofians Fegulī trieca bumbu šoreiz pa mājinieku vārtu pārliktni. Ilgi tāda apšaude bez vārtu guvumiem nevarēja turpināties un divas minūtes vēlāk Fegulī ar spēcīgu tālsitienu pārspēja Lopesu (0:1). Pirms paša pārtraukuma laukuma saimnieku rindās beidzot tika pamanīts arī uzbrucējs Aleksandrs Lakazets, pēc kura sitiena un rikošeta no aizsarga bumba trāpīja pa pārliktni. Bet vēl lieliskāku momentu nerealizēja Džordans Feri, pamanoties raidīt bumbu garām vārtu stūrim.

Atgriežoties laukumā, mājinieki uzreiz metās atspēlēties un Domenekam nācās glābt komandu pēc Lakazeta sitiena. Kamēr "Lyon" spēlētāji vērpa labas kombinācijas viesu soda laukuma tuvumā, "Valencia" izvēlējās pretuzbrukumu taktiku, brīžiem izveidojot lieliskas iespējas otro vārtu guvumam. Kopumā gan otrā spēles daļa pārsvarā aizritēja viesu laukuma pusē, "Olympique" līdz pašām beigām izmisīgi centās izraut kaut vai neizšķirtu rezultātu, bet "Valencia" ne bez grūtībām un teicamu Domeneka darbību vārtos noturēja uzvaru ar rezultātu 1:0.

UEFA Čempionu līga, H grupa, 2. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Zenit - Gent2:1 (1:0)Dzjuba 35' Šatovs 67' - Matons 56'
Lyon - Valencia0:1 (0:1)Fegulī 42'

H grupas tabula

V.KomandaSUNZVAP
1.Zenit22005:36
2.Valencia21013:33
2.Lyon20111:21
3.Gent20112:31