Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Līderu trio pēc kārtējiem punktiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Līderu trio pēc kārtējiem punktiem
Toms Rīsmanis pirmā apļa spēlē pret "Rubeni" bija lielisks
Foto: Floorball.lv

Elvi florbola līgā šodien ieplānotas četras spēles un trijās no tām laukumā dosies turnīra tabulas vadošās komandas, lai sacenstos ar klubiem, kas turnīra tabulā balansē uz izslēgšanas spēļu robežas. Savukārt Liepājā gaidāma "sešu punktu spēle" starp vietējiem "Kuršiem" un FK "Bauska".

"Talsi/Irlava" – "Lielvārde FatPipe"
Pulksten 14:00 Talsos
Talsu komanda piedzīvojusi zaudējumus pēdējās piecās spēlēs, kā rezultātā no astotnieka nācies atkāpties uz pirmspēdējo vietu, tikai par punktu esot priekšā baušķeniekiem. Tomēr, lai cik tas neticami šķistu, tieši mājas mačā pret valsts čempioniem "Lielvārde/FatPipe" varētu būt laba iespēja aizķert kādu punktu tabulā. Lielvārdes florbolisti pašlaik nebūt nav labākajā sportiskajā formā, jo vairāki šā kluba spēlētāji tikko kā atgriezušies no starta pasaules čempionātā. To, ka ne visi ir labākajā formā, pierādīja dienu iepriekš notikusī spēle pret "Pārgauju", kurā čempionāta līderi izcīnīja uzvaru vien mača pašā izskaņā.

"Talsi/Irlava" komandas rezultatīvākais spēlētājs sezonas pirmajā pusē bijis Jānis Ragovskis, kuram 21 (8+13) rezultativitātes punkts. Viņam seko Deivids Barkovskis (6+6) un Krišs Treimanis (8+3), kuram sezonas pirmo daļu izjauca savainojumi. Zīmīga šī spēle būs Pēterim Freimanim, kurš šosezon piedalījies vien divos mačos, bet pērn tieši viņš lielā mērā sekmēja savu šīsdienas pretinieku kļūšanu par valsts čempioniem. Lielvārdes komandas rezultatīvākais spēlētājs pašlaik ir Toms Akmeņlauks (25+15), kurš tikko saņēmis atzinību kā novembra mēneša labākais spēlētājs, bet Stalbē palika sausā. Tikmēr galvenais panākuma kaldinātājs Stalbē ar trim vārtu guvumiem bija Gints Klēģers (17+4), kurš rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ticis garām arī trenerim Atim Blindam (10+9). Der atcerēties, ka Blinds pasaules čempionātā iedzīvojās nepatīkamā ceļa savainojumā un noteikti pašlaik nav labākajā formā.

"Lielvārde/FatPipe" Stalbē trīs reizes palika skaitliskajā mazākumā, turklāt arī pēdējās minūtēs, taču visus noraidījumus izdevās izturēt, tādējādi viņu mazākuma neitralizācijas procents uzlabojies līdz 77.14%, kas joprojām ir otrais labākais rādītājs līgā. Ņemot vērā, ka talsinieki ar 11.43% vairākumu ir pārliecinoši sliktākie, vairākumā šosezon gūstot tikai četrus vārtus, paredzams, ka čempioniem izdosies savu mazākuma rādītāju vēl vairāk uzlabot, ja būs tāda nepieciešamība. Paši Lielvārdes florbolisti ar 38.46% realizāciju vairākumā ir ceturtie, kamēr talsinieku mazākums ir septītais līgā (68.97%).

Savu šīs sezonas pirmo savstarpējo spēli komandas aizvadīja Lielvārdē septembra izskaņā, kad mājinieki jau pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar triju vārtu pārsvaru, turpinājumā atrāvienu vēl nedaudz palielinot, bet mača izskaņā ļāva talsiniekiem rezultātu padarīt nedaudz līdzīgāku – 6:3 (3:0, 2:1, 1:2).

"Kurši" – "Bauska"
Pulksten 16:00 Liepājā un Sportacentrs.com
Divas no komandām, kas šīs sezonas gaitā mainījušas savus trenerus. Mārtiņš Krūms gan ir atgriezies Liepājas komandas apritē, bet baušķeniekiem šī būs pirmā spēle bez Ingus Panteļejeva aiz spēlētāju mugurām. Abas komandas vāji aizvadījušas čempionāta pirmo apli, pārsvarā cīnoties par pēdējām vietām turnīra tabulā, tiesa, labāko astotnieks un spēlēšana izslēgšanas turnīrā nav nekas nesasniedzams, jo konkurenti turpat netālu vien atrodas.

