Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Par "Valencia" īpašnieku kļūst Singapūras miljardieris Lims

Rolands Eliņš

Par "Valencia" īpašnieku kļūst Singapūras miljardieris Lims
"Valencia" futbolisti savā klubā sagaidīs jaunas vēsmas
Foto:AFP/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Valencia" kļuvis par Singapūras uzņēmēja Pītera Lima īpašumu, kurš ir gatavs nosegt kluba parādus 300 miljonu eiro apmērā un veikt arī vērā ņemamus ieguldījumus kluba attīstībā.

Parādos nokļuvusī "Valencia" jau ilgāku laiku meklēja īpašnieku, kurš varētu to izvest no finansiālās krīzes, un kluba administratori izvēlējās Limu. Par to paziņojis "Valencia Foundation" prezidents Aurelio Martiness.

Martiness arī pavēstījis, ka Lims jau šajā starpsezonā jaunu spēlētāju iegādē ieguldīs 60 miljonus eiro. Lims arī ieguldīs 100 miljonus īpašumtiesību iegādei, kā arī parūpēsies par jaunā stadiona pabeigšanu līdz 2019. gadam.

Lima galvenais uzdevums šobrīd ir vienoties ar "Bankia", kurai klubs ir parādā apmēram 300 miljonus eiro, un šīs summas atmaksas termiņš ir 27. maijs. Lima bagātību prestižais izdevums "Forbes" novērtējis 1,4 miljardu eiro apmērā, un viņa vārds iepriekš tika saistīts ar "AC Milan" potencioālo iegādi, taču Berluskoni ģimene neesot bijusi ieinteresēta šķirties no kluba.

"Valencia" Spānijas čempionātā šajā sezonā pirms pēdējās kārtas ieņem desmito vietu. Klubs dibināts 1919. gadā un tiek uzskatīts par visu laiku trešo panākumiem bagātāko Spānijas klubu. Sešas reizes tas kļuvis par Spānijas čempionu (pēdējoreiz 2004. gadā), bet Spānijas kauss iegūts septiņas reizes.

Izmantotie resursi:
Singapore businessman Peter Lim buys football...

     [+] [-]

, 2014-05-17 18:37, pirms 10 gadiem
Nu ko, būs vēl viens grands Spānijā!?

  +1 [+] [-]

, 2014-05-17 18:55, pirms 10 gadiem
ja šitā turpināsies, drīz Eiropas futbolā būs vesela revolūcija ar daudzu jaunu, vareno iesaistīšanos.

Par šito tēmu jau tagad normālu research uzrakstīt

  +1 [+] [-]

, 2014-05-17 19:59, pirms 10 gadiem
Ja kopējā bagātība tiek novērtēta uz 1,4 miljardiem nevis uz vairākiem miljardiem, tad tie 300 miljoni tā kārtīgi pa kabatu iesitīs... gan jau, ka zina ko dara, bet nu drosmīgs solis Tik daudz naudas, ka garlaicīgi vienkārši