Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Miris bijušais "Barcelona" galvenais treneris Tito Vilanova

Agris Suveizda

Miris bijušais "Barcelona" galvenais treneris Tito Vilanova
Tito Vilanova
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas pilsētā Barselonā 45 gadu vecumā miris Tito Vilanova, oficiālā paziņojumā vēsta futbola klubs "Barcelona. Vilanova ilgstoši cīnījās ar vēzi un pēc veselības stāvokļa pasliktināšanās pagājušajā nedēļā tika nogādāts slimnīcā, kur viņam tika veikta steidzama operācija. Vēl vakar Spānijas prese ziņoja, ka Vilanovas veselības stāvoklis ir ārkārtīgi nopietns.

"Lielās skumjās FC "Barcelona" paziņo, ka Fransesks "Tito" Vilanova 45 gadu vecumā pameta šo pasauli. Viņš aizgāja šajā pēcpusdienā pēc tam, kad zaudēja cīņu ar slimību, kas viņu ir ietekmējusi kopš 2011. gada," teikts kluba paziņojumā. "Klubs vēlas paust visdziļāko līdzjūtību viņa ģimenei, kurai šajos sēru mirkļos pievienojas FC "Barcelona" biedri un fani visā pasaulē, kā arī pārējā futbola un sporta pasaule."

"FC "Barcelona" tuvāko stundu laikā "Camp Nou" centrālajā tribīnē atvērs vietu, kura būs atvērta ikvienam, kurš vēlēsies izteikt savu līdzjūtību un mīlestību Tito Vilanovam," klubs turpināja. "Klubs pavisam drīz paziņos, kad vieta būs atvērta, tāpat kā detaļas par reliģiozo ceremoniju, kura norisināsies tuvākajās dienās."

Tito Vilanova piedzima 1968. gada 17. septembrī un spēlētāja karjeras laikā pārstāvēja tādas komandas kā "Barcelona B", "Figueres", "Celta", "Badajoz", "Mallorca", "Lleida", "Elche" un "Gramenet". 2007. gadā Vilanova bija "Barcelona B" galvenā trenera Pepa Gvardiolas asistents un viņam no 2008. līdz 2012. gadam asistēja arī "Barcelona" pirmajā komandā. Pēc Gvardiolas aiziešanas tieši Vilanova kļuva par viņa aizstājēju, tomēr veselības problēmu dēļ pagājušā gada 19. jūlijā atkāpās no amata.

2011. gada 22.novembrī "Barcelona" pirms došanās uz UEFA Čempionu līgas spēli Milānā paziņoja, ka tobrīdējam Pepa Gvardiolas asistentam Tito Vilanovam ir vēzis un ka viņš ir steidzami jāoperē. Vilanova sešas dienas pēc operācijas tika izrakstīts no slimnīcas, bet vēl pēc deviņām dienām Tito atgriezās komandas treniņos. 11.decembrī Vilanova jau bija uz komandas soliņa spēlē pret Madrides "Real". 2012. gada maijā ārsti atklāja, ka Vilanova ir pilnībā izārstēts un brīvs no slimības, taču tā paša gada 20. decembrī tika paziņots, ka Vilanovam atkal ir pasliktinājies veselības stāvoklis. Pēc operācijas veikšanas un rehabilitācijas procesa Vilanova atgriezās pie komandas stūres un palīdzēja tai triumfēt Spānijas čempionātā.

Izmantotie resursi:
Tito Vilanova, eternally remembered | FC Barcelona