Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Riga" pieveic Dānijas čempioni, tomēr līdz grupu turnīram pietrūkst vienu vārtu

Rolands Eliņš

"Riga" pieveic Dānijas čempioni, tomēr līdz grupu turnīram pietrūkst vienu vārtu
Foto: Oksana Džadana/F64

UEFA Eiropas līgas atlases turnīra “play-off” kārtas mačā “Riga” savā laukumā “Skonto” stadionā ar 1:0 pārspēja Dānijas čempionvienību “Kobenhavn”, atzīmējot augstākā līmeņa uzvaru savā pastāvēšanas vēsturē, taču ar to tomēr bija par maz, lai uzvarētu divu spēļu summā (2:3) un Eiropas līgas grupu turnīrā neizdevās iekļūt.

Viesos Kopenhāgenā strīdīgi ielaistās pendeles un neveiksmīgi aizvadītā kompensācijas laikā dēļ, “Riga” šodien bija jāatspēlē divu vārtu deficīts (1:3). Pirmajā mačā pret “Kobenhavn” rīdziniekiem gan daudz nācās aizstāvēties un savi uzbrukumi tomēr izdevās reti, bet šodien spēle bija ar pavisam citādu noskaņu – “Riga” nemaz tik daudz nepiekāpās bumbas kontroles ziņā (40%:60%)un atsevišķos spēles periodos piespieda Dānijas čempioni ilgi aizsargāties, bet pa vārtiem pat sita krietni biežāk (14:5).

Kā izrādījās, tad tieši Dānijā kompensācijas laikā ielaistie vārti lika “Riga” zaudēt divu spēļu summā. “Riga” neizdevās kļūt par pirmo Latvijas klubu šajā desmitgadē, kad spēlējis Eirokausu grupu turnīrā, taču neliels mierinājums ir, ka šovakar gūta uzvara pār Skandināvijas spēcīgāko klubu un šo uzvaru "Riga" bez lielām šaubām var uzskatīt par savu augstvērtīgāko rezultātu Eirokausu vēsturē, turklāt klātienē "Skonto" stadionā to noskatījās nedaudz vairāk nekā septiņi tūkstoši skatītāju.

“Riga” sākumsastāvā šodien varēja atgriezties Romāns Debelko, ukraiņu uzbrucējs, kurš iepriekšējā mačā izcieta diskvalifikāciju, tieši tāda pati situācija bija arī grieķu aizsargam Jorgosam Valerjanosam. Interesanti, ka šoreiz pat pieteikumā nebija poļa Kamila Biliņska, kurš bija komandas brīnumnūjiņa iepriekšējās Eiropas līgas kārtās, iesitot svarīgus vārtus maču izskaņā, kad devās uz maiņu.

Pirmajā puslaikā Dānijas klubs bumbu kontrolēja vairāk, taču to nevarēja nosaukt par izteiktu spiedienu un tādu pavisam nopietnu vārtu gūšanas momentu dāņiem nemaz nebija, taču “Kobenhavn” klubam tādu arī nemaz nevajadzēja. Spiediens gūt vārtus bija “Riga” komandai, bet pirmajā puslaikā iespēju bija maz. Jāpiemin, ka savainojumu guva Vjačeslavs Šarpars, ukraiņu pussargs, kurš sāpīgi satriecās ar pretinieku ar galvām. Šarpars pēc tam turpināja maču ar galvas apsēju, kas pāris reizes tāpat sāka asiņot, un otrā puslaika vidū viņu nomainīja Oļegs Laizāns.

Otrajā puslaikā spēle kļuva krietni nervozāka un arī asāka. Vairāki “Riga” spēlētāji saņēma dzeltenās kartītes, ieskaitot par strīdēšanos ar tiesnesi, taču Rīgas komandai paveicās, kad galvenais tiesnesis tomēr izvēlējās nenozīmēt 11 metru soda sitienu, kad tieši viņa priekšā aiz kājas tika aizķerts “Kobenhavn” spēlētājs.

Spēles gaita ritēja pilnībā pēc Dānijas kluba plāniem – ar retiem bīstamiem uzbrukumiem abu komandu izpildījumā, visai lēnu spēles tempu. Bet viss mainījās 75. minūtē, kad pusātrajā uzbrukumā Oļegs Laizāns piespēlēja pie soda laukuma malas Filipem Brizolam, un brazīliešu pussargs izšķīrās par ātru sitienu praktiski bez atvēziena un trāpīja tieši apakšējā stūrī.

Nākamajās minūtēs “Kobenhavn” pārņēma iniciatīvu, varēja arī pielikt punktu duelim, bet pretinieku uzbrucējs ātrajā uzbrukumā tomēr aizripināja bumbu garām “Riga” vārtu stabam. Spēles pēdējās minūtēs “Riga” sūtīja laukumā papildu uzbrucēju garā Miroslava Slavova personā, bet dāņi gāja pretējā virzienā, spēles beigās spēlējot jau ar sešiem aizsargiem.

“Riga” bija izcila iespēja iesist otros vārtus, kad “Kobenhavn” vārtsargs Gritebusts slaidā lēcienā atvairīja Denisa Rakela sitienu ar galvu. Sekoja vēl divi “Riga” spēlētāju sitieni ar galvu pa vārtiem, bet tie vairs nebija tik bīstami, un “Kobenhavn” vārtsargs spēlēja pārliecinoši. Kompensācijas laikā “Riga” rindās jau iezagās nervozitāte, bumbu vairs neizdevās pieturēt, un grieķu aizsargs Valerjanoss saņēma otru dzelteno kartīti. Pēdējie izmisīgie uzbrukumi laimi nenesa, un “Kobenhavn” zaudēja ar 0:1, bet tāpat varēja priecāties par tikšanu Eiropas līgas grupu turnīrā.

“Riga” komandai un visai Latvijai līdz ar to Eirokausu sezona ir beigusies. “Riga” šovasar par dalību Eirokausos – zaudējums ČL pirmajā kārtā pret “Dundalk”, uzvaras Eiropas līgā pār “Piast” un HJK – nopelnījusi UEFA prēmiju 1.38 miljonu eiro apmērā. Iekļūšana grupu turnīrā jeb vēl viens vārtu guvums šodienas spēles izskaņā būtu “Riga” garantējis vēl gandrīz trīs miljonus eiro no UEFA.

”Riga”-”Kobenhavn” 1:0 (0:0)

Pirmajā spēlē 1:3, summā 2:3

Vārti: Brizola 75`
Noraidījumi: Valerjanoss 90+4`
Brīdinājumi: Prenga, Valerjanoss, Kamešs, Šarpars – Papajannopoloss, Fišers
Brīdināti tika arī "Riga" treneris Koņevs un direktors Lajuks
Riga: Ozols, Valerjanoss, Černomordijs, Prenga, Pētersons (Slavovs 84`), Brizola, Paničs, Kamešs, Šarpars (Laizāns 66`), Debelko, Rožers (Rakels 66`).
Kobenhavn: Gritebusts, Bengtsons, Nelsons, Papajannopoloss, Bartolecs, Tornsens (Varela 84`), Stāge, Zeka, Jensens (Bjellands 79`), Fišers (Santoss 71`), Sotiru.
Galvenais tiesnesis: Pāvels Gils (Polija)

Izmantotie resursi:
The official website for European football -...

1 2 3 4 131 komentārs

  +8 [+] [-]

, 2019-08-29 21:44, pirms 5 gadiem
Jāslavē! Puiki lika Kopenhāgenai izskatīties uzvarāmai!
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

 +11 [+] [-]

, 2019-08-29 21:45, pirms 5 gadiem
Paldies, par šo Eirokausu sezonu. Žēl, ka neizdevās tikt GT, bet vismaz beidzot pēc ilgāka laika nav kauna par Latvijas futbolu

 +15 [+] [-]

, 2019-08-29 21:45, pirms 5 gadiem
Loti cieniijami pat. Kurs taadu skatu redzeejis, ka daanji velk laiku speeles beigaas pret LV klubu?

  +1 [+] [-]

, 2019-08-29 21:46, pirms 5 gadiem
..meh, vajadzēja tak vēl vienus iebakstīt :/

  +5 [+] [-]

, 2019-08-29 21:47, pirms 5 gadiem
Ja tā turpinās Rīga FC, tad līdz nākamajai reizei nebūs jāgaida 10 gadi.
Man patika spiediens, ko redzēju pēdējās 30 min. (Neredzēju spēles pirmās 50 min)
Izskatījās, ka dāņi bija garu izlaiduši sutiņā.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-29 21:47, pirms 5 gadiem
30cm līdz ManUtd..

