Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Vengers vēlas mazināt strīdus par VAR un piedāvā aizmugures noteikumu revolūciju

Agris Suveizda

Vengers vēlas mazināt strīdus par VAR un piedāvā aizmugures noteikumu revolūciju
Arsēns Vengers pret Zinedinu Zidānu. Foto: AFP/Scanpix

Franču futbola speciālists Arsēns Vengers novembrī kļuva par FIFA Globālās attīstības nodaļas vadītāju un nupat piedāvāja krasas izmaiņas aizmugures stāvokļa traktēšanā, tādējādi cerot mazināt strīdus, kas radušies Video tiesneša asistenta (VAR) sistēmas ieviešanas dēļ.

Ja pašreizējie noteikumi nosaka, ka neviena ķermeņa daļa, ar kuru futbolists drīkst gūt vārtus, nedrīkst atrasties aizmugures stāvoklī, tad Vengers piedāvā aizmugures stāvokli nefiksēt, ja aizmugurē neatrodas kaut viena ķermeņa daļa, ar kuru drīkst gūt vārtus. "Sarežģītākā problēma [VAR sakarā] cilvēkiem ir aizmugures stāvoklis. Aizmugures ir fiksētas centimetra daļas dēļ, burtiski par deguna tiesu," Laureus balvu pasniegšanas ceremonijā Berlīnē sacīja Vengers.

"Ir iespējams mainīt noteikumus un noteikt, ka tā nav aizmugure, ja aizmugurē atrodas tavs degungals. Tā vietā aizmugure netiks fiksēta, ja jebkura ķermeņa daļa nebūs aizmugurē – kaut arī pārējās uzbrucēja ķermeņa daļas būtu aiz aizsarga," turpināja ilggadējais Londonas "Arsenal" galvenais treneris, kurš nesen atteica piedāvājumam kļūt par "Rennes" prezidentu.

Tika runāts,ka Vengera piedāvājumu varētu izskatīt 29. februārī Starptautiskās futbola asociācijas valdes (IFAB), kas nosaka futbola noteikumus, sēdē. Lai arī Vengers uzsvēra, ka vēlas nekavējošas izmaiņas jau līdz "Euro 2020" finālturnīram, IFAB sekretārs Lūkass Bruds sarunā ar Sky Sports noliedza, ka tas varētu notikt jau šomēnes, bet pēc tam sarunā ar ESPN izteicās, ka nav ne mazākās iespējas, ka izmaiņas tiktu pieņemtas jau uz nākamo sezonu, jo iekšējā līmenī šāds piedāvājums nav pat izskatīts vai pētīts. "Nevērtēju piedāvājumu - tas varētu būt arī labs -, taču izmaiņu pieņemšana pašlaik nav iespējama, jo mēs ļoti rūpīgi pieturamies pie pārmaiņu procesa kārtības."

Apstiprināšanas gadījumā tās būtu lielākās noteikumu izmaiņas kopš 1992. gada, kad vārtsargiem lielākajā daļā gadījumā tika aizliegts ņemt bumbu rokās pēc komandas biedra piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...
https://www.thetimes.co.uk/article/...
https://twitter.com/skysports_bryan...
https://twitter.com/DaleJohnsonESPN...

Vai atbalsti šādu piedāvājumu?

  • 131

  • 82


  +3 [+] [-]

, 2020-02-19 16:06, pirms 4 gadiem
Laba bilde!

     [+] [-]

, 2020-02-19 16:14, pirms 4 gadiem
Kurš muļkadesa nospieda "jā" ?? Lūdzu bilde raksta apakšā, cik tālu varētu atrasties spēlētājs, lai aizmugure netiktu skaitīta...

     [+] [-]

, 2020-02-19 16:35, pirms 4 gadiem
Ilgi skatījos uz bildi.

     [+] [-]

, 2020-02-19 17:02, pirms 4 gadiem
patiesībā jau diezgan loģiski, līdzīgi kā vārtus ieskaita, ja bumba ir PILNĪBĀ šķērsojusi līniju, nu tāpat arī uzbrucējam būtu pilnībā jābūt aiz tās virtuālās līnijas

  +3 [+] [-]

, 2020-02-19 17:14, pirms 4 gadiem
Neko nesaprotu- ja tiešām galvenais iemesls ir strīdīgo lēmumu mazināšana, tad ko tieši šie noteikumi mainītu? Deguna vietā mērīs dibenu vai papēžus...un?
Viss, ko tas mainīs- vairāk vārti spēlē, bet strīdi tikpat daudz.

  +3 [+] [-]

, 2020-02-19 17:21, pirms 4 gadiem
Ja pieņems šito priekšlikumu, tad domāju futbols sāks atgādināt hokeju, kad uzbrucēji izstiepj kāju atpakaļ lai aizķertos aiz zilās līnijas pirms ripa tajā ieslīd. Futbolā šitas joks ar cauri ietu.😁

     [+] [-]

, 2020-02-19 17:55, pirms 4 gadiem
Stulba ideja, bet konkrēti UK kaut ko pamainīt vajag, es teiktu ka gadījumos kad ir uz līnijas vienkārši spriest par labu uzbrūkošajai komandai. Nebūs milimetru skaitīšanas, bet nebūs arī idiotisma, kad aizmugure nav aizmugure.

     [+] [-]

, 2020-02-19 18:09, pirms 4 gadiem
Visstulbāk liekas mērīt līnijas, kas saistītas ar padusi. Nu, kāds tam sakars? Cik bieži ar šo vietu vispār kāds gūst vārtus? Visloģiskāk, MANUPRĀT, būtu mērīt tikai kājas, ņemot vērā, ka skrējienu uzbrucēji tieši mēra ar kājām, nevis domājot, vai viņu galva, plecs u.c ķermeņa daļas ir onside.
Ja nemaldos, tad Linekers ieteica ko šādu - novelk vienu līniju. Ja ar neapbruņotu aci liekas, ka viss ir ok, golu ieskaita. Ātri un pareizi, nevis vilkt sešas līnijas - vienu padusei, otru kājai, trešo matiem (abiem spēlētājiem)

  +1 [+] [-]

, 2020-02-19 19:07, pirms 4 gadiem
emgape rakstīja: Visstulbāk liekas mērīt līnijas, kas saistītas ar padusi. Nu, kāds tam sakars? Cik bieži ar šo vietu vispār kāds gūst vārtus? Visloģiskāk, MANUPRĀT, būtu mērīt tikai kājas, ņemot vērā, ka skrējienu uzbrucēji tieši mēra ar kājām, nevis domājot, vai viņu galva, plecs u.c ķermeņa daļas ir onside.
Ja nemaldos, tad Linekers ieteica ko šādu - novelk vienu līniju. Ja ar neapbruņotu aci liekas, ka viss ir ok, golu ieskaita. Ātri un pareizi, nevis vilkt sešas līnijas - vienu padusei, otru kājai, trešo matiem (abiem spēlētājiem)
kāds sakars vispār padusei... ? mēra pēc tālākās vietas ar ko drīkst gūt vārtus.

     [+] [-]

, 2020-02-19 23:03, pirms 4 gadiem
Varbūt izdarīt loģiskāk, ja aizmugurē nav bijusi tā ķermeņa daļa, ar kuru gūti vārti vai izdarīta piespēle, tad aizmuguri neskaitām? Bet arī Vengera variants ir OK