Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Itālijas mediji: Indzagi apstiprināts par "AC Milan" galveno treneri

Rolands Eliņš

Itālijas mediji: Indzagi apstiprināts par "AC Milan" galveno treneri
Filipo Indzagi
Foto: LaPresse/Scanpix

Klarensu Zēdorfu Itālijas futbola kluba "AC Milan" galvenā trenera amatā nomainīs viens no pagājušās desmitgades iespaidīgākajiem uzbrucējiem Filipo Indzagi, kurš iepriekšējās divās sezonās trenējis "Milan" jauniešus. Par šādu kluba vadītāju Silvio Berluskoni un Adriano Galjāni lēmumu ziņo vairāki Itālijas mediji.

Pirmdienas vēlā vakarā "Milan" prezidents Silvio Berluskoni tikās ar izpilddirektoru Adriona Galjāni, lai apspriestu galvenā trenera jautājumu, un pēc šīs tikšanās vairāki Itālijas sporta mediji ( "Gazzetta dello Sport", "Corriere dello Sport", "Tuttosport") ziņoja, atsaucoties uz anonīmu, situāciju pārzinošu avotu, ka kluba priekšnieki nolēmuši galvenā trenera amatu uzticēt kluba un Itālijas futbola leģendai Filipo Indzagi.

Sezonas vidū "Milan" galvenā trenera amatu uzticēja bijušajam spēlētājam Klarensam Zēdorfam, ar kuru tika parakstīts līgums līdz 2016. gada vasarai. Zēdorfs bija uzlabojis komandas sniegumu, taču par viņa domstarpībām ar kluba vadību valodas klīda arvien skaļāk. "Milan" izrādīja interesi par "Sevilla" treneri Unaju Emeriju, taču šie plāni izjuka, un Berluskoni nolēmis komandu uzticēt Indzagi, bet Zēdorfu - atlaist.

40 gadus vecajam Indzagi, līdzīgi kā pirms tam Zēdorfam, nav pieredzes pieaugušo komandu trenera amatā, tiesa, viņš jau divas sezonas strādā kā "Milan" jauniešu treneris. Indzagi savas futbolista karjeras laikā Milānā pavadīja 11 sezonas, to laikā gūstot 126 vārtus. Iepriekš četrās sezonās ar "Juventus" viņš guva 89 vārtus.

Indzagi divreiz uzvarējis UEFA Čempionu līgā un tajā guvis 46 vārtus (sestais visu laiku labākais rādītājs), viņa rēķinā arī 25 vārti Itālijas izlases rindās. Indzagi sava spēles stila dēļ tika iesaukts par "cilvēku-aizmuguri", jo nemitīgi spēlēja uz aizmugures līnijas robežas, cenšoties īstajā brīdī izmantot savu ātrumu un pretinieku nokavēšanos. Saskaņā ar Itālijas medijiem, vienošanās par Indzagi stāšanos galvenā trenera amatā ir jau panākta un drīz tiks paziņota arī oficiāli.

"Milan" aizvadīto sezonu uzsāka Masimiljāno Alegri vadībā, taču uzsāka katastrofāli, 19 A sērijas spēļu laikā gūstot tikai piecas uzvaras. Zēdorfa vadībā izdevās gūt 11 panākumus 15 spēļu laikā un pacelties uz astoto vietu, tiesa, Eiropas līgai kvalificēties neizdevās tik un tā, tuklāt Čempionu līgas astotdaļfinālā tika pieredzēta sakāve pret topošo finālisti Madrides "Atletico" (divu spēļu summā 1:5).

Izmantotie resursi:
Calciomercato, il Milan ha scelto: Inzaghi in...
Calciomercato: Milan, via Seedorf: il futuro...
Milan, Inzaghi nuovo allenatore. Berlusconi ha...

  -1 [+] [-]

, 2014-05-27 10:41, pirms 10 gadiem
Kaut kur tas Milan klubs savā attīstībā ir aizgājis greizi...

     [+] [-]

, 2014-05-27 10:46, pirms 10 gadiem
Kas pa problemu Seedorfam? Man liekas ka viniem bija jarekinas bez eirokausiem nakosaja sezona ja panem treneri bez pieredzes un Seedorfs ari paradijis normalu sniegumu.

     [+] [-]

, 2014-05-27 10:53, pirms 10 gadiem
Milan ir tādā dupsī ar to nepārtraukto treneru mainīšanu + ja paskatās uz sastāvu tur nav top-klases spēlētāju (nu Baloteli varbūt...) kādi agrāk bija Milānā, nav komandas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-05-27 11:02, pirms 10 gadiem
Seedorfs tak ir labs treneris, kā viņš savaldīja Balotellī. Tas vairs uz pretinieku provokācijām tik viegli nepadodas.

     [+] [-]

, 2014-05-27 11:27, pirms 10 gadiem
ZIWRAV rakstīja: Kas pa problemu Seedorfam? Man liekas ka viniem bija jarekinas bez eirokausiem nakosaja sezona ja panem treneri bez pieredzes un Seedorfs ari paradijis normalu sniegumu.
gan Zēdorfam, gan Berluskoni ir diezgan pasmagi raksturi un rakstā jau tika minēts, ka problēmas bija tieši starp Zēdorfu un kluba vadību. tā ka ne jau komandas snieguma dēļ Zēdorfu atlaida.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja