Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

I.S.Stuglis: ""Babīte/"Dinamo" ir ļoti nenovērtēta komanda"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

I.S.Stuglis: ""Babīte/"Dinamo" ir ļoti nenovērtēta komanda"
Ingars Sarmis Stuglis
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Šodien "SynotTip" futbola Virslīgā ir brīvdiena, jo visas 5. kārtas spēles aizvadītas piektdien un sestdien, bet jau nākamo sestdien tiks dots starts 6. kārtai un vienā no mačiem "Babīte"/"Dinamo" uzņems "Mettu"/LU. Studentu komandas futbolists Ingars Sarmis Stuglis kluba oficiālajai mājas lapai stāsta gan par nupat aizvadīto spēli pret "Jelgavu" (1:3), gan par gaidāmo dueli pret "Babīti".

Aizvadītajā spēlē diemžēl piedzīvojām zaudējumu. Kādi ir tavi iespaidi pēc spēles ar FK "Jelgava"?
Pirms spēles zināju, ka tā būs asa ar daudz divcīņām, un tā arī bija. Nekas jauns tas nav, FK "Jelgava" vienmēr spēlē agresīvi, tas ir viņu stils un ar to vienkārši ir jārēķinās. Pirmo puslaiku aizvadījām labi, bija brīži, kad lieki un nepiedodami zaudējām bumbu un jelgavnieki devās bīstamos pretuzbrukumos, taču tos veiksmīgi apslāpējām. Otrajā puslaikā, manuprāt, zaudējām nedaudz pārliecību un spēles akcentu. Vajadzēja turpināt vairāk kontrolēt bumbu, kas īsti neizdevās – un FK "Jelgava" to izmantoja.

Atkal pirmo puslaiku aizvadījām pārliecinoši, kontrolējām spēli, bet otrajā nedaudz pazaudējam spēles pavedienu. Kas, tavuprāt, pietrūkst, lai novestu spēli līdz galam?
Kā jau sacīju, zaudējām akcentu, sākām pārāk ātri domāt par rezultātu. Vajadzēja gūt otros vārtus jau pirmajā puslaikā, tad būtu pretiniekiem būtu vēl grūtāk spēlēt, iespējams, tas pat viņus salauztu. Pats izdarīju vairākus sitienus pirmajā puslaikā, kuriem vajadzēja būt precīzākiem – neviens no tiem nelidoja vārtu rāmī, kas ir akmens manā dārziņā, protams. Bija epizodes, kurās vajadzēja pašam uzņemties iniciatīvu, nospēlēt gudrāk, viltīgāk – tā kā ir kur vēl strādāt. Otrais puslaiks kopumā tika izgāzts, savā ziņā.

Pēdējās divās spēlēs bijušas divas ļoti strīdīgas epizodes, kurās iznākums nebija mums par labu. Vai varam teikt, ka tomēr šajās spēlēs nedaudz pietrūka veiksmes?
Jā, veiksme šajās epizodēs nebija mūsu sabiedrotā. Es personīgi nezinu, vai bija vārti spēlē pret "Riga" FC. Man likās, ka Indrāns guva vārtus, taču biju otrā laukuma malā, tāpēc nevaru teikt objektīvi. Spēlē pret "Jelgavu" tajā epizodē pirmajā mirklī likās, ka varbūt tomēr bija, taču pēc spēles video šķita, ka tomēr nebija, atkal nevaru atbildēt 100%. Bet jā, abās epizodēs mums nepaveicās.

Pašam ar viltīgu raidījumu vārtu virzienā izdevās gūt vārtus, lūdzu, pakomentē šo epizodi!
Saņēmu bumbu laukuma malā, novācu vienu spēlētāju un raidīju bumbu starp vārtsargu un aizsargiem – spēlēju ar Ivanovu jau vairāk kā 10 gadus, zinu un jūtu, kur viņš skries, tāpēc jau saņemot bumbu neskatoties zināju, ka viņš būs tur. Žēl, protams, ka viņš līdz bumbai neaizsniedzās un neguva vārtus, jo viņam tie būtu daudz svarīgāki nekā man. Protams, patīkami, ka bumbu iegriezu vārtu tālajā stūrī, bet centrējot nedomāju, ka tā varētu ielidot pa tiešo vārtos.

Sezonas sākums savainojumu dēļ tev iznācis diezgan saraustīts, vai ir izdevies psiholoģiski tikt pāri šim ne tik veiksmīgajam periodam?
Teikšu atklāti, psiholoģiski vēl pilnībā neesmu atguvies, brīžiem ir sajūta, ka atkal gūšu kādu neveiksmīgu savainojumu. Bet tam lēnām ir jātiek pāri. Spēles ziņā jūtos labi – nospēlēju puslaiku pret "Riga" FC dublieriem, kur nedaudz atguvu pārliecību, kaut gan spēlējām pret gados jauniem futbolistiem, kur jābūt pārākam par pretinieku visos spēles aspektos. Fiziski ir kur pielikt, bet galvenais izmantot savas labākās kvalitātes.

Sestdien jau nākamā spēle pret SK "Babīte"/"Dinamo" – kam jāpievērš uzmanība šajā spēlē?
Manuprāt, SK "Babīte"/"Dinamo" ir ļoti nenovērtēta komanda. Varbūt sastāvs viņiem nav izcils un nav spēlētāju ar skaļiem vārdiem, taču viņiem ir savs spēles stils, viņi cenšas uzvarēt jebkurā epizodē un ir sportiski nepiekāpīgi. Treneris Miholaps ir padarījis labu darbu, komanda ir progresējusi, salīdzinot ar pirmajām kārtām. Galvenais ir sagatavoties uzbrukuma stadijai, ir jāgūst vārti. Negribas, lai spēle būtu bum bam, sist uz priekšu, cīnīties. Ir jāspēlē, kā mēs protam, kā pēdējo spēļu pirmajos puslaikos – ar konkrētām darbībām, dinamiku laukuma centrā un tad, cerams, šoreiz veiksme būs mūsu sabiedrotā.

Izmantotie resursi:
FS Metta

  +1 [+] [-]

, 2017-04-23 15:26, pirms 7 gadiem
Tikmēr bijušais jelgavnieks Diallo ir tuvu tam, lai pievienotos MLS klubam Minesotas United. Tas, ja izdosies līdz galam izturēt pārbaudi, kas līdz šim bijusi veiksmīga, tai tiekot pagarinātai.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-23 15:36, pirms 7 gadiem
diallo bija labs un vel tas japanis pagajusho sezon labi vilka defu

     [+] [-]

, 2017-04-23 16:15, pirms 7 gadiem
Būs ko redzēt nākošnedēļ.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-23 16:48, pirms 7 gadiem
Visi uz Piņķiem nākam sestdien,bus super spēle!!!

     [+] [-]

, 2017-04-23 23:43, pirms 7 gadiem
no tabulas viedokļa būtu labāk, ja babīte uzvarētu