Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pirms Eirolīgas "Final Four" Stambulā sadurts "Olympiacos" fans

Andrejs Siliņš

Pirms Eirolīgas "Final Four" Stambulā sadurts "Olympiacos" fans
Foto: EPA / Scanpix

Pirms ULEB Eirolīgas "Final Four" turnīra, kas vakar sākās Turcijas lielpilsētā Stambulā, uz ielas sadurts viens Pirejas "Olympiacos" līdzjutējs, bet ievainoti vēl trīs citi komandas atbalstītāji.

Turku mediji vēstī, ka grieķu līdzjutēji uz ielas izkliegusi saukli: "Šeit ir Konstantinopole!" Ar to nav bijuši mierā vietējie iedzīvotāji un aptuveni divdesmit cilvēku liels bars devies uzbrukumā "Olympiacos" līdzjutējiem. Viens no faniem sadurts, bet cita veida savainojumus guvusi vēl trīs.

Nevienam no cietušajiem gan nedraudot nāves briesmas. Policija arestējusi sešas konfliktā iesaistītās personas.

Konstantinopole bija Stambulas nosaukums līdz 1930. gadam. Vēsturiski tā bijusi Romas impērijas, Bizantijas, Latīņu impērijas un Osmaņu impērijas galvaspilsēta.

Vēlāk neilgi pirms spēles sākšanās notika vēl viens incidents pie arēnas, taču laikus iejaucās vietējie kārtības sargi, neļaujot kautiņam izvērsties.

"Olympiacos" svētdien spēlēs Eirolīgas finālā, tiekoties tieši ar vietējo Stambulas "Fenerbahce".