Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Rosi bez futbola 2 - 3 mēnešus

Žanis Timšāns
Žanis Timšāns

Rosi bez futbola 2 - 3 mēnešus
Džuzepe Rosi pamet laukumu pēc savainojuma
Foto: Lapresse/Scanpix

Itālijas izlases ārsts Enriko Kastellači atklāja, ka „Fiorentina” uzbrucējam Džuzepem Rosi būs nepieciešami divi līdz trīs mēneši ārstēšanās laiks. Šāds paziņojums satrauc ne vien Violas fanus, bet arī nacionālās izlases treneri Čezāre Prandeli, kurš paskaidroja, ka ir gatavs gaidīt pašreiz sezonas rezultatīvāko spēlētāju Rosi.

„Fiorentina” futbolists guva traumu mačā pret „Livorno”, kad Leandro Rinaudi bīstama izklupiena rezultātā sadūrās ar Džuzepi Rosi. Ārsti konstatēja ceļgala locītavas saišu sastiepumu un tiek lēsts, ka atveseļošanās process ilgs divus līdz trīs mēnešus. Pašreiz uzbrucējam jāgaida, līdz mazināsies uztūkums, lai pēc tam varētu veikt pēdējo izmeklēšanu, pēc kuras varēs precīzāk pateikt atveseļošanās ilgumu. Rosi jau iepriekš savas karjeras laikā mocījās ar ceļgala savainojumiem (krustenisko saišu sastiepums), tomēr, par laimi, šoreiz tas nav bijis saistīts ar pagātnes traumu.

„Pepito (Rosi) ir ceļgala locītavas ārējo saišu sastiepums, nevis krustenisko,” tā vakar radio „Lady” paziņoja Itālijas izlases galvenais ārsts Kastellači. „Baidījāmies, ka būs daudz nopietnāk, bet arīdzan šis savainojums var ietekmēt pagātnes krustenisko saišu sastiepumu, kam jāpievērš īpaša uzmanība. Atgriešanās laukumā ir atkarīga no vairākiem faktoriem – saišu dzīšanas ātruma, muskuļa atlabšanas un, galvenais, pacietības, jo šo procesu nedrīkst sasteigt. Domāju, ka tas viss aizņems divus līdz trīs mēnešus, bet daudz kas būs atkarīgs no mātes dabas, pār ko mums ir maz teikšanas.”

Čezāre Prandeli paziņoja, ka izlase gaidīs Rosi, bet, kas attiecas uz jauno talantu Domeniko Berardi – „viss notiks pakāpeniski”. Treneris norādīja, ka Rosi vieta izlasē paliks atvērta, kamēr vien ir cerība, ka futbolists pavasarī atgriezīsies laukumā. „Rosi nevajag uztraukties, viņš zina, ko par viņu domāju un zinu to, ka gaidīsim viņu līdz pēdējai dienai,” Prandeli atklāja reportieriem. „Mēs visi jūtam līdzi Rosi, un esmu pārliecināts, ka viņš atradīs sevī spēkus, lai saņemtos un atveseļotos. Gatavojoties Pasaules Kausam, esam izveidojuši tādu kā virtuālo sastāvu. Pēc šīs sezonas varēsim spriest, vai mūsu idejas ir bijušas precīzas, bet tikmēr cerēsim, ka vairāk nopietnu savainojumu negadīsies.”

Uzmanība tiek pievērsta arī iespējamajiem kandidātiem uz Rosi vietu. Kā pirmais tiek minēts „Sassuolo” uzbrucējs Bererdi, kurš pagājušajā kārtā guva četrus vārtus pret „Milan”. Prandeli atbildēja izvairīgi: „Viņš (Berardi) turpina pierādīt, ka ir lielisks spēlētājs, bet darīsim visu pakāpeniski, neapliekot nevienu ar pārlieku lielu atbildību. Viņš ir spēlējis kopā ar U-21 komandu un tajā iederas. Mēs turpinām sekot viņa gaitām, puisis ir 94. gada, tāpēc ir jārēķinās ar vecumu.”

Izmantotie resursi:
Goal.com
Football Italia - Serie A news, fixtures,...

     [+] [-]

, 2014-01-18 12:13, pirms 10 gadiem
man tik jautaajums,Rossi traumu neguva jau pirms nedeeljas,vismaz,kad es skatiijos Napoli Sampdoria speeli 6.decembrii,komenteetaaji jau staastiija,ka izlaidiis 2-3.meeneshus?

  +1 [+] [-]

, 2014-01-18 12:53, pirms 10 gadiem
NilsK rakstīja: man tik jautaajums,Rossi traumu neguva jau pirms nedeeljas,vismaz,kad es skatiijos Napoli Sampdoria speeli 6.decembrii,komenteetaaji jau staastiija,ka izlaidiis 2-3.meeneshus?
Ārsti pirms tam nebija droši, vienkārši spekulēja.
Rosi aģents savā twitterī izteicās, ka būs 6-7 nedēļas.

     [+] [-]

, 2014-01-19 10:00, pirms 10 gadiem
Pat negribējās neko komentēt, bet esmu ļoti sarūgtināts, jo katra trauma šo lielisko spēlētāju arvien vairāk tuvina karjeras beigām. Bet cerība mirst pēdējā. Vēlu ātru atveseļošanos.