Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Piast" treneris: "Pretiniekiem ir spēlētāji ar Ekstraklases pieredzi, kā Rakels"

Emils Ozerinskis

"Piast" treneris: "Pretiniekiem ir spēlētāji ar Ekstraklases pieredzi, kā Rakels"
Valdemars Formaliks. Foto: Imago/Scanpix

Jau rītdien Latvijas Virslīgas čempione "Riga" aizvadīs pirmo spēli UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā ar Polijas vienību "Piast". Poļu komandas galvenais treneris Valdemars Formaliks rīdzinieku rindās pirms spēles atzīmēja Denisu Rakelu.

56 gadus vecais Valdemars Formaliks savulaik bijis Polijas izlases galvenais treneris, taču pēc poļu zaudējuma Vemblija stadionā pret angļiem ar 0:2, Formaliks no amata tika atlaists par mērķu neizpildīšanu. Kopš 2017. gada Formaliks trenē "Piast Gliwice" komandu, kuru pērn speciālists aizveda līdz valsts čempiones titulam.

Sarunā ar medijiem Formaliks teica: "Daudzi jau redz "Piast" komandu nākamajā raundā, bet tas var būt mānīgi. Mēģinu iestāstīt spēlētājiem, ka "Riga" ir neparocīgs pretinieks, kurš var nospēlēt 0:0, neielaižot vārtus divās Eirokausu spēlēs. Viņiem ir spēks noteiktos spēles elementos. Vairākiem spēlētājiem ir Ekstraklases pieredze, kā piemēram Denisam Rakelam. Ir vairāki spēlētāji no ārzemēm, kuriem ir meistarība, lai izšķirtu spēles likteni. Mums ļoti jākoncentrējas un jāsagatavojas svarīgākajām līgas spēlēm. Svarīgi pirmajā spēlē savā laukumā izcīnīt uzvaru un novietot sevi parocīgā pozīcijā pirms atbildes mača Rīgā."

Polijā sezona tikai sākusies, bet "Piast" līdzjutējus uztrauc tas, ka komanda vēl nav guvusi uzvaru garšu. "Apkārt ir tāda aura, itkā kaut kas slikt būtu noticis. Protams, neesam vēl šosezon izcīnījuši uzvaru, bet nespēlējām jau ar kuru katru. Starp Eirokausu mačiem pret BATE federācija bija ielikusi kausa spēli. Superkausā spēlējām pret vienu no Polijas labākajām komandām [Gdanskas "Lechia" - zaudējums ar 1:3]. Pēc tikšanās ar Baltkrievijas čempionu [Čempionu līgas kvalifikācijā pret BATE neizšķirts 1:1 un zaudējums ar 1:2] Polijas čempionāta pirmajā kārtā spēlējām ar Pozdaņas "Lech" [neizšķirts 1:1], kas vienmēr tur augstu latiņu. Tādēļ nesaskatu problēmu faktā, ka vēl nav bijušas uzvaras. Būtu labi uzvarēt ceturtdien un nosargāt savus vārtus uz nullītes," apgalvoja treneris Formaliks.

Par komandas sastāvu treneris norādīja, ka lai gan Polijā ir tikai pats sezonas sākums, pāris spēlētājiem ir mikrotraumas, taču vajadzības gadījumā viņi būšot gatavi. Vienīgais iztrūkums "Piast" vienībā gaidāms Dani Akuino personā. Spāņu uzbrucējam gaidāma magnētiskā rezonanse, lai noteiktu gūtās traumas smafumu.

Runājot par spēles plānu, Fornaliks norāda: "Saprotami, ka fakts, ka pirmo spēli aizvadam mājās noteiks mūsu spēles taktiku. Mums ir savs stils, kādā spēlējam. Mūms jāseko savam spēles plānam un nedrīkstam no tā novirzīties. Jābūt efektīviem, lai gūtu vārtus un neielaistu bumbu savā tīklā. Negaidīsim uz pretinieku, spēlēsim savu spēli. Mēs gribam uzvarēt un tas ir mūsu mērķis. Par atbildes spēli domāsim tikai pēc tam."

Izmantotie resursi:
Piast Gliwice PL

  +1 [+] [-]

, 2019-07-24 20:56, pirms 5 gadiem
Ja ar pirmo vari izlasīt šo komandas nosaukumu, tad Tu neesi vecis!