Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Lyon" par 11,5+4 miljoniem izpērk iepriekš īrēto Toko-Ekambi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Lyon" par 11,5+4 miljoniem izpērk iepriekš īrēto Toko-Ekambi
Karls Toko-Ekambi. Foto: Imago Sport/Scanpix

Francijas futbola klubs Lionas "Olympique" iegādājies kamerūniešu uzbrucēju Karlu Toko-Ekambi, ar kuru parakstīts līgums uz četriem gadiem. Spēlētājs iepriekš piederēja Spānijas vienībai "Villarreal".

Toko-Ekambi uz Lionu pārcēlās janvārī, tiekot īrēts no "Villarreal", un līgumā bija iekļauts punkts, kas pēc īres beigām ļāva Francijas komandai iegādāties uzbrucēju. Pāreja izmaksājusi 11,5 miljonus eiro, vēl Lionai var nākties šķirties no četriem miljoniem bonusos, kā arī "Villarreal" pienāksies 15% no Toko-Ekambi nākamās pārejas summas.

Kamerūniešu uzbrucējs "Lyon" rindās piedalījās astoņās Francijas čempionāta spēlēs, izceļoties ar diviem vārtu guvumiem. Savukārt "Villarreal" sastāvā viņš aizvadīja 76 spēles un guva 25 vārtus. 27 gadus vecais Toko-Ekambi uz Spāniju pārcēlās tieši no Francijas, kur iepriekš pārstāvēja "Angers". 2017./18. gada sezonu viņš pabeidza ar 17 vārtu guvumiem, labāko snaiperu sarakstā ieņemot devīto vietu. Priekšā bija tādi vārdi kā Edinsons Kavani (28 vārti), Memfiss Depajs (19), Neimārs (19), Mario Baloteli (18) un Radamels Falkao (18).

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/f6027c5d25aabf9d...