Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"United", "Arsenal", "Inter" un citi klubi sāks Eiropas līgas izslēgšanas spēles

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

"United", "Arsenal", "Inter" un citi klubi sāks Eiropas līgas izslēgšanas spēles
Mančestras ''United'', izcīnot Eiropas līgas titulu 2016./17. gada sezonā. Foto: AP/Scanpix

Šovakar tiks dots starts UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīram. Astoņi mači startēs jau plkst. 19:55 pēc Latvijas laika, bet atlikušie astoņi sāksies plkst. 22:00. Arī Latvijas pārstāvis piedalīsies šī vakara Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs - Andris Treimanis būs VAR jeb video tiesneša asistenta palīgs "Wolfsburg" un "Malmo FF" duelī.

24 komandas vietu izslēgšanas turnīrā izcīnīja Eiropas līgas grupu turnīrā, bet no Čempionu līgas pievienojās astoņas komandas, kas savās grupās izcīnīja trešo vietu. No Čempionu līgas pievienojās "Club Brugge", "Olympiacos", "Shakhtar Donetsk", "Bayer Leverkusen", "FC Salzburg", "Inter", "Benfica" un "Ajax".

Beļģijas "Club Brugge" sagaida nopietns pārbaudījums, jo pretī stāsies tituliem bagātā Mančestras "United", kas ir 2016./17. gada sezonas Eiropas līgas čempione. Abas komandas ir tikušās savā starpā Čempionu līgā pirms nepilniem pieciem gadiem, kad "United" uzvarēja abas spēles ar kopējo vārtu bilanci 7:1. "Club Brugge" Čempionu līgas grupu turnīrā bija ielozēta kopā ar Eiropas futbola grandiem Madrides "Real" un Parīzes "PSG", tāpēc neiekļūšana Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā nav pārsteigums. "United" Eiropas līgas grupu turnīru noslēdza pirmajā vietā. Mančestras klubs šobrīd Anglijas Premjerlīgā cīnās par to, lai iekļūtu Top 4 un nodrošinātu vietu Čempionu līgā nākamsezon, bet "Club Brugge" ir Beļģijas augstākās līgas līdere. "United" šajā mačā nevarēs palīdzēt Markuss Rešfords, Pols Pogbā un Skots Maktominajs, bet uz jautājuma zīmes ir Meisona Grīnvuda iešana laukumā.

Milānas "Inter" futbolisti dosies ciemos pie Bulgārijas "Ludogorets". Abas komandas savā starpā līdz šim nav tikušās. "Inter" pirms Eirokausu sezonas noteikti bija cerējusi startēt Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā, bet tā nespēja tikt garām ne "Barcelona", ne Borussia" un noslēdza grupu turnīru trešajā vietā. "Ludogorets" Eiropas līgas grupu turnīru noslēdza otrajā vietā. "Ludogorets" vietējā čempionātā šobrīd ir līderi, bet "Inter" cīnās par Itālijas "Serie A" titulu un šobrīd ir trešajā vietā. "Inter" šajā mačā lielu robu sastāvā nebūs, un tā maču uzsāks ar optimālo sastāvu. Arī "Ludogorets" visi līderi būs ierindā. "Inter" janvāra pāreju periodā papildināja sastāvu ar Ešliju Jangu, Kristianu Ēriksenu un Viktoru Mozesu.

"Olympiacos" savā laukumā uzņems Londonas "Arsenal". Grieķijas futbola klubs Čempionu līgā tika ielozēts vienā grupā ar "Bayern" un "Tottenham". Sešos mačos "Olympiacos" tika pie četriem punktiem, ar kuriem pietika, lai nodrošinātu Eirokausu turpinājumu Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā. Londonas "Arsenal", startējot Eiropas līgas grupu turnīrā, spēja izcīnīt 11 punktus, kas deva pirmo vietu grupā, aiz sevis atstājot "Eintracht". Londonas komandai šobrīd vien 10. vieta Anglijas Premjerlīgā, bet "Olympiacos" ir līdere Grieķijas čempionātā. "Arsenal" šovakar nāksies iztikt bez Mezuta Ezila, kā arī debiju klubā pagaidām nepiedzīvos Sedriks.

Pagājušās sezonas Čempionu līgas pārsteigumu autore "Ajax" šosezon nespēja iekļūt Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā. Spraigā grupu turnīrā tā nespēja tikt garām ne "Chelsea", ne "Valencia". Visas trīs komandas šķīra viens punkts. Tādējādi "Ajax" nāksies spēlēt Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā, kurā pretī stāsies "Getafe". Spānijas klubam izdevās veiksmīgs grupu turnīra noslēgums, kurā tas izcīnīja divas svarīgas uzvaras pēc kārtas un nodrošināja otro vietu grupā, priekšā palaižot "Basel". "Getafe" šobrīd Spānijas "La Liga" ir augstajā trešajā vietā, bet "Ajax" vietējā čempionātā ir līdere pēc 23 kārtām. No zināmākajiem spēlētājiem "Ajax" palīdzēt šajā mačā nevarēs Kvinsijs Promss un Džoels Veltmens.

Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā piedalīsies divas Glāzgovas komandas – "Celtic" un "Rangers". Pirmā izbraukumā tiksies pret "FC Copenhagen", bet otrā savā laukumā uzņems "Braga". Citā spēlē pieckārtējā Eiropas līgas čempione "Sevilla" aizvadīs maču pret "CFR Cluj". " FC Salzburg", kas janvārī atvadījās no Erlinga Holanna, cīnīsies pret Frankfurtes "Eintracht", kura Vācijas Bundeslīgā šobrīd nerāda to labāko sniegumu.

UEFA Eiropas līga, 1/16 fināli, 1. spēle

SpēleRezultātsVārtu guvēji
CFR Cluj-Sevillaplkst. 19:55
Club Brugge-Man. Unitedplkst. 19:55
Eintracht Frankfurt-FC Salzburgplkst. 19:55
FC Copenhagen-Celticplkst. 19:55
Getafe-Ajaxplkst. 19:55
Ludogorets-Interplkst. 19:55
Shakhtar Donetsk-Benficaplkst. 19:55
Sporting-Basaksehirplkst. 19:55
APOEL-Baselplkst. 22:00
AS Roma-Gentplkst. 22:00
AZ Alkmaar-LASKplkst. 22:00
Bayer Leverkusen-FC Portoplkst. 22:00
Olympiacos-Arsenalplkst. 22:00
Rangers-Bragaplkst. 22:00
Wolfsburg-Malmo FFplkst. 22:00
Wolves-Espanyolplkst. 22:00

     [+] [-]

, 2020-02-20 15:33, pirms 4 gadiem
Mazliet žēl, ka Ajax vakar nebija Valencia vietā - būtu ļoti interesanta spēle ar Atalantu.
Šovakar interesantākās spēles kā neitrālam vērotājam šķiet Shakhtar Donetsk-Benfica, Wolves-Espanyol un FC Copenhagen-Celtic, bet, protams, veiksmi visām komandām un to atbalstītājiem.
Marcha, turies godam!

     [+] [-]

, 2020-02-20 18:47, pirms 4 gadiem
Sākumu neredzēšu, domāju, kā arī Brugge var iekost Unitedam. Vismaz pret Real in PSG nemaz tik slikti neizskatījās!!!!