Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga" pārtrauc sadarbību ar Hokansonu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"VEF Rīga" pārtrauc sadarbību ar Hokansonu
Ludvigs Hokansons: 23 spēles VEF sastāvā
Foto: Mikus Kļaviņš

Basketbola klubs "VEF Rīga" panācis abpusēji izdevīgu vienošanos par sadarbības pārtraukšanu ar saspēles vadītāju Ludvigu Hokansonu, trešdien, 27. janvārī, Sportacentrs.com apstiprināja kluba direktore Laila Spaliņa.

Zviedru aizsargs kopš 2011. gada trenējās un spēlēja katalāņu kluba “FC Barcelona” sistēmā, bet 2015. gada vasarā tika izīrēts četrkārtējiem Latvijas čempioniem. VEF sadarbība ar Hokansonu beigusies, bet viņa īres tiesības tālāknodotas ACB līgas klubam “Baloncesto Sevilla”.

Aizsargs patvaļīgi pameta klubu pirms 17. janvāra izbraukuma spēles pret Kazaņas “Unics” un devās uz Spāniju nolūkā pievienoties “Sevilla” komandai. Hokansons neatgriezās Rīgā arī pirms 20. janvāra LBL mājas spēles pret Ogri.

Latvijas Basketbola savienība piektdien, 22. janvārī, saņēma FIBA atzinumu, kurā teikts, ka brīvlaišanas vēstuli Hokansonam izsniegt nav iespējams, jo konkrētajos apstākļos tāda iespēja līguma nosacījumos nav paredzēta.

“VEF Rīga” padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups pēc notikušā pauda viedokli, ka Hokansons, visticamāk, rīdzinieku sastāvā vairāk nespēlēs. Sekoja pārrunas, kuru rezultātā panākta savstarpēji izdevīga vienošanās par aizsarga atgriešanos Spānijā. Plašāki komentāri par vienošanos netiks sniegti, teica Spaliņa.

Hokansons piedalījās 14 VTB Vienotās līgas spēlēs, vidēji 22:09 minūtēs gūstot 10,1 punktu, izcīnot 1,8 atlēkušās bumbas un izdarot 5,4 rezultatīvas piespēles. “Aldaris” LBL aizsargs sacentās deviņās spēlēs, vidēji 22:09 minūtēs sametot 9,4 punktus, izcīnot 2,1 atlēkušo bumbu un izdarot 6,1 piespēli.

Izmantotie resursi:
Noticias | Club Deportivo Baloncesto Sevilla

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2016-01-27 20:57, pirms 8 gadiem
Atceros, kā sezonas sākumā visi runāja, ka kāpēc jāiespēlē jauns zviedrs, ja mums tepat jauni latvieši. Domāju, ka viens no labākajiem leģionārim bija un galvastiesu pārāks par attiecīgā vecuma jaunajiem latviešiem, kas bija pieejami.

  +4 [+] [-]

, 2016-01-27 20:59, pirms 8 gadiem
Kādēļ VEF par sodu nevarēja piemērot tam Hakansonam kkādu spēļu diskābeli?
Būtu paturējuši uz soliņa speciāli šo un tad uz sezonas beigām palaiduši vaļā!

  -1 [+] [-]

, 2016-01-27 21:00, pirms 8 gadiem
funkyz rakstīja: Atceros, kā sezonas sākumā visi runāja, ka kāpēc jāiespēlē jauns zviedrs, ja mums tepat jauni latvieši. Domāju, ka viens no labākajiem leģionārim bija un galvastiesu pārāks par attiecīgā vecuma jaunajiem latviešiem, kas bija pieejami.
+ vēl uz Īri ņemts!

  +2 [+] [-]

, 2016-01-27 21:04, pirms 8 gadiem
Pilnīgi piekrītu Redneck, Pļavnieks ir pierādījis, ka LBL līmenī var ļoti labi kapāt, kā otrais VEFa ļoti laba izvēle, bet godīgi sakot neticās visticamāk atvedīs, kādu legu.

     [+] [-]

, 2016-01-27 21:04, pirms 8 gadiem
Labas Zinas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-01-27 21:10, pirms 8 gadiem
BayernM rakstīja: Kādēļ VEF par sodu nevarēja piemērot tam Hakansonam kkādu spēļu diskābeli?
Būtu paturējuši uz soliņa speciāli šo un tad uz sezonas beigām palaiduši vaļā!
Vēl lielāka ēna pār jau tā ''izcilo'' VEF reputāciju. Atliek secināt, ka VEFam patīk čakarēt tikai latviešu spēlētājus un fanus.

