Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Jemeļins: ""Mettas" leģionārs? Arī pret Kalniņu vienmēr ir grūti spēlēt"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Jemeļins: ""Mettas" leģionārs? Arī pret Kalniņu vienmēr ir grūti spēlēt"
Antons Jemeļins (no labās) tiek sveikts ar vārtu guvumu pret HJK
Foto: lff.lv

Pēc "Metta"/LU un "Ventspils" spēles (0:2) Sportacentrs.com aprunājās ar uzvarētāju aizsargu Antonu Jemeļinu, pie reizes apjautājoties arī par ventspilnieku zaudējumiem cīņās ar Somijas HJK.

Kā vērtē šīs dienas spēli un sniegumu?
Bija diezgan grūti ieiet ritmā, jo čempionātā bija pauze, savukārt Čempionu līgā pazaudējām daudz emocijas, un tās vairāk bija negatīvas. Šodien ļoti gribējām uzvarēt, bija grūti, "Mettas" komanda labi, organizēti aizsargājas. Ļoti priecīgs, ka vinnējām. Paldies puišiem, ka uzvara kabatā.

Pirmajās 10 minūtēs "Metta" diezgan agresīvi metās jums virsū - tas pārsteidza?
Nē, nē, nē, vienkārši pirmajās 10 minūtēs pieļāvām daudz kļūdu, tās bija pašu veiktas kļūdas, un tamdēļ dabūjām pie saviem vārtiem 3-4 stūra sitienus, un paši sev sarežģījām spēli. Vēlāk pārņēmām kontroli un kļuva vieglāk. Sākām spēlēt savu futbolu.

Kā uzskati, kurā brīdī pārņēmāt kontroli?
Pirmā puslaika vidū. Lai gan līdz pārtraukumam neguvām vārtus, vienkārši netrāpījām dažus sitienus, bija normālas iespējas. Ja būtu iesituši pirmajā puslaikā, būtu bijis vēl vieglāk.

"Mettas" rindās pirmo reizi kluba vēsturē iznāca leģionārs, daudz spēlēja tieši pret tevi. Cik grūti vai viegli bija pret viņu?
Nezinu [ilgi domā]. "Mettā" arī pret to pašu Kalniņu vienmēr ir grūti spēlēt, tā ka nav tik lielas starpības, pret kuru spēlēt. Koncentrējamies pilnīgi pret visiem, un jebkurš uzbrucējs var iesist vārtus vai bīstami nospēlēt, tāpēc jāspēlē līdz galam pret jebkuru.

Tad īpašu bonusu "Mettai" uzbrukumā šodien nejuti?
Man patīk kā viņš spēlē, diezgan labi.

Vēl gribētu mazliet atgriezties pie "Ventspils" dueļiem ar HJK, jo pirms tam medijiem bija aizliegts ar jūsu komandas spēlētājiem runāt. Kādas bija galvenās problēmas, ka divu spēļu summā ar HJK rezultāts bija tik negatīvs?
Domāju, mūsu treneris jau visu ir pateicis - ielaidām muļķīgus vārtus pirmajā spēlē. Otrā spēle viesos bija diezgan grūta, lai atspēlētu to trīs bumbu deficītu. Spēlējām kā varējām un cīnījāmies līdz galam. Kā sanāca, tā sanāca.

Ja būtu iespēja ar HJK vēlreiz tikties divos mačos, uzskati, ka iespējas būtu 50/50, vai tomēr HJK jebkurā gadījumā ir lielāks un spēcīgāks klubs?
Varbūt viņi būtu favorīti, bet noteikti esmu pārliecināts, ka būtu līdzīgas cīņas, un mums arī būtu iespējas tikt tālāk.

Pirmajā spēlē ar HJK guvi vārtus - laikam pēc zaudējuma bija divkāršs rūgtums, ka tieši pēc taviem vārtiem sekoja sabrukums aizsardzībā?
Uz saviem gūtajiem vārtiem nekoncentrējos. Man labākais ir nevis gūtie vārti, bet lai komanda vinnē - tad esmu daudzreiz priecīgāks nekā par saviem goliem, kad zaudējam.

Tagad svarīgākais ir aizmirst par Čempionu līgu un cīnīties par Virslīgas titulu pret "Liepāju" un "Skonto"?
Jā. Mūsu klubā visi, protams, domā par čempionu titulu. Darīsim visu, ko mēs varam. Ļoti, ļoti gribam nosargāt savu titulu!

Rīt [saruna notika svētdien - aut.] "Liepāja" pret "Skonto", abi jūsu konkurenti. Varbūt tev ir īpašas vēlmes par šo maču?
Lai uzvar stiprākais, taču es domāju, ka būs neizšķirts.