Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Karašausks: "Gutkovskis ar mani būs kā mēs ar Šabalu - sitīsim iekšā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Karašausks: "Gutkovskis ar mani būs kā mēs ar Šabalu - sitīsim iekšā"
Artūrs Karašausks spēlē ar "Gulbeni"
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Sestdien SMScredit.lv Virslīgas 4.kārtas spēlē Rīgas "Skonto" ar 5:0 sagrāva "Gulbeni". Uzvarētāju uzbrucējs Artūrs Karašausks vispirms atklāja rezultātu, pēc tam nerealizēja paša nopelnītu pendeli, vēlāk izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm, bet savukārt pēc mača sniedza nelielu interviju Sportacentrs.com.

Vispirms pastāsti, kāpēc nebiji ar "Skonto" no paša sākuma un Virslīgai netiki pieteikts uzreiz?
Sākumā mums bija nesaprašanās ar klubu attiecībā uz līgumu, un tas arī bija galvenais iemesls, kāpēc mani nepieteica. Pēc tam kārtīgi visu sarunājām - es gribēju spēlēt, viņi gribēja, lai spēlēju, tāpēc arī izdevās vienoties.

Nesaprašanās bija tikai par jauno līgumu, nevis, teiksim, par pagātnes kaut kādiem parādiem?
Tikai par jauno līgumu.

Šobrīd plāno "Skonto" palikt līdz vasarai vai kā citādi?
Tad jau redzēs, to šobrīd nevar pateikt. Varbūt līdz vasarai, varbūt līdz sezonas beigām. To neviens nezina.

Kādi tev ir individuālie mērķi Virslīgā?
Ja godīgi, man vairāk svarīgi ir komandas mērķi. Nekad neesmu bijis Latvijas čempions, kausu diemžēl vairs nevaram iegūt, tā ka mērķis ir uzvarēt Latvijas čempionātā.

Šodien, spēlējot pret "Gulbeni", pavīdēja atmiņā, ka pats šo komandu esi pārstāvējis?
Nē, to paguvu jau aizmirst.

Pastāsti par nerealizēto pendeli!
Pendeles es daudz atstrādāju treniņos, visās spēlēs tās situ. Šoreiz nesanāca - vārtsargs uzminēja. Nākamreiz apdomāšu, varbūt izpildīšu citādi.

Varbūt Nikoļskis no "Gulbenes" laikiem atkoda tevi?
Nē, domāju, drīzāk tas notika Ziemas kausa dēļ. Visi redzēja, ka visu laiku tajā stūrī situ.

Bija vēl viena epizode, kad kriti, bet pendele netika iedota. Ja iedotu, ietu vēlreiz sist vai uzticētu kādam citam?
Ietu pats! Kāpēc gan nē? Daudzi futbolisti pasaulē nerealizē pendeles. Turpināšu sist pendeles.

Bez tevis "Skonto" sezonas sākumā spēlēja nesekmīgi. To redzot no malas, nezaudēji ticību, ka "Skonto" cīnīsies par titulu?
Jā, sākumā bija neveiksmīgas spēles. Tagad "Skonto" pamazām atrod to spēli, kura bija 2013. un 2014.gadā. Domāju, mēs atradīsim spēli un cīnīsimies par titulu, tikai par 1.vietu. Citu mērķu mums nevar būt.

Ar Pertiju, kā visiem labi zināms, tev radās konflikts pagājušā gada beigās. Vai tagad viss ir pilnīgā kārtībā? Varbūt ir brīdinājis, ka, ja vēl reizi kas tāds atkārtosies...
Nē, neko nav teicis. Pertija ir emocionāls cilvēks, taču mēs ar viņu kontaktējamies labi. Domāju, ka vispār nav jēga atcerēties to gadījumu - pamanu, ka visi visu laiku atgādina šo reizi, bet jēga kāda no tā? Tas bija, tā ir pagātne! Tagad jāskatās nākotnē.

Daudzi arī uzskata, ka tev vienmēr bijušas disciplīnas problēmas. Pasaki, vai tas ir mīts un pēdējos gados esi vienmēr bijis profesionāls vai tomēr ir bijuši arī grēki?
Ir bijuši grēki, un es domāju, ka katram futbolistam grēki ir bijuši. Taču tagad esmu ar pilnīgi profesionālu attieksmi. Varu godīgi atzīt visiem, tagad ir tikai profesionālisms. Jūtu pārliecību, tagad tikai spēlēšu.

Vēl par Gutkovski. Viņš pagājušajā gadā kļuva par rezultatīvāko spēlētāju, daudz golus sasita, bet tagad esi atnācis tu, un man rodas sajūta, ka viņš mazliet paliek ēnā.
Domāju, ka nē... Varbūt Gutkovskim ir uztraukums, spiediens, ka nevar iesist. Viņam ir obligāti jāiesit pirmais gols, un tad viņš arī turpinās sist iekšā. Viņš to spēj. Šobrīd varbūt traucē uztraukums, bet pēc pirmajiem vārtiem, redzēsiet, viņš būs ar mani kopā kā mēs ar Šabalu. Sitīsim iekšā abi divi.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-20 09:51, pirms 9 gadiem
es gan teiktu - nevis kā tu ar Šabalu, bet gan kā Šabala ar tevi... bet tas nu tā - nianses...

  +6 [+] [-]

, 2015-04-20 10:14, pirms 9 gadiem
Emilio, pēc niansēm Karašausks bija rezultatīvāks par Šabalu 2013. gadā un kļuva par dalītu rezultatīvāko visā turnīrā kopaā ar Kovaļovu.

  +5 [+] [-]

, 2015-04-20 10:39, pirms 9 gadiem
Emilio rakstīja: es gan teiktu - nevis kā tu ar Šabalu, bet gan kā Šabala ar tevi... bet tas nu tā - nianses...
Karašausks bija gan rezultatīvāks, gan vairāk piespēles atdeva, pie tam lielāko daļu tieši Šabalam. Tā kā kļūdies!

  +4 [+] [-]

, 2015-04-20 11:09, pirms 9 gadiem
reikons rakstīja: Emilio, pēc niansēm Karašausks bija rezultatīvāks par Šabalu 2013. gadā un kļuva par dalītu rezultatīvāko visā turnīrā kopaā ar Kovaļovu.
Togad Karašausks vairāk sita no spēlēm, nekā Kovaļovs, tāpēc un tika atzīts par Virslīgas rezultatīvāko
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-04-20 17:15, pirms 9 gadiem
piekrītu - Karašausks bija rezultatīvāks - statistika nemelo. taču ir lietas, kuras statistika vien neatspoguļo - nianse tāda, ka Šabala ir daudzpusīgāks, spēj ātrāk pielāgoties dažādām situācijām un gluži vienkārši ir labāks komandas biedrs. par to liecina fakts, ka kamēr Šabala progresē ārzemēs + ir regulārs viesis Latvijas izlasē, Karašausks ar savu talantu un ambīcijām tepat pa Skonto vien mīcās...

     [+] [-]

, 2015-04-20 22:22, pirms 9 gadiem
Emilio tu gan runa pilnīgas muļķības. Tieši pateicoties Karašauskim, Šabala ir tur, kur ir. Paskaties golus momentus no 2013 gada sezonas. Cik piespēles Artūrs atdeva un cik spēlētājus savilka ap sevi. Šabalam atlika tikai pielikt kāju. Nenoniecinu Šabalu protams ļoti talantīgs sportists, bet kā redzi īsti ārzemēs viņam nesanāk aizķerties. Nebūtu Artūram problēmu ar disciplīnu sen spēlētu top5 čempionāta komandas 11.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja