Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

''Porto'' un Roma uzvarētāju nenoskaidro, Monako pārspēj ''Villarreal''

''Porto'' un Roma uzvarētāju nenoskaidro, Monako pārspēj ''Villarreal''
Edins Džeko ''Porto'' spēlētāju ielenkumā
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas kārtas pirmajos mačos portugāļu ''Porto'' spēlēja neizšķirti 1:1 ar Romu, savukārt ''Monaco'' viesos pārspēja ''Villarreal'' 2:1.

''Porto'' – ''Roma''

''Roma'' šovakar laukumā sūtīja spēcīgāko sastāvu ar komandas jaunieguvumu Tomasu Vermālenu aizsardzības sirdī un Edinu Džeko uzbrukuma smailē. Pamatsastāvā izgāja arī tādi futbolisti kā Radža Naingolans, Mohameds Salāhs un Kevins Strūtmans, kurš pagājušogad mocījās ar savainojumiem. Rezervē savukārt spilgtākie uzvārdi bija Voiceks Ščesnijs, Frančesko Toti un Stefans el Šāravi. ''Porto'' pamatsastāvā šovakar izgāja viens no visu labākajiem vārtsargiem Ikers Kasiljass, kā arī bijušais Turīnas ''Juventus'' un Milānas ''Inter'' aizsargs Alekss Teless.

Roma jau otrajā minūtē izveidoja nedaudz haotisku uzbrukumu, pēc kura vārtus gandrīz guva Mohameds Salāhs, kurš bumbu meta pāri vārtsargam, taču situāciju kontrolēja ''Porto'' malējais aizsargs Teless, kurš bumbu, pirms tā nonākusi vārtu tīklā, aizsita tālu prom. Nedaudz vēlāk Teless atkal izglāba portugāļus – bumbu mēģināja fiksēt slavenais spāņu vārtsargs Ikers Kasiljass, taču viņam tā izslīdēja un klāt jau bija Edins Džeko, kurš sita tukšos vārtos, bet priekšā atkal bija Teless, kurš sitienu ar kājām atvairīja.

''Porto'' neveiksmes turpinājās. Pēc Romas stūra sitiena no bumbas centās izvairīties Felipe, taču tā skāra futbolista ceļgalu un ielidoja vārtos – 0:1. ''Roma'' izvirzījās vadībā, taču uzreiz sekoja ātrs pretuzbrukums, kad pēc draudīga sitiena pie atlēkušās bumbas pirmais pieskrēja Adriāns, kurš netrāpīja veiksmīgi pa bumbu un tā aizlidoja augstu pāri vārtiem. Īsi pirms puslaika beigām Romu mazākumā atstāja Vermālens, kurš nopelnīja otru dzelteno kartīti.

Otrā puslaika sākumā Romas rindās laukumu atstāja Djēgo Peroti, kura vietā nāca Emersons. Pussargs pēc aizvadītām 20 minūtēm nospēlēja neveiksmīgi savā soda laukumā un pieskārās bumbai ar roku, par ko mača arbitrs nozīmēja 11 metru soda sitienu. To devās izpildīt Andrē Silva, kurš ar neatvairāmu sitienu panāca neizšķirtu 1:1. Spēles turpinājumā abas komandas centās gūt uzvaras vārtus, tomēr nevienai tas neizdevās un spēle beidzās ar nemainīgu rezultātu.

''Villarreal – Monaco''

Monako šovasar ievērojami pastiprinājusi sastāvu gan aizsardzības, gan uzbrukuma līnijās. Komandai pievienojies Polijas izlases centra aizsargs Kamils Gliks, kā arī Radamels Falkao, kurš savulaik tika uzskatīts par ļoti perspektīvu spēlētāju, taču lielie klubi Mančestras ''United'' un ''Chelsea'' viņu tā arī neprata izmantot. Šovakar gan Falkao laukumā neizgāja. Neilgu brīdi pēc spēles starta svilpes ''Monaco'' izrāvās uzbrukumā, kad pret Tomasu Lemāru savā soda laukumā noteikumus pārkāpa Alfreds Ndiajē, nopelnot 11 metru soda sitienu uz saviem vārtiem. Pendeli devās izpildīt malējais aizsargs Fabinju, kurš bija nekļūdīgs – 0:1.

Puslaika turpinājumā ''Villarreal'' devās savā kārtējā uzbrukumā, kad komandas uzbrūkošie spēlētāji labi pacīnījās par bumbu otrajā stāvā un pēc divām piespēlēm ar galvu trešo veica komandas šīs vasaras papildinājums Alešandre Patu, kurš uzlēca augstāk par savu pretspēlētāju un sita bumbu vārtos, panākot līdzsvaru mačā. Pirmais puslaiks noslēdzās 1:1.

Otrajā puslaikā spēle turpinājās visai mierīgā tempā. Iniciatīvu uzņēmās Patu, kurš kādā no epizodēm tika garām savam pretspēlētājam un izpildīja sitienu no tuvas distances, taču pāri vārtiem. Laikam ritot, veiksmīgs uzbrukums izdevās arī Monako. Reidu no laukuma centra zonas līdz pretinieku soda laukumam veica Bernardu Silva, kurš aizskrēja garām vairākiem spēlētājiem un no visai neērtas pozīcijas spēcīgi iešāva bumbu tālajā augšējā stūrī, izvirzot '"Monaco'' vadībā – 1:2. Dažas minūtes pirms pamatlaika beigām otro dzelteno kartīti izpelnījās Bendžemins Mendijs, kurš ar taisnu kāju iešļūca kājās pretiniekam. Spēle noslēdzās ar Monako uzvaru viesos un priekšrocību atbildes mačā.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācija

DatumsDuelisRez./LaiksVārtu guvēji
16.08.Ajax – Rostov1:1 (1:1)Klāsens 38'(11m) – Noboā 13'
Dinamo Zagreb – Salzburg1:1 (0:0)Rogs 76' (11m) – Lacāro 59'
Koebenhavn – APOEL1:0 (1:0)Paulovičs 43'
Steaua Bucuresti – Machester City0:5 (0:2)Silva 13' Agvero 41' 78' 89' Nolito 48'
Young Boys – Borussia M1:3 (0:1)Sulejmani 56' – Rafaels 11' 69' Āns 67'
17.08.Porto – Roma1:1 (0:1)Silva 61'(11m) – Felipe 21'(s.v.)
Villarreal – Monaco1:2 (1:1)Patu 36' – Fabinju 3'(11m) Silva 72'
Dundalk – Legia0:2 (0:0)Nikoličs 56'(11m) Prijovičs 90'
Ludogorets – Plzen2:0 (0:0)Moti 51'(11m) Misidjans 64'
Celtic – Hapoel Beer-Sheva5:2 (3:0)Rogičs 9' Grifitss 39' 45' Dembelē 73' Brauns 86' – Maranjao 55' Meliksons 57'

  +1 [+] [-]

, 2016-08-17 23:48, pirms 8 gadiem
Ne bez veiksmes palīdzības beigās Celtic visu saglāba!Atbildes spēlē jānotur pārsvars un grupu turnīrā iekšā!!!

  +2 [+] [-]

, 2016-08-17 23:49, pirms 8 gadiem
Celtic malači, šķiet, ka beidzot atkal tiks grupu turnīrā!!! Vēl jau gan otra spēle, bet 3 vārtu pārsvsrs ir diezgan droša štelle.
Autor, lūdzu izlabo. Īri poļiem zaudēja ar 0:2 nevis ar 0:1.

     [+] [-]

, 2016-08-18 00:08, pirms 8 gadiem
Normāla spēlīte sanāca Porto! Brīnums, ka TV6 izdevās paķert īsto spēli - parasti tieši tā ir garlaicīgākā no visas kārtas