Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Karašausks: "Nedomāju par tikšanu prom no Liepājas"

Krišs Upenieks

Karašausks: "Nedomāju par tikšanu prom no Liepājas"
Artūrs Karašausks
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

''SynotTip'' futbola Virslīga sagatavojusi interviju ar iepriekšējā mēneša labāko futbolistu ''Liepāja/Mogo'' uzbrucēju Artūru Karašausku, kurš līdz šim čempionātā paguvis jau gūt septiņus vārtus.

Cik svarīgi tev iegūt šādu balvu?
Vienmēr jau patīkami saņemt kaut kādas balvas, un tas ir ļoti nozīmīgi. Prieks, ka manu sniegumu atzīmēja. Mēģinu rādīt labāko spēli. Laikam cilvēkiem tā patika, tāpēc arī mani izteica šādu atzinību.

Kura spēle tev pašam bija tiktāl labākā šosezon?
Es domāju, ka pēdējās spēlēs visu laiku labi spēlēju, bet viena no labākajām varētu būt spēle pret “Riga FC”.

Un kuri vārti tev pašam visvairāk patika? Skaistāko vārtu topā bija vairākas kandidatūras tavā izpildījumā.
Pēc sitiena laikam gols pret “Babīti” bija skaistākais, bet pēc individuālās meistarības varētu izcelt vārtus pret “Jelgavu”, kā arī abus golus pret “Riga FC”. Bet tā jau gandrīz visi mani vārti sanāca individuāli labi.

Cik viegli vai grūti tev bija iekļauties Liepājas komandā, ņemot vērā, ka lielākajai daļai tavu komandas biedru “Skonto” spēlētāji gadiem ilgi bijuši kā vērsim sarkans?
Mēs visi viens otru Latvijā pazīstam. Nekā grūta tur nebija. Es arī visus puišus jau pazinu. Komanda mani uzņēma labi. Man tikai bija jāuzņem labāka sportiskā forma. Ar partneriem man ir baigi labas attiecības.

Vai visu sezonu plāno palikt Liepājā? Vai arī domā vasarā meklēt citus variantus?
Futbols ir tāda lieta, ka nevaram zināt, kas būs rīt. Es neko nevaru pateikt šajā lietā. Es vienkārši spēlēju pēc iespējas labāk, un tad jau redzēs, kas būs tālāk.

Uzzinājāt savu pretinieku UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā. Cik veiksmīga jūsu komandai bija izloze?
No vienas puses var teikt, ka izloze mums bijusi diezgan veiksmīga. Ja paskatāmies, kādi vēl pretinieki mums varēja trāpīties, varēja pretī tikt arī kāds daudz spēcīgāks klubs. Bet tai pat laikā nevajadzētu iedomāties, ka eirokausos var būt viegli pretinieki. No savas pieredzes varu pateikt, ka eirokausos visas komandas no visiem čempionātiem bija gana stipras un pret visām bija nopietni jācīnās. Gaidu ļoti saspringtas spēles, kuras mums jāuzvar.

Kluba vadība jau izvirzīja mērķi pārvarēt pirmo barjeru eirokausos?
Protams, ka visi vēlas pirmo kārtu pārvarēt. Jo tālāk tiksim, jo labāk būs. Tāpēc iesim laukumā un cīnīsimies, jo gribēsim uzvarēt.

Pret kuru komandu virslīgā tev pašam bijis tiktāl visgrūtāk spēlēt?
(Domā) Dažreiz ir tādas spēles... Zini, pret katru komandu savā ziņā ir grūti spēlēt. Komandu spēku samēri šogad ir diezgan līdzīgi, bet vienu konkrēti grūti izcelt. “Ventspils” ir ļoti labi nokomplektēta tieši aizsardzībā, pret viņiem ir grūti spēlēt. Laikam visgrūtākās spēles šosezon man bija ar “Riga FC” mājās un ar RFS mājās. Tās spēles man diez ko labi nesanāca. Kad izgājām uz zāles seguma laukumiem, kļuva daudz vieglāk.

Tev izdodas gūt baudu no spēlēšanas Latvijā?
Par tikšanu prom nudien nedomāju. Dodos laukumā un cenšos parādīt visu labāko, uz ko esmu spējīgs. Cenšos izbaudīt to laiku, spēlēt skaistu futbolu un pēc iespējas vairāk palīdzēt komandai, lai tā varētu cīnīties par čempionu titulu.

Kas Liepājai jāizdara sezonas turpinājumā, lai izcīnītu čempionu titulu?
Domāju, ka jāspēlē tas pats futbols, ko spēlējam – uzbrūkošu futbolu. Jāturpina strādāt, un es domāju, ka viss būs kārtībā.

Tev ir sanācis strādāt kopā ar Tamazu Pertiju gan “Skonto”, gan “Liepāja/Mogo” klubos. Vai vari raksturot tās galvenās atšķirības spēles stilā, kas ir abos klubos viņa vadībā?
Nekādu atšķirību nav. Tamazs kā treneris nav mainījies, te viņš no spēlētājiem prasa tieši to pašu, ko prasīja “Skonto”. Viss ir tieši tāpat. Kombinacionāls futbols, turot bumbu pie zemes – tas ir trenera redzējums par to, kā jāspēlē futbols, un viņš no tā neatkāpjas.

Izmantotie resursi:
SynotTip virslīga