Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

ČL: "United" viesojas Vācijā, "Juventus" pēc pirmās uzvaras

Rolands Eliņš

ČL: "United" viesojas Vācijā, "Juventus" pēc pirmās uzvaras
Fabio Kvaljarella cīņā ar "Kobenhavn" aizsargu Olafu Melberju
Foto:AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šovakar tiks aizvadītas A un B grupu piektās kārtas spēles. Mančestras „United” Leverkūzenē būs iespēja nodrošināt uzvaru A grupā, savukārt vēl nevienā spēlē neuzvarējušajai Turīnas „Juventus” nav tiesību kļūdīties pret dāņu „Kopenhavn”. Visu spēļu sākums 21:45 pēc Latvijas laika.

Mančestras „United” savā grupā zaudējumu vēl nav piedzīvojusi, tiesa, neizšķirti pret Sosjedadas „Real” un Doņeckas „Shakhtar”, kā arī sestā vieta Premjerlīgā nepārliecina par angļu slavenā kluba spēku. Lai arī „United” ir nedaudz atguvusies pēc katastrofālā sezonas sākuma, situācija A grupā ir pietiekami sīva, lai šovakar Vācijā pret Leverkūzenes "Bayer 04" „United” cīnītos tikai par uzvaru.

„Bayer 04” un „United” pirmā spēle izvērtās ļoti rezultatīva, un ar 4:2 uzvarēja otrā. Tiesa, šoreiz Mančestras rindās nebūs savainojumus guvušo Robina van Pērsija un Nemanjas Vidiča, tāpat ir arī šaubas par Fila Džounsa un brazīlieša Rafaela piedalīšanos spēlē, savukārt starpsezonā no „Everton” iegūtais Beļģijas futbolists Maruāns Felīnī šovakar izcietīs diskvalifikāciju.

„Bayer” sastāvā vienīgais nopietnais iztrūkums būs pussargs Sidnijs Sems, kurš guva savainojumu nedēļas nogalē, bet sastāvā atgriezīsies Sebastjans Bēnišs. Vācu klubs pagaidām ir ieguvis septiņus punktus, kamēr „United” ir par vienu vairāk. Uzvaras gadījumā „Bayer” iegūtu lieliskas izredzes grupā uzvarēt, savukārt neizšķirts radītu pamatīgu spriedzi, jo pieci punkti pagaidām ir iegūti arī ukraiņu „Shakhtar”.

Doņeckas klubs šovakar aizvadīs spēli ar grupas pastarīti „Real”, tiesa, šī „pastarīte” novembra sākumā nosargāja savus vārtus neskartus pret „United”. Teorētiski abas komandas vēl saglabā iespēju iekļūt astotdaļfinālā, tiesa, „Shakhtar” savas iespējas var vērtēt daudz optimistiskāk, jo skaidrs, ka „United” un „Bayer” cīņā vismaz viens zaudēs punktus. Pirmajā spēlē Spānijā „Shakhtar” uzvarēja ar 2:0, un abus vārtus guva Alekss Teikseira „Shakhtar” treneris Mircea Lučesku arī varēs cīņā sūtīt visus labākos spēlētājus, kamēr „Real” par savainojumu trūkumu sūdzēties nevar.

B grupas līdere Madrides „Real” centīsies savu skatītāju priekšā nepieļaut kļūdas pret „Galatasary”, tiesa, karaliskajam spāņu klubam nāksies iztikt bez savas superzvaigznes Krištianu Ronaldu un aizsarga Rafaela Varāna. Turku klubs tikmēr iesaistījies triju komandu cīņā par otro pieejamo vietu astotdaļfinālā un ne par ko nepriecāsies vairāk kā punktu iegūšanu Madridē.

Lai cik grūti tam būtu noticēt, taču B grupas pēdējo vietu šobrīd aizņem prestižā Turīnas „Juventus” komanda, kura savu pirmo uzvaru ČL šosezon vēl nav svinējusi. Tiesa, uzvaras atlikušajās divās spēlēs nodrošinātu itāliešu vietu nākamajā kārtā, tādēļ nekādas vaļības šī vakara spēlē pret „Kobenhavn” nedrīkst pieļaut.

Grupas teorētiskais pastarītis „Kobenhavn” spējis izcīnīt četrus punktus, turklāt savās mājās nosargāja neizšķirtu ar „Juventus” 1:1. Turīnas kluba pārsvars gan bija milzīgs, taču to pārvērst rezultātā neizdevās. Dānija, protams, cerēs uz līdzīgu (vai labāku) scenāriju arī šodien izbraukumā. „Kobenhavn” centieniem droši vien par ļaunu nenāks „Juventus” futbolistu Stefana Lihtšteinera, Andrea Barzagli, Džiovinko un Maurisio Islas savainojumi.

A grupa

VKomandaSUNZVAP
1.Manchester United42206:38
2.Bayer42118:57
3.Shakhtar41213:55
4.Real Sociedad40131:51

B grupa

VKomandaUNZVAP
1.Real Madrid31014:410
2.Galatasaray1126:104
3.Kobenhavn1123:84
4.Juventus0316:73

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +2 [+] [-]

, 2013-11-27 11:58, pirms 10 gadiem
Labums viens ir, Feleini nespelees.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-27 17:11, pirms 10 gadiem
Par Real un Mu

     [+] [-]

, 2013-11-27 17:49, pirms 10 gadiem
Ceru un domāju, ka MU uzvarēs. Bayer arī simpatizē, tāpēc ceru uz Shaktar zāģi.
Jauku futbola vakaru, dāmas un kungi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-27 23:34, pirms 10 gadiem
frutto rakstīja: domaaju,Bayer maajas panems,labi sosezon speele,jaaskatas laikam bus gan Real,gan Bayer speele
Stienis 0:5