     [+] [-]

, 2016-01-27 21:11, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Priekš BKV domāju, ka sliktas, jo pie labas Pitta spēles, var gadīties, ka VEF viņam līgumu piedāvā
Kaapec tu domaa, ka VEF izraada interesi par Pitu? Zini kaut ko vairaak?

  +4 [+] [-]

, 2016-01-27 21:14, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Kāda ēna? Te klubs ne pie kā nav vainīgs, ka spēlētājs ar aģentu izdomā mukt prom.....
Kādēļ VEF nepačakarēja Hakansonu?
aizsūtīt uz Seviļu - likt braukt atpakaļ uz Rīgu, pamarinēt pāris spēles speciāli rezervē utt!
Reāli ar viņa attieksmi tas būtu tikai saprotami ja klubs tā darītu!
Bet tik ātri šķirties ar abpusēju vienošanos? nu cmoon.

  +1 [+] [-]

, 2016-01-27 21:15, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Kāda ēna? Te klubs ne pie kā nav vainīgs, ka spēlētājs ar aģentu izdomā mukt prom.....
Nu, ja VEFs darītu kā BayernM teica - sezonu marinētu uz soliņa, tikai lai palaistu beigās prom - neko labu par klubu neliecinātu. It īpašu par klubu, kas sevi ir pasludinājis par ''uz jauno talantu attīstību vērstu''.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-27 21:22, pirms 8 gadiem
Off topic, Nymburk pieveica Academic, taatad bulgaariem speele pret BKV neko neizskirs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-01-27 21:25, pirms 8 gadiem
eu labais.... spalitei atkal barda.... uzmeta, parmeta un aizgája.... diezvai ta tukšá iršana par kompensaciju ir bulšits... neticu ka vafeles kautko sanēma..... palaida un viss, tas pierāda tās sūda organizācijas bezobainibu attiecibā uz kautkādu līgumu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-27 21:28, pirms 8 gadiem
nav tviter kur lasīt......bet bardaks jau kuro sezonu ....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-01-27 21:36, pirms 8 gadiem
funkyz rakstīja: Domāju, ka viens no labākajiem leģionārim bija un galvastiesu pārāks par attiecīgā vecuma jaunajiem latviešiem, kas bija pieejami.
Jā jā, pateicoties šim izcilajam spēlētājam uzvaras nāca grabēdamas un jau janvārī ir sasniegti visi sezonas sākumā nospraustie komandas mērķi.

     [+] [-]

, 2016-01-27 21:42, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: šajā reizē jau saprotams, jo ACB ir spēcīgākais čempionāts eiropā un ja viņam tur bija vieta kā otrajam PG, tad tas ir labāk nekā otrajam PG LBL un VTB, tikai tas veids, kā viss tika darīts met ēnu uz spēlētāju, lai gan tviterī rakstīja, ka tur noteica visu aģents ar Barca
ja tu palasitu manus ieprieksejos komentus tad saprastu..... . logiski ka visu nosaka barsa,,,,kas ir vef un kas sevilja. ja nekludos.....tur par zabakam ir skaidrs ko izveleties.... bet varbut pat labi. buus musejiem ko minutes dabuut
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-01-27 22:13, pirms 8 gadiem
Hokansonam vienkārši plikam lambadu vajadzēja vefa valdei nodejot. Un viss. Visi apmierināti.

  +2 [+] [-]

, 2016-01-27 22:26, pirms 8 gadiem
skaidrs, ka neko sīkāk spaliņa-jaunpupa neteiks, jo nesanāca izkāst naudiņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-27 22:48, pirms 8 gadiem
Pļavnieks labs, bet manuprāt viņam ar VEF 5 gadu līgums ir beidzies un vai pēc tāda čakara ar vefu viņš tur vispār atgrieztos? Lai tik meklē leği, tur jau viņu tā kā putekļu...

  -1 [+] [-]

, 2016-01-28 01:27, pirms 8 gadiem
Lai nu kad, bet šoreiz VEF visu pareizi izdarīja, ja saņēma kādu kompensāciju. Kāpēc čalis būtu jālaiž prom par brīvu, ja tika dota iespēja spēlēt labā līgā pie sava trenera (Frade)?
Kā te BayernM raksta, ka vajadzēja čakarēt Hakansonu - nav tālredzīgi. Bojātu komandas "slavu" (jau tā sabojāta) un komandas mikroklimatu. Tagad, ja saņēma naudu, viss labi!
Vecvagars būtu labs variants sezonas sākumā, pie Žalgiris vecā trenera. Pie Jasikēvičus varēs daudz iemācīties un arī spēlēt tiks, kad sadziedēs traumu.