     [+] [-]

, 2019-08-29 21:47, pirms 5 gadiem
Prieks gan par Rigu, gan par eirokausiem šosezon kopumā. Koeficients 2,125 ir labākais pēdējā desmitgadē. Šovakar 2-0 nemaz nebija nereāls. Labi momenti bija mums spēles beigās. Varbūt nākamā sezona būs vājāka eirokausos bet kopumā ir ticība ka tuvākā laikā kopumā nebūs tik slikti kā kādreiz bija. Visu cieņu Valmieras klubam un vēlos lai viņš it kā iekļūst eirokausos , bet... ar šādu sastāvu vai pat mazliet uzlabotu nav ticības ka viņi daudz punktus dos Latvijai eirokausos. Tādēļ labāk lai ir Riga, RFS, Ventspils, Jūrmala. Liepāja jau diezgan patālu.

  +7 [+] [-]

, 2019-08-29 21:48, pirms 5 gadiem
Paldies FC Riga par emocijām, ļoti cienījami! Nedaudz par dārgu bija tie pirmajā spēlē ielaistie vārti pēdējā minūtē.
Ceru, ka klubs turpinās attīstīties un nākamgad tiks uz grupu turnīru!

  +3 [+] [-]

, 2019-08-29 21:49, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Apsveicu FCR ar uzvaru šai konkrētajā spēlē.
Ja godīgi, tad biju gaidījis ko vairāk no Kopenhāgenas. Galīgi nenospēlēja savā līmenī.
Kā vienmēr vajag kaut kā piemest darvas karoti. Tev neviena Latvijas komandas uzvara laikam nebūs laba. Vienmēr būs kāds iemesls kādēļ mēs uzvaram , bet tikai ne tas ka laba komanda uzvarēja otru labu komandu. Kā ar tādu indi var dzīvot visu mūžu.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-29 21:49, pirms 5 gadiem
Ā, jā, aizmirsu piebilst, ka no Ļepajas šas pūtīs baumas, ka dāņi šodien ar otro sastāvu vispār neko negribēja un spēlēja uz 0:1 (ielaist 75.minūtē). Un ka ar Dobrecovu tr vispār ManUtd būtu sasisti

  +4 [+] [-]

, 2019-08-29 21:50, pirms 5 gadiem
Visu cieņu Rigai ef sī! Daudz jau netrūka.
Namej, bet tu gan kā tas Jurčiks, neveiksminieks. Šitādas super duper prognozes izdari uz FKL, tad šamie biežāk uzvarēs sera Aleksandra Starkova vadībā

  +1 [+] [-]

, 2019-08-29 21:50, pirms 5 gadiem
Tā arī notika, ka trešie, koncentrēšanās zuduma vărti Dānijā izšķīra pāra uzvarētāju.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-29 21:51, pirms 5 gadiem
Un ko es pēc spēles Dānijā teicu...
Ja nebūtu šī no zila gaisa izzīstā pendele....
Un pati Rīga beigās nebūtu tik pavirši 3.golu tur ielaiduši,mēs tagad būtu EL grupu turnīrā, bet tas jau vienmēr kā būtu, ja būtu....
To tiesnesi gan gribētu satikt un painteresēties kur viņš tik pārliecinoši 11m saskatīja Dānijā, vai precīzāk, cik viņš par to saņēma.

  +4 [+] [-]

, 2019-08-29 21:52, pirms 5 gadiem
No ko var teikt ?Malači Riga !patiešām sen nav redzēts tik kvalitatīvs futbols Latvijā . Riga parādīja ka mūsu virslīgas klubi var spelet ar tādiem grandiem,Dāņi piedzīvoja pirmo zaudējumu šosezon ,pirmo reizi dānņi neguva vārtus, prieks bija skatities futbolu tik laba atmosfērā.

  +4 [+] [-]

, 2019-08-29 21:52, pirms 5 gadiem
Žēl ka 1:0 tikai,bet kopumā malači. Mums vel vienu klubu vajadzētu,ka riga! Tad arī līmens celtos un
skatītaji būtu vairāk čēmpī!

  +1 [+] [-]

, 2019-08-29 21:53, pirms 5 gadiem
Nolādētās 30 pēd sekundes Dānijā...

  +2 [+] [-]

, 2019-08-29 21:54, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Apsveicu FCR ar uzvaru šai konkrētajā spēlē.
Ja godīgi, tad biju gaidījis ko vairāk no Kopenhāgenas. Galīgi nenospēlēja savā līmenī.
Apsveicu, tu gan stabili turi līmeni un lielākā klauna balva šogad jau praktiski garantēta sportacentrā

  +2 [+] [-]

, 2019-08-29 21:55, pirms 5 gadiem
Cerams arī futbola fani sāks veidot “Fanu kūlturu” ,jo vairāk skatītāju ,jo lielāka iespēja piesaistīt sponsorus

  +5 [+] [-]

, 2019-08-29 21:56, pirms 5 gadiem
vanagz rakstīja: Un ko es pēc spēles Dānijā teicu...
Ja nebūtu šī no zila gaisa izzīstā pendele....
Un pati Rīga beigās nebūtu tik pavirši 3.golu tur ielaiduši,mēs tagad būtu EL grupu turnīrā, bet tas jau vienmēr kā būtu, ja būtu....
To tiesnesi gan gribētu satikt un painteresēties kur viņš tik pārliecinoši 11m saskatīja Dānijā, vai precīzāk, cik viņš par to saņēma.
Būtu, būtu! Būtu Dānijā bijis 1:2, tad dāņi šovakar nebūtu Rīgā tik pasīvi! Bet ir kā ir!

