Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

U19 futbolisti zaudē Kiprai un paliek bez Elites raunda

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

U19 futbolisti zaudē Kiprai un paliek bez Elites raunda
Dmitrijs Zeļenkovs, Viktors Ziemelis un Raiens Tālbergs
Foto: LFF

Eiropas U19 čempionāta kvalifikācijas kārtas izšķirošajā spēlē Latvijas U19 izlase Pafosas pilsētas stadionā ar 0:1 piekāpās Kipras vienaudžiem, netiekot kvalifikācijas Elites raundā.

Situācija tabulā pirms četru komandu turnīra noslēdzošajām spēlēm bija labvēlīga Latvijai - tikšanai nākamajā kārtā jeb Elites raundā derēja arī neizšķirts. Tāpat pastāvēja scenārijs [Melnkalnes uzvara pār Krieviju], kur latvieši varēja tikt tālāk, piedzīvojot minimālu zaudējumu.

Mačā pret turnīra mājiniekiem Latvijas izlasei diskvalifikāciju dēļ nācās iztikt bez trim pamatsastāva spēlētājiem: aizsargiem Roberta Jaunarāja-Janvāra un Deivida Titova, kā arī uzbrucēja Kristera Lūsiņa. Aizsardzības centrā Jaunarāju-Janvāri aizstāja Ventspils futbola akadēmijas audzēknis Artūrs Ļotčikovs, bet par malējo aizsargu pārkvalificējās Maksims Toņiševs. Savukārt viduslīnijā no pirmajām minūtēm spēlēja mettietis Renārs Varslavāns.

Mačs pret Kipras jauniešiem, kuri pirmajās divās spēlēs nespēja izcelties ar gūtajiem vārtiem, nebija no tiem skatāmākajiem. Latvijas izlasei maz kas sanāca uzbrukumā, kamēr mājiniekiem izdevās izvirzīties vadībā, izmantojot vienu no retajām standartsituācijām. Mača 28. minūtē pēc stūra sitiena izspēles kipriešus vadībā izvirzīja Daniils Parutis - 0:1. Pirmajā puslaikā Kiprai seši sitieni pa vārtiem [divi rāmī], tikmēr Latvijai vien trīs raidījumi garām vārtiem.

Pēc pārtraukuma pirmo reizi turnīra gaitā laukumā tika sūtīts viens no šī gada Virslīgas sezonas atklājumiem Raiens Tālbergs, taču uzlabot produktivitāti uzbrukumā līdz brīdim neizdevās. Mača galotnē latvieši centās izveidot spiedienu, izpildot vairākus stūra sitienus un pāris reizes bīstami sitot pa sāncenšu vārtiem. Tomēr panākt vēlamo rezultātu Latvijas jauniešiem tā arī neizdevās. Zaudējums Kiprai pielika punktu cerībām kvalificēties 2019. gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Citā grupas spēlē Krievija tikās ar Melnkalni. Mača 13. minūtē krievi izvirzījās vadībā, bet otrā puslaika izskaņā panāca 2:0 un izcīnīja drošu uzvaru.

Latvija - Kipra 0:1 (0:1)
Vārti: Parutis 28'
Brīdinājumi: Parutis 70', Kosti 90+4'
Latvija: Soloha - Birka, Ļotčikovs, Veips, Toņiševs - Zeļenkovs, Korotkovs (Ozoliņš 85'), Tobers, Varslavāns (Makreckis 66') - Samoilovs, Ziemelis (Tālbergs 66')
Galvenais tiesnesis: Petri Viljanens (Somija)

11. grupas kopvērtējums

VKomandaUNZVārtiP
1.Krievija2105:17
2.Kipra1111:24
3.Latvija1113:34
4.Melnkalne0121:41

  +3 [+] [-]

, 2018-11-19 12:56, pirms 5 gadiem
Ir ok, vienmēr visus neuzvarēsi. Jaunie puikas vismaz par kautko cīnās, nevis kā lielie - par nepalikšanu pēdējā vietā pēdējā grozā

  +2 [+] [-]

, 2018-11-19 12:57, pirms 5 gadiem
Virsraksts vienkārši šausmīgs! Kas notiek ar sportacentrs.com autoriem? No vienas puses - izvirtības ar zviedru uzvārdiem, balstoties uz apšaubāmiem "zilasiņu" valodas ekspertu pieņēmumiem, no otras puses - elementāra latviešu rakstu valodas nejēgšana...

  +4 [+] [-]

, 2018-11-19 13:06, pirms 5 gadiem
Vāji jau spēlē visu turnīru,Basovam ir komandā izteikti miluļi,kuri diemžēl nevelk..un te rezultāts...pie iepriekšējiem rakstiem jau minēju par spēles kvalitāti,bet vairums uzskata kai šai vecumā galvenais ir rezultāts.....un lūk sekas

  +1 [+] [-]

, 2018-11-19 13:14, pirms 5 gadiem
Bronsons rakstīja: Vāji jau spēlē visu turnīru,Basovam ir komandā izteikti miluļi,kuri diemžēl nevelk..un te rezultāts...pie iepriekšējiem rakstiem jau minēju par spēles kvalitāti,bet vairums uzskata kai šai vecumā galvenais ir rezultāts.....un lūk sekas
Kāds vēl vairums.. Tu ko???
Varbūt, daži, atsevišķi onānieri tā uzskata un tas arī ir viss

Puikas laikam spēlēja bez motivācijas, ja jau tik viegli atdeva pirmo vietu..
Trenerim gumijas zābaku studijā! (pakaļā)

  +2 [+] [-]

, 2018-11-19 14:56, pirms 5 gadiem
Tā Kipras izlase ir konkrētie haļavšiki...tikai vieni gūti vārti un paliek otrie...gan jau elites kārtā viņi smagi norausies..

     [+] [-]

, 2018-11-19 18:20, pirms 5 gadiem
Sevi apspēlēja
Aizvadīja 2 labas spēles, un palaida visu vējā

     [+] [-]

, 2018-11-21 15:40, pirms 5 gadiem