Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Šveices prokuratūra izvirza apsūdzības PSG prezidentam un bijušajam FIFA ģenerālsekretāram

Rolands Eliņš

Šveices prokuratūra izvirza apsūdzības PSG prezidentam un bijušajam FIFA ģenerālsekretāram
Nasers Al-Kelaifi. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

Šveices ģenerālprokurora birojs oficiāli izvirzījis apsūdzības Parīzes „Saint-Germain” prezidentam Naseram Al-Helaifi un bijušajam FIFA ģenerālsekretāram Žeromam Valkam. Abi tiek vainoti korupcijā, kas saistīta ar Pasaules kausa finālturnīru 2026. un 2030. gadā raidtiesībām.

Apsūdzības pret Kataras uzņēmēju Naseru Al-Helaifi nav saistītas ar viņa darbu PSG klubā vai UEFA izpildkomitejā, kurā viņš ir viens no locekļiem, bet gan ar viņa darbību mediju kompānijā „BeIN”, kurā viņš ir valdes priekšsēdētājs. Šveices prokuratūra norāda, ka pret Al-Helaifi izvirzītas apsūdzības par citas personas pierunāšanu un motivēšanu veikt savus darba pienākumus tādā veidā, par ko paredzēta kriminālatbildība.

Minētā persona ir Žeroms Valks, bijušais FIFA ģenerālsekretārs, kurš jau iepriekš iesaistīts dažādos korupcijas skandālos un tiesu darbos, kā arī uz 12 gadiem diskvalificēts no futbola.

PSG prezidents apsūdzēts par savas villas nodošanu Valka rīcībā, palīdzot Valkam ietaupīt summu, kas lielāka par 900 tūkstošiem eiro un pēc tam netika deklarēta. Šis draudzīgais žests tika veikts tieši brīdī, kad FIFA noslēdza konkursu par raidtiesību piešķiršanu.

Apsūdzības iesniegtas arī pret Valku – viņam būs jātaisnojas lietā, kurā viņš apsūdzēts par kukuļu pieņemšanu, vairākām reizēm, kad savus darba pienākumus veica tādā veidā, par ko paredzēta kriminālatbildība, un dokumentu viltošanu.

Papildus apsūdzēta vēl viena persona, kas oficiālajā dokumentā nav minēta vārdā. Arī tai piemērota apsūdzība par mudinājumu veikt noziegumu, taču arī izvirzīta apsūdzība kukuļdošanā.

Visas šīs apsūdzības saistītas ar Pasaules kausa finālturnīra raidtiesībām, kas lielajiem sporta medijiem ir ļoti svarīga nākotnes plānu sastāvdaļa. Konkrēti tiek minēts, ka lieta saistīta ar PK 2026 un PK 2030 raidtiesību piešķiršanas procesu.

Jāpiemin, ka Šveices prokuratūra arī publiski atklājusi, ka janvāra beigās saņemta vēsts no FIFA par to, ka tā ir panākusi iekšēju vienošanos ar Al-Helaifi un daļēju iekšējo vienošanos ar Valku, un neizvirza apsūdzību par korupciju.

Al-Helaifi pārstāvji paziņojumā norādīja, ka sadarbojas ar varas iestādēm jau trīs gadu garumā un pieprasījuši Šveices prokuratūrai sākt kriminālizmeklēšanu par šajā laikā nopludinātajām ziņām medijos. Al-Helaifi savā paziņojumā norāda, ka viņš patur tiesības vērsties pret medijiem, kas par viņu izplatījuši „uz faktiem nebalstītu un reputāciju bojājošu informāciju”.

Jāpiemin, ka Al-Helaifi ir arī Kataras Tenisa federācijas prezidents un Āzijas Tenisa federācijas viceprezidents.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...
https://www.bloomberg.com/news/arti...

     [+] [-]

, 2020-02-20 16:29, pirms 4 gadiem
Nez vai pēesžē atbalstītāji šobrīd raud par to, ka kluba prezidents tik "nekrietni apmelots" vai par to, ka viņu klubs pieder šādām personām ar neizrunājamiem uzvārdiem.