  +2 [+] [-]

, 2019-08-29 21:57, pirms 5 gadiem
Par brīnumu Latvijas futbola komanda, ko ir patīkami skatīties. Tik, ja ne tās pendeles vai mēsliņa pirmās spēles beigās. Ja izdotos paturēt lielāko daļu spēlētāju komandā, varbūt var pacīnīties par ko vairāk.

     [+] [-]

, 2019-08-29 21:58, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Apsveicu FCR ar uzvaru šai konkrētajā spēlē.
Ja godīgi, tad biju gaidījis ko vairāk no Kopenhāgenas. Galīgi nenospēlēja savā līmenī.
Nominācija "Gada klauns 2019" Tev garantēta. Tur konkurentu nav.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-29 21:58, pirms 5 gadiem
Tik spoži jau nespēlējām kā dažs labs te domā +tiesnesis mūs pažēloja kad neiedeva 11.soda sitienu.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-29 22:00, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Nominācija "Gada klauns 2019" Tev garantēta. Tur konkurentu nav.
Bet tu kā gada klauna asistents saņem mierinājuma balvu

  +1 [+] [-]

, 2019-08-29 22:01, pirms 5 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: 30cm līdz ManUtd..
Un 3 citroniņiem kluba kasē

  +2 [+] [-]

, 2019-08-29 22:01, pirms 5 gadiem
gunars1987 rakstīja: Tik spoži jau nespēlējām kā dažs labs te domā +tiesnesis mūs pažēloja kad neiedeva 11.soda sitienu.
Spoži vai nespoži, bet koeficients uz Rīgas uzvaru bija 5!

  +1 [+] [-]

, 2019-08-29 22:02, pirms 5 gadiem
A cik daudz šī uzvara dod nākamajiem kausiem lai Rīga tiktu starp izsetajam komandām ka FKV? Vai līdz tam val pāris gadi jagaida?

  +3 [+] [-]

, 2019-08-29 22:03, pirms 5 gadiem
Viens korišs pareizi teica, ka jādod nauda par precīzām piespēlēm izlasē!
Laizāns, Rakels izskatījās pavisam savādāk kā izlasē!

     [+] [-]

, 2019-08-29 22:04, pirms 5 gadiem
Paldies Rīgai, braši cīnījās. Tagad turam īkšķus par Sūduvu, viņiem jāiesit gols, lai tiktu GT. livetv.sx

     [+] [-]

, 2019-08-29 22:07, pirms 5 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Bet tu kā gada klauna asistents saņem mierinājuma balvu
Nebūtu slikti, bet kopā ar Nameju man būtu kauns uz vienas skatuves atrasties.

     [+] [-]

, 2019-08-29 22:08, pirms 5 gadiem
Neizskāms lepnums par RIGA FC!!!Malači veči!!!!Uzvarēt tādu komandu kā FC KOBENHAVN nevar jebkura komanda!!!!!

     [+] [-]

, 2019-08-29 22:09, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Nebūtu slikti, bet kopā ar Nameju man būtu kauns uz vienas skatuves atrasties.
Nejūties apbižots no Nameja puses?

  +4 [+] [-]

, 2019-08-29 22:15, pirms 5 gadiem
FC Riga malači!

Esmu daudz kritizējis šo klubu un vēl nesen pret Dundalk spēlēja bailīgi un neglīti. Bet pēc tam ir bijis tikai labāk. Šodien lieliska spēle un atmosfēra stadionā. Riga ir pelnījusi uzslavu un paldies.

Interesanti vai/kā tas atspoguļosies uz izlases sniegumu.

     [+] [-]

, 2019-08-29 22:16, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Nebūtu slikti, bet kopā ar Nameju man būtu kauns uz vienas skatuves atrasties.
Es teiktu, ka nevajag kaunēties, jo viņš jau sevi par klaunu pataisītu
Slēpts komentārs: LA-BOS antifans
1 2 3 4 131 komentārs