Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pasečņiks pret debitantiem no Turcijas, Strautiņš - pret Francijas čempioni

Andrejs Siliņš

Pasečņiks pret debitantiem no Turcijas, Strautiņš - pret Francijas čempioni
Artūrs Strautiņš
Foto: FIBA

Šovakar spēles starptautiskajā arēnā aizvadīs divas Latvijas basketbolistu pārstāvētās komandas - Anžeja Pasečņika “Herbalife Gran Canaria” ULEB Eiropas kausa mačā viesos tiksies ar Bursas “Tofas”, bet Artūra Strautiņa “Capo d’Orlando” FIBA Čempionu līgā viesosies pie Francijas čempiones “Elan Chalon”.

20:00 Pasečņiks pret ULEB Eiropas kausa debitanti

“Gran Canaria” viņnedēļ Eiropas kausu sāka ar Sanktpēterburgas “Zenit” sakaušanu (97:87), kamēr “Tofas” ar 73:83 izbraukumā Ulmā piekāpās vācu “ratiopharm”. Pagājušās sezonas otrais akurātākais divpunktu metienu izpildītājs Eiropas kausā (72,3%) Pasečņiks pirmajā jaunās sezonas mačā 15 ar pusi minūtēs guva astoņus punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, taču sakrāja arī četras piezīmes.

Četru uzvaru sērija “Gran Canaria” komandai pārtrūka svētdien, Spānijas čempionāta mačā ar 76:78 izbraukumā piekāpjoties “Andorra”. Bursas komanda jauno Turcijas līgas sezonu sākusi ar divām uzvarām, tostarp sakauta Deivida Blata trenētā “Darussafaka”, un šobrīd atrodas līderpozīcijās. “Tofas” savulaik vienu sezonu uzspēlēja pat Eirolīgā, bet iepriekšējās divas sezonas ārpus vietējiem turnīriem nestartēja nemaz. Šī ir atgriešanās starptautiskajā arēnā un debija ULEB Eiropas kausā.

Spēles sākums šovakar pulksten 20:00.

21:30 Strautiņam eksāmens pret Francijas čempioni

Pārvarējusi kvalifikāciju, Kapo d’Orlando komanda pamatturnīru sāka ar zaudējumu turku “Gaziantep” (77:82), bet Artūrs Strautiņš septiņās minūtēs guva piecus punktus. Produktīvāko sniegumu nodemonstrēja no Bambergas “Brose” īrētais Strautiņa vienaudzis Arnolds Kulboka. 205 centimetrus garais lietuvietis ne tikai guva 12 punktus, bet arī izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

Nedēļas nogalē “Orlandina” izrādīja cienīgu pretestību Dairim Bertānam un Eirolīgā spēlējošajai Milānas “EA7 Emporio Armani” (62:68), komandai piedzīvojot jau ceturto neveiksmi pēc kārtas. Šajā mačā Artūrs nebija pieteikumā ārzemnieku limita dēļ. Čempionu līgā uz Strautiņu šis ierobežojums neattiecas un plānots, ka latvietis starptautiskajā arēnā allaž būs komandas sastāvā.

Šovakar pretī stāsies “Elan Chalon”, kur pagājušo sezonu sāka Mareks Mejeris un kas sezonu noslēdza ar sava orā Francijas čempiontitula izcīnīšanu. Tiesa, Mareks komandu pameta jau decembrī. Jauno sezonu “Elan Chalon” sākusi ārkārtīgi neveiksmīgi - zaudējumi piedzīvoti visās septiņās oficiālajās spēlēs - gan superkausā, gan pašmāju čempionātā, gan Čempionu līgā.

Komandas galvenais treneris Žans-Denī Šulē paudis neapmierinātību ar savu saspēles vadītāju Adamu Smitu, lai gan viņš ir rezultatīvākais spēlētājs un bija labākais punktu guvējs arī pirmajā Čempionu līgas mačā. “Kļūdas var gadīties komandas būvniecības procesā. Tomēr nespēja t ās labot ir trakums. Ja mēs [pagājušajā sezonā] nebūtu spēlējuši “play-off”, būtu pats personīgi devies uz Itāliju skatīties Smita sniegumu un nekādā gadījumā nebūtu ar viņu parakstījis līgumu,” tiešs un skarbs bija treneris. “Taču mēs cīnījāmies par čempiontitulu, kā arī man teica, ka Minhenes “Bayern” vēlas viņu parakstīt un viņš jau esot spēlējis saspēles vadītāja pozīcijā.” Smits, kuram drīz apritēs 25, pagājušajā sezonā spēlēja Itālijas otrajā līgā, “Roseto Sharks” labā vidēji gūstot 23,6 punktus un atdodot 2,4 piespēles.

Nākamajā nedēļā “Elan Chalon” viesosies Ventspilī.

Spēles sākums 21:30.