Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Šahisti Anands un Gelfands arī piekto partiju noslēdz neizšķirti

Jānis Pārums

Šahisti Anands un Gelfands arī piekto partiju noslēdz neizšķirti
Boriss Gelfands un Višvanatans Anands
Foto: AP/Scanpix

Krievijas galvaspilsētā Maskavā notiekošajā cīņā par pasaules čempiona titulu šahā starp esošo čempionu, indieti Višvanatanu Anandu un izraēlieti Borisu Gelfandu arī piektā partija noslēgusies neizšķirti – tāpat kā četras iepriekšējās.

Cīņa par pasaules čempiona titulu šahā sākās 11.maijā. Pirmajā partijā ar baltajām figūrām spēlēja čempions Anands, taču partija noslēdzās jau pēc 24.gājieniem. Otrajā bija nepieciešams tikai par gājienu vairāk, lai oponenti atkal vienotos par neizšķirtu. Trešajā un ceturtajā partijā cīņa izvērtās ilgāka, taču arī bez uzvarētāja – neizšķirts, attiecīgi, 37. un 34.gājienā. Tas pats notika arī šodien, kad Anands un Gelfands vienojās par neizšķirtu 27.gājienā. Tādejādi pēc piecām partijām rezultāts ir 2.5:2.5.

Nākamā partija tiks izspēlēta piektdien, kad ar baltajām figūrām spēlēs Gelfands. Kopumā paredzētas 12 partijas. Ja arī pēc tām rezultāts būs neizšķirts, 30.maijā šahisti izspēlēs taibreiku.

Anands ir pasaules čempions kopš 2007.gada. Savus titulus viņš aizstāvējis partijās pret krievu Vladimiru Kramņiku un bulgāru Veselinu Topalovu.

Izmantotie resursi:
Anand - Gelfand - FIDE World Chess Championship...