Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga" piešķirs ikgadējo 5000 eiro balvu par basketbola reputācijas spodrināšanu

Andrejs Siliņš

"VEF Rīga" piešķirs ikgadējo 5000 eiro balvu par basketbola reputācijas spodrināšanu
”Sapņu komanda 1935” režisors Aigars Grauba
Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Latvijas čempionvienība basketbolā “VEF Rīga” aicina izvirzīt kandidātus Jevgenija Kisiela vārdā nosauktajai balvai par basketbola reputācijas spodrināšanu 2015./2016. gada sezonā.

Balvai aicināti izvirzīt gan trenerus un spēlētājus, gan basketbola dzīves organizatorus, kuru kā profesionālā, tā sabiedriskā darbība un individuālais piemērs dod nozīmīgu ieguldījumu basketbola prestiža stiprināšanā.

Stipendija nodēvēta ilggadējā VEF sporta kluba priekšnieka Jevgenija Kisiela vārdā. 23 gadus J.Kisiela vadībā VEF sporta klubs visos rādītājos bija viens no labākajiem visā Padomju Savienībā.

Balvas kopējais apjoms, to dibinot, ir paredzēts pieci tūkstoši eiro, taču jau vairākus iepriekšējos gadus tā pasniegta vienlaikus vairākiem uzvarētājiem, no kuriem katrs saņēmis 2500 eiro (summa norādīta pirms nodokļu nomaksas). Par balvas saņēmējiem lemj īpaši izveidota padome kurā darbojas Jevgenijs un Raimonds Kisieli, ”VEF Rīga” valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons, ”VEF Rīga” padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups un komandas galvenais treneris.

Kisiela stipendija par basketbola reputācijas spodrināšanu dibināta 2011.gada janvāri. Tā ik gadu tiek piešķirta kārtējās basketbola sezonas noslēgumā, katru gadu izvirzot jaunus pretendentus tās saņemšanai. Līdz šim J.Kisiela naudas balvu pateicībā par ieguldījumu basketbolā saņēmuši: treneres Mudīte Zandere un Ilga Neimane, treneri Nikolajs Mazurs, Uvis Helmanis un Artūrs Štālbergs, basketbolisti Rolands Šmits un Žanis Peiners, ielu basketbola turnīru “Ghetto Basket” rīkotājs Raimonds Elbakjans, Bertānu ģimene, sporta žurnālists Ivars Ošiņš, kinorežisors, filmas "Sapņu komanda 1935" režisors Aigars Grauba, treneris un sporta funkcionārs Imants Pļaviņš, kā arī sporta apskatnieks, grāmatu par basketbolu autors Guntis Keisels.

Kandidātus balvas saņemšanai var izvirzīt ikviens basketbola līdzjutējs, Latvijas čempionvienībai “VEF Rīga” nosūtot argumentētu pieteikumu uz e-pasta adresei info@vefriga.com līdz 2016.gada 20.maijam.

  +2 [+] [-]

, 2016-05-07 09:19, pirms 8 gadiem
Nu jā, 70% ārzemnieku komandā. Spodrinām uz nebēdu.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-07 09:57, pirms 8 gadiem
Armandam Krauliņam tā ar nav iedevuši? Cilvēks, kurš 70.gados atdzīvināja VEF no miroņiem un visā CCCP sāka runāt par "melno nàvi" ! ...izveidoja komandu, kurā deva iespēju uzmirdzēt VV...varbūt Krauliņš atsakās kaut ko pieņemt no Kisiela? Žeņa diez gan nesmuki viņu izmeta no VEF, kad VV jau bija megazvaigzne un nimbs ap galvu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-05-07 10:40, pirms 8 gadiem
Ko viņš labu dara? To, ka uz arēnu atnāk 159.3 fani?

     [+] [-]

, 2016-05-07 12:19, pirms 8 gadiem
Buhanka, neuztraucies, šis pasàkums kā reiz ir domāts tavām bēdām par apmeklējamību spēlēs...atnàks vecais Kisiels un mācīs jaunos gurķus Jaunupu ar Martinsonu, ka viņa laikos zāle bija zaļāka, ka lielākais deficīts bija dabūt biļeti uz VEF spēlēm Daugavas SN utt...vecais krabis uz stundu šos noliks četrāpus!

  -1 [+] [-]

, 2016-05-07 13:48, pirms 8 gadiem
Valmiera/ORDO...Vislatviskākā komanda, spēlētāji popularizē basketbolu skolās. Piemēram pagājušajā nedēļā basketbolisti vadīja fizkultūras stundas.

     [+] [-]

, 2016-05-07 16:02, pirms 8 gadiem
pašam VEF gan vajadzētu sodu par graušanu, ar 5000 lēti tiek cauri .. tagad spēlēs tieši Latvijas izlases dienās ..

  -2 [+] [-]

, 2016-05-07 19:49, pirms 8 gadiem
Ja ta padoma, tad tiesam par basketbola tela spodrinasanu varetu dot balvu valmieriesiem. Reali daudz dazadu basketbola popularizesanas pasakumu notiek gan pasa Valmiera, gan apkartnes skolas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja