Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Igaunijas komandā "Nomme Kalju" pozitīvas analīzes, atcels Eiropas līgas spēli

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Igaunijas komandā "Nomme Kalju" pozitīvas analīzes, atcels Eiropas līgas spēli
"Nomme Kalju" treniņš. Foto: Karl-Eerik Pink, Delfi

Igaunijas futbola klubā "Nomme Kalju" pirms UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas spēles konstatēta saslimšana ar Covid-19, un varasiestādes informējušas, ka plāno atcelt maču.

Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas spēlē igauņiem pretī stāsies "Mura", un arī Slovēnijas vienībai bijušas problēmas ar Covid-19. Vienam no futbolistiem bijušas pozitīvas analīzes, un viņu nācies atstāt mājās. Lai gan spēlētāja vārds nav nosaukts, redzams, ka starp tiem, kuri devušies uz Igauniju, nav 27 gadus vecais horvātu uzbrūkošais pussargs Luka Bobičanecs. Viņš pagājušajā sezonā guva 12 vārtus.

UEFA protokols paredz, ka pirms Eirokausu spēlēm analīzes jānodod visiem spēlētājiem, un saslimšana konstatēta arī "Nomme Kalju" rindās. Veselības ministrija trešdienas vakarā paudusi, ka maču vajadzētu atcelt, bet oficiāls lēmums tiks pieņemts šodien. Tā mutiski norādījusi rīkotājiem, ka nedos atļauju aizvadīt spēli.

Lēmums balstīts faktā, ka "Nomme Kalju" futbolists, kuram bijušas pozitīvas analīzes, 22. augustā piedalījās Igaunijas čempionāta spēlē. 23. un 25. augustā ņemtajās analīzēs redzams Covid-19, bet 24. augusta analīzes bijušas negatīvas. "Mura" spēlētājam pozitīvas analīzes konstatētas 24. augustā, bet divas dienas iepriekš viņš aizvadīja maču. Veselības organizācija norādīja, ka visi komandas biedri bijuši tuvā kontaktā ar saslimušajiem.

Spēle šodien plānota pulksten 17:30. Šobrīd UEFA trīs mačos piespriedusi tehniskos zaudējumus par nespēlēšanu - ar 0:3 sodītas divas Kosovas komandas ("Pristina" un "Drita"), kā arī Slovākijas komanda (Bratislavas "Slovan").

Izmantotie resursi:
https://sport.delfi.ee/news/jalgpal...

     [+] [-]

, 2020-08-27 11:47, pirms 4 gadiem
Diemžēl, bet tā arī domāju, ka dienā, kad jānotiek pat 45 Eirokausu spēlēm, visas noteikti nenotiks.

     [+] [-]

, 2020-08-27 11:49, pirms 4 gadiem
Tas nav viss - atcelta arī Haifas "Maccabi (Izraēla) un "Zeljeznicar" (Bosnija) spēle, jo bosniešu klubā vairāki saslimšanas gadījumi.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-27 11:52, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Diemžēl, bet tā arī domāju, ka dienā, kad jānotiek pat 45 Eirokausu spēlēm, visas noteikti nenotiks.
Kā tur tagad ir pēc nolikuma, ja komanda COVID-19 dēļ nevar piedalīties UEFA kausu izcīņā? Vai tehniskais zaudējums?

     [+] [-]

, 2020-08-27 11:59, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kā tur tagad ir pēc nolikuma, ja komanda COVID-19 dēļ nevar piedalīties UEFA kausu izcīņā? Vai tehniskais zaudējums?
Man liekas, ka spēli pārcels uz citu datumu, bet ja tad tā arī nevarēs notikt, tad tehniskais zāģis. Ja kļūdos, tad palabojiet kāds.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-27 12:09, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man liekas, ka spēli pārcels uz citu datumu, bet ja tad tā arī nevarēs notikt, tad tehniskais zāģis. Ja kļūdos, tad palabojiet kāds.
Hm, par cik COVID-19 nevar izārstēt vienā dienā, tad šādu spēļu pārcelšana diez vai ir iespējama, jo tad viss kausu izcīņas ritms ir kirdik. Tā var darīt tikai regulāros čempionātos, kuri ir pietiekami gari, un var atrast spraugas starp spēlēm atlikto spēļu aizvadīšanai.
Tas gan ir tikai un vienīgi mans pieņēmums.

     [+] [-]

, 2020-08-27 12:19, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Hm, par cik COVID-19 nevar izārstēt vienā dienā, tad šādu spēļu pārcelšana diez vai ir iespējama, jo tad viss kausu izcīņas ritms ir kirdik. Tā var darīt tikai regulāros čempionātos, kuri ir pietiekami gari, un var atrast spraugas starp spēlēm atlikto spēļu aizvadīšanai.
Tas gan ir tikai un vienīgi mans pieņēmums.
Piemēram, Slovan spēle, kuriem pēc tam tika piešķīrts tehniskais zāģis ČL 1.kvalifkācijas kārtā, spēle tika pārcelta uz vēlāku datumu, tad tā atkal nevarēja notikt, tikai tad sekoja tehniskais zāģis. Man liekas, ka tur katrs gadījums jāskatās individuāli. Neesmu tik sīki pētījis.

     [+] [-]

, 2020-08-27 16:38, pirms 4 gadiem
Jau pirms kvalifikācijas spēlēm UEFA paziņoja, ka katrai komandai ir pienākums nodrošināt sava veida karantīnu, lai izvairītos no saslimšanas. Ņemot vērā to, ka katra komanda zināja, ka spēlēs tādā un šitāda turnīrā, tad saslimšana ir katras komandas problēma, un UEFA iepriekš paziņoja, ka spēles neatcels, ja viena komanda nevar spēlēt dēļ ķīnas gripas, tātad, tehniskais zaudējums. Izņemot, ja abas komandas ir rīcības nespējīgas, tad gan spēle tiek pārcelta.