Liepājas komanda desmit spēlēs savākusi deviņus punktus, taču tieši pēdējā spēlē pirms pasaules čempionāta izdevās ierakstīt ļoti vajadzīgus trīs punktus tabulā, pateicoties 10:5 panākumam pār Talsu komandu. Tas ļāva pārtraukt astoņu zaudējumu sēriju un atstāt pēdējo vietu tabulā. Pa trim reizēm bumbiņu talsinieku vārtos raidīja Ingars Jansons un Mihails Kostusevs un Ingars Jansons, bet Kaspara Klamera rēķinā četras rezultatīvas piespēles. Svarīga šī cīņa būs Rolandam Kovaļevskim, kuram būs jātiekas pret saviem bijušajiem komandas biedriem, turklāt sevišķi interesanti būs vērot kā jaunais florbolists būs atguvies pēc individuāli veiksmīgās debijas pasaules čempionātā. Tieši Kovaļevskis (12+7) ir rezultatīvākais savā komandā, kuram seko vēl viens "leģionārs" Mihails Kostusevs (11+5), kas liecina tikai par to, ka kurzemnieki savam sastāvam piesaistījuši tiešām tādus florbolistus, kas var uzņemties līdera lomu. No vietējiem rezultatīvākais ir Kaspars Klamers (7+8).

Ja "Kurši" pēdējā cīņā izcīnīja uzvaru, tad baušķenieki nodemonstrējuši ļoti bālu sniegumu, zaudējot pēdējās trijās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 16:43... Komanda ir ar sliktāko aizsardzību līgā un arī uzbrukumā vieni no mūsu florbola dinozauriem ir gaužām bēdīgi. Komandu uz priekšu cenšas vilkt Toms Niedre (14+9) un Pēteris Zeltiņš (11+10), kuriem piebalso Jānis Akmentiņš (9+4). Redzēsim vai kopā ar komandu būs arī treneris Normunds Grunckis, kura vadībā neveiksmīgi startēja Latvijas valstsvienība.

Interesanti, ka abas komandas uzrādījušas identiskus rādītājus skaitliskajā vairākumā, realizējot 12 no 33 izdevībām jeb 36.36%, dalot sesto un septīto vietu līgā. Tajā pašā laikā mazākumā abas komandas ir pārliecinoši sliktākās čempionātā. Baušķenieki izturējuši 60.71% mazākumu, kamēr liepājniekiem šis rādītājs ir vēl bēdīgāks – 55.17%.

"Lekrings" – "Rubene"
Pulksten 17:00 Cēsīs un Sportacentrs.com
Lai vai kādā sportiskajā formā būtu abas komandas, savstarpējie dueļi allaž bijuši ļoti spraigi un neprognozējami. Sezonas pirmo pusi labāk aizvadījuši cēsnieki, kuri ar 24 punktiem desmit mačos pašlaik atrodas trešajā vietā, kamēr Kocēnu komanda bija iekritusi pamatīgā neveiksmju joslā, kas viņus no vadošo komandu pulka atbīdīja tuvāk cīņai par tikšanu izslēgšanas turnīrā – pašlaik viņiem 14 punkti 11 spēlēs un septītā pozīcija.

Cēsu komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Andris Rajeckis (9+11), kuram seko Andris Malkavs (7+12) un Pēteris Trekše (11+6), kurš sevi no labākās puses pieteica arī valstsvienībā. "Lekrings" bija zaudējuši divās spēlēs, taču pēdējos divos mačos pirms pasaules čempionāta izdevās uzvarēt un atgriezties uz panākumu takas. Tikmēr "Rubene" šoreiz pasaules čempionātā netika pārstāvēta un pilnā sastāvā varēja gatavoties sezonas otrajai pusei. Komandas līderi ir Atis Stepāns (8+11) un Ārnijs Kuratņiks (8+10), kuriem seko Ritvars Bērziņš (7+6). Tieši pēdējā mačā pirms pasaules čempionāta "Rubenei" izdevās pārtraukt sešu neveiksmju sēriju, mājās pieveicot "Ķekavu". Cīnoties izbraukumā, "Rubene" zaudējusi pēdējās trijās spēlēs, vienīgo uzvaru izcīnot pašā pirmajā šīs sezonas izbraukumā Liepājā.

