Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

H grupa: ''United'' atspēlējas no 0:2, rumāņiem svarīgs punkts Turcijā

Krišs Upenieks

H grupa: ''United'' atspēlējas no 0:2, rumāņiem svarīgs punkts Turcijā
Aleksandrs Batners pret Alanu
Foto:AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā aizvadīta 3. kārtas pirmā spēļu diena. H grupā Mančestras ''United'', lai arī spēles gaitā atradās iedzinējos ar 0:2, prata pieveikt (3:2) portugāļu ''Braga'', bet Rumānijas ''Cluj'' izcīnīja ļoti svarīgu punktu viesos pret ''Galatasaray'' (1:1), saglabājot otro pozīciju grupas tabulā.

''Manchester United'' nonāk iedzinējos ar 0:2, tomēr nospiež portugāļu ''Braga''

Pavisam negaidīti spēles rezultātu jau 2. minūtē atklāja portugāļi, kad pēc centrējuma visaugstāk soda laukumā izleca Alans un ar galvu raidīja bumbu vārtu tīklā – 1:0. Mājinieki gan neapjuka, kontrolējot bumbu, bet viesi aizsardzībā spēlēja ļoti cieši, kas ''United'' sagādāja lielas problēmas, un bīstamu momentu pie Beto sargātajiem vārtiem nebija. Mančestrieši centās meklēt iespējas ar centrējumiem, tomēr arī tas nekādu rezultātu nedeva. 20. minūtē ''Braga'' Mančestru šokēja otro reizi – kreisajā flangā teicami nospēlēja Eders, tiekot galā ar Keriku, sekoja piespēle uz Alanu, kas precīzi sita vārtu apakšējā stūrī, dubultojot komandas pārsvaru (2:0).

Spēles zīmējums nemainījās, un ''United'' ātri vienus vārtus atguva. Tehniski kreisajā malā spēlēja van Pērsijs, kurš tika notrieks no kājām, bet bumba nonāca pie Kagavas, kurš centrēja bumbu dziļāk soda laukumā, un tur ar galvu bumbu vārtu tīklā raidīja Čičarito – 1:2. Mājinieki turpināja daudz vairāk spēlēt ar bumbu, bet viesi meklēja iespējas pretuzbrukumos, kas puslaika otrajā daļā vairs nebija tik ļoti bīstami. Panākt izlīdzinājumu jau spēles pirmajā nogrieznī Sera Aleksa Fergusona vīri nespēja – 2:1 vadībā portugāļi.

''United'' otro puslaiku iesāka ļoti aktīvi, kas bija loģiski, jo savu skatītāju priekšā pret portugāļu ''Braga'' komanda noteikti negribēja zaudēt punktus. Bīstams soda sitiens padevās van Pērsijam, bet vietā bija Beto, saglabājot vadību savai komandai. Mājiniekiem bija ļoti daudz pusmomentiņu, taču nevar teikt, ka viesu vārtsargam būtu bijis jārāda fantastisks sniegums, lai noturētu 2:1. Pēc vairākām neveiksmēm 62. minūtē mančestrieši izlīdzināja rezultātu - pēc van Pērsija izpildītā stūra sitiena vārtu priekšā bija ļoti liela burzma, bet veiklākais šādā situācijā bija Evans, gūstot savus pirmos vārtu Čempionu līgā - 2:2.

Mančestras komanda turpināja uzbrukt - 72. minūtē pēc Rafaela piespēles labā sitiena pozīcijā nonāca Nani, bet viņa spēcīgo sitienu atvairīja Beto. Ilgi gan neizšķirtu ''Braga'' nespēja noturēt. Pēc pāris minūtēm teicams centrējums no labās malas padevās Kleverlijam, un precīzi ar galvu atkal sita Čičarito - 3:2. Izskaņā ''United'' spēlēja diezgan nedroši, tādējādi uzvarētājs nebija skaidrs līdz pat pēdējai minūtei, lai arī ļoti labu momentu ''Braga'' nebija. Angļiem trešā uzvara trīs spēlēs un pārliecinošs grupas līderu gods.

'''Cluj'' ļoti svarīgs punkts Turcijā

Jau spēles pašā ievadā labā sitiena pozīcijā nonāca viesu spēlētājs Bastošs, bet viņš vārtu rāmī trāpīt nespēja. Ar bumbu vairāk spēlēja mājinieki, bet bīstamāki un asāki uzbrukumi padevās ''Cluj'' futbolistiem. Vārtsargiem spēles ievadā nekādi brīnumi nebija jārāda. Pēc ilgāka klusuma brīža 19. minūtē tika gūti pirmie vārti. Kreisajā malā labi nospēlēja Kamora, kurš deva piespēli soda laukumā, tur pie tās pirmais bija Kapetanos – sitiens un vārti, bet pēdējais tai pieskārās mājinieku aizsargs Nounke – 1:0.

28. minūtē rumāņi palika mazākumā, jo otro dzelteno kartīti nopelnīja Aguregarajs. Labi tika izpildīts arī soda sitiens, bet komandu pēc Altintopa sitiena glāba ''Cluj'' vārtsargs Felgueiras. Abas komandas spēlēja ļoti asi, kas lika domāt, ka varētu būt vēl kāds noraidījums. 34. minūtē ''Galatasaray'' pavērās lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu. Ar roku soda laukumā nospēlēja Sepsi, bet ļoti vāji pendeli izpildīja Melo, un vārtsargs to atvairīja. Izskaņā nopietnu momentu nebija, un ''Cluj'' vismaz pārtraukumā devās pie pozitīva rezultāta (1:0).

Atrodoties vairākumā, turki pilnībā pārņēma iniciatīvu, izveidojot dažus tiešām labus uzbrukumus. 52. minūtē pēc teicamas partnera piespēles vārti bija jāgūst Burakam, tomēr arī šoreiz veiksme bija Rumānijas kluba pusē. ''Galatasaray'' arī turpinājumā veidoja vienu uzbrukumu pēc otra, bet pārspēt pretinieku vārtsargu turki nekādi nespēja. Otrā puslaika gaitā atkal spēcīgi sāka līt, pamatīgi iedragājot laukuma kvalitāti, kas varēja sagādāt vēl kādu pārsteigumu. 77. minūtē mājinieki guva pelnītus vārtus, kad pēc centrējuma soda laukumā precīzs bija Jilmazs - 1:1. Izraut uzvaru ''Galatasaray'' nespēja, un rumāņi tika pie ļoti svarīga punkta.

UEFA Čempionu līgas H grupa, 3. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Manchester United - Braga3:2 (1:2)Čičarito 25' 75' Evans 62' - Alans 2' 20'
Galatasaray - Cluj1:1 (0:1)Jilmazs 77' - Nounke 19' (s.v.)

Grupas tabula

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Manchester United33006:39
2.Cluj31114:34
3.Braga31024:53
4.Galatasaray30121:41
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-10-23 23:46, pirms 12 gadiem
Pie rezultata 0-2 likas ka MU dabus pa pakalu,bet nee,labi atspelejas!

  +8 [+] [-]

, 2012-10-23 23:48, pirms 12 gadiem
2 reizi vēsturē MU CL atspēlejas no 0-2....komanda ar raksturu vienēr cīnās līdz pēdējai sekundei...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-10-23 23:49, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: MUdaki paliek MUdaki
tāda sāpe ka vajag kaut ko iepirst,ne?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-24 00:07, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: pasaki kaut ko pa tēmu, nevus uzķeries uz plika āķa
ko tur pa slimiem daudz teikt....lai ārsts viņam pašam pasaka

  +1 [+] [-]

, 2012-10-24 01:15, pirms 12 gadiem
Tak bija diezgan loģiski, ka ielaidīsim vārtus ar Keriku CB pozīcijā, nekāds brīnums par to nav, jo aizsardzībā nācās iztikt bez Evras un Rio, kas tiek taupīti spēlei ar Chelsea, Džouns, Smalings, Vidičš nav vēl atgriezušies, tāpēc tā nu nācās iztikt ar tie mspēkiem, kas ir. Atgriezīsies savainoties, nostabilizēsies stabils back 4 un tad ar aizsardzību problēmu, vismaz tik lielu, nebūs.

Kas attiecās uz uzbrukumu, Hernandezs nospēlēja lieliski, 2 vārti, varēja būs hattrick, varbūt pat 4 ja līnijtiesnesis nebūtu 2x nepareizi (!) nosvilpis aizmuguri. Kopumā labs pieteikums, lai apdzītu Velbeku cīņā par tikšanu uz laukuma. Van Pērsijs un Rūnijs kalpoja vairāk centrā, un tikai, kad atnāca Nani un Rūnijs pārgāja uz kreiso malu, uzbrukums kļuva daudz ātrāks un neprognozējamāks. Vien žēl, ir zinas, ka Kagava guva nelielu ceļgala traumu, tākā attiecībā uz Chelsea spēli vēl ir daudz nezināmie, bet īsi sakot, ar aizsardzību ir diezgan lielas problēmas, bet uzbrukums ir ļoti labs šogad MU.
jau ir interesanti, ka pagājšgad, ja nemaldos, uzvaras no iedzinējiem tika gūtas tikai 2 reizes, kamēr šogad no 12 spēlēm 8 esam bijuši iedzinējos un 6 no šīm 8 ir izcīnītas uzvaras.

Ā un attiecībā uz bronsona teikto, pēdējā reize, kad MU atguvās ČL no 0-2 bija 1999. g. pret Juventus pusfinālā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja