Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Valmierā iespējamais ceturtdaļfināla ģenerālmēģinājums

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Valmierā iespējamais ceturtdaļfināla ģenerālmēģinājums
Divu pieredzējušo spēlētāju A.Belasova un I.Jēkabsona divcīņas šosezon varētu būt vēl ne mazums
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā klāt pēdējā nedēļas nogale regulārajā sezonā. Divas spēles tiks aizvadītas šajā nedēļas nogalē un principiālākā no tām tiks izspēlēta Valmierā.

"FBK Valmiera" – "Rubene"
Pulksten 20:00 Valmierā
Abas komandas turnīra tabulā atrodas viena aiz otras, turklāt ieņemot ceturto un piekto pozīciju. Ja nenotiks lieli pārsteigumi (proti, "Lekrings" savā laukumā nepaliks bez punktiem mačā ar pēdējā vietā esošo "Bausku"), tad tieši Valmieras un Kocēnu komandas savā starpā sacentīsies ceturtdaļfināla turnīrā sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām. Pašlaik valmierieši ar 40 punktiem atrodas ceturtajā vietā turnīra tabulā, taču viņi vien par punktu apsteidz "Rubeni". Ņemot vērā faktu, ka abu komandu pirmajā šīs sezonas mačā, kas vienlaikus kļuva par sezonas atklāšanas cīņu Kocēnos, "Rubene" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 7:4, tad viņiem šīvakara spēlē pietiek ar uzvaru arī papildlaikā vai pēcspēles metienu sērijā, lai apsteigtu konkurentus turnīra tabulā. Ceturtā vieta čempionāta kopvērtējumā ir gana būtiska, jo tā dos sava laukuma priekšrocības un ir skaidrs, ka divu kaimiņu duelis varētu būt ārkārtīgi spraigs un līdzjutēju interesi saistošs.

Valmierieši uzvarējuši četrās no pēdējām piecām spēlēm, turklāt sevišķi sekmīgi viņi spēlējuši tieši savā laukumā (vēl viens iemesls, kādēļ šodien nepieciešama uzvara), jo uzvarētas ir jau sešas cīņas pēc kārtas, pēdējo neveiksmi piedzīvojot 12. novembrī, kad pēcspēles metienu sērijā tika zaudēts FK "Rīga" – kuriem pavisam nesen zaudēts arī izbraukumā. Jāpiezīmē, ka valmieriešu rekords līdz šim savā laukumā bija izcīnītās četras uzvaras pēc kārtas, tādēļ aktuāls ir jautājums vai šo rekordu izdosies uzlabot vēl vairāk.

"Rubenes" florbolisti pēdējā laikā spēlējuši ne sevišķi stabili, taču pagājušajā nedēļas nogalē izdevās pārvest sešus punktus no Stalbes un Ķekavas. Interesanti, ka valmierieši uzvarējuši pēdējās sešās mājas spēlēs, bet "Rubene" svinējusi uzvaras pēdējās piecās spēlēs, cīnoties izbraukumā. Varēja būt arī seši panākumi, taču 17. decembrī Kocēnu komanda neprata nosargāt iekrāto pārsvaru Cēsīs pār "Lekringu", piedzīvojot neveiksmi pēcspēles metienu sērijā. Ja valmierieši jau ir labojuši savu uzvaru rekordu, tad "Rubenei" līdz kluba spilgtākajiem ierakstiem vēl ir jāpieliek pūles, jo 2005. gadā izdevās izcīnīt uzvaras astoņās spēlēs pēc kārtas.

Pieminētajā abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē "Rubene" labi izmantoja sāncenšu kļūdas izcīnot uzvaru ar rezultātu 7:4 (2:2, 2:0, 3:2), lieliski sevi piesakot jaunajam Ārnijam Kuratņikam, kurš guva trīs vārtus. Ar hat-trick tajā spēlē atzīmējās arī Ingars Matisons, bet valmieriešiem divus vārtus guva Ričards Eglītis. Spēles protokolā fiksētie 312 skatītāji ļauj šo maču uzskatīt par otro apmeklētāko Kocēnu sporta namā. Vairāk skatītāju ieradās vien uz dramatiskā pērnās sezonas ceturtdaļfināla atkārtojumu, kad Kocēnu sporta namā ciemojās Cēsu "Lekrings".

"Pārgauja" – "Talsi/Irlava"
Pulksten 20:00 Stalbē
Divas komandas, kas pēdējos gados bija palikušas ārpus izslēgšanas spēļu turnīra, šosezon startējušas ar dažādām sekmēm. Ja "Pārgauja" piesaistīja vairākus pieredzējušus florbolistus, visu sezonas gaitu turoties turnīra tabulas vidū, tad talsinieki bija spiesti apvienoties ar Irlavas komandu, lai savāktu cīnīties spējīgu komandu. Ilgstošā un izmisīgā cīņa par tikšanu izslēgšanas turnīrā pirmo reizi kopš 2012./13. gada sezonas gan noslēdzās pagājušajā nedēļas nogalē, kad tika zaudēts gan cēsniekiem, gan liepājniekiem. Turklāt savāktie vien 15 punkti liks aizvadīt ļoti nopietnas cīņas, lai noturētos spēcīgāko komandu pulkā.

"Pārgauja" pagājušajā nedēļas nogalē piekāpās "Rubenei", tādējādi zaudējot izredzes pacelties augstāk par sesto vietu turnīra tabulā, bet divas dienas vēlāk apspēlējot "Rockets", tika nodrošināta šī pozīcija, bez draudiem atkāpties uz septīto pozīciju. Līdzīgi kā pie cīņas Valmierā, arī šeit var teikt, ka, ja cēsnieki dramatiski nepaklups mačā ar pastarīšiem, mūs gaida ļoti interesants saldais ēdiens ceturtdaļfinālā – "Pārgauja" pret "Lekringu", kas arī noteikti pulcēs pilnas tribīnes, lai kur arī notiktu cīņas. "Pārgauja" pēdējo reizi izslēgšanas turnīrā spēkojusies 2012./13. gada sezonā, pārsvarā mājas mačus aizvadot tieši Cēsu sporta namā. Ja ceturtdaļfināls būs jāaizvada pret "Lekringu", diez vai visas spēles tiks izspēlētas Cēsīs. Bet līdz tam vēl jāpaciešas nedēļu, vispirms priekšā mačs ar "Talsi/Irlava", kuriem šoreiz uzvara būtu nepieciešama pat vairāk kā vidzemniekiem, lai tiktu tabulā tālāk no "Bauskas".