Abu komandu pirmajā savstarpējā cīņā Kocēnos komandas parūpējās par intrigu, vienreiz mājiniekiem atgūstoties no divu vārtu deficīta, bet turpinājumā tomēr atkal nonākot iedzinējos un tuvāk par 4:5 (0:2, 1:0, 3:3) tikt neizdevās. Toreiz spilgtu maču aizvadīja cēsnieku trešā maiņa, Tomam Rīsmanim izceļoties ar diviem vārtiem un piespēli, kamēr Emīlam Dzalbam vārti un divas piespēles. Mājiniekiem Renāram Jēkabsonam tajā spēlē izdevās tikt pie pirmajiem diviem vārtu guvumiem – 2+1.

"Rubene" ar 78.57% ir labākā komanda līgā, spēlējot skaitliskajā mazākumā. Arī vairākumā Kocēnu komanda spēlējusi gana sekmīgi, ar 38.24% realizāciju ieņemot piekto vietu līgā. Cēsnieki izmantojuši 41.67% vairākumu, esot nedaudz labāki un atrodoties trešajā vietā. Mazākumā gan cēsniekiem vien 70% neitralizācija, kas ir sestais labākais rādītājs čempionātā.

"Triobet/Ulbroka" – FK "Rīga"
Pulksten 19:00 Ulbrokā
Dienas pēdējā mačā Ulbrokas sporta namā vietējā komanda centīsies tikt pie trim punktiem, lai vēl vairāk nostiprinātu savas pozīcijas. Pašlaik viņiem 12 mačos izdevies tikt pie 28 punktiem jeb par pieciem mazāk kā čempionāta līderiem. Komandai izdevies uzvarēt pēdējās sešās spēlēs, kas ir otrā garākā panākumu sērija pašlaik. Rezultatīvākais spēlētājs ir Kristers Eglītis (18+9), kuram seko Juris Gribusts (7+13) un Artūrs Jurševskis (10+9), kurš pēdējo nedēļu laikā kļuvis slavens ar savu filigrāni realizēto pēcspēles metienu pasaules čempionātā pret dāņiem.

Tikmēr FK "Rīga", kas arī jau paspējusi veikt galvenā trenera nomaiņu, 11 spēlēs savākusi tikai desmit punktus, kas pašlaik liek samierināties ar devīto vietu un katrs punkts klubam ir zelta vērtē cīņā par tikšanu izslēgšanas turnīrā. Latvijas čempionāta mēnesi ilgajā pārtraukumā rīdzinieku sastāvā atgriezies uzbrucējs Klāvs Andersons, kā arī izdevies piesaistīt pieredzējušo aizsargu Mārci Medni, kurš līdz šim vairāk bija zināms kā "FBK Valmiera" pārstāvis, kaut arī šo sezonu iesāka "RSU/Babīte" rindās Latvijas čempionāta 1.līgā. Pašlaik rezultatīvākais ar 31 (26+5) punktu ir Mārtiņš Zelčs, kuram seko Alvis Dāle (12+15) un Lauris Zaicevs (3+13).

Neskatoties uz vājajiem kopējiem rezultātiem, FK "Rīga" atzīstami spēlē skaitliski nevienādos sastāvos, vairākumā ar 42.86% realizāciju esot otrajā vietā, bet mazākumā viņiem ceturtā vieta ar 74.07% neitralizāciju. Ulbrokas komanda labāk spēlējusi mazākumā, kur ir trešie (74.29%), kamēr vairākums komandai ir salīdzinoši vājš – tikai 34.21% realizācija un astotā vieta.

Savā starpā abas komandas tikās septembra izskaņā Electrum OC, kad viesi jau pirmajās deviņās minūtēs ieguva triju vārtu pārsvaru, ko nosargāja līdz pat spēles beigām – 6:3 (3:1, 3:2, 0:0). Uzvarētājiem divus vārtus tajā mačā guva Kārlis Petrovskis, bet mājiniekiem ar tādu pašu sniegumu atzīmējās Zelčs.