Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertāns: "Tāda atmosfēra kā Belgradā nav nekur citur Eiropā"

Andrejs Siliņš

Bertāns: "Tāda atmosfēra kā Belgradā nav nekur citur Eiropā"
Dairis Bertāns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Īpaši nedomāju par to, ka šī ir mana pirmā Eirolīgas spēle, vienkārši gāju uz to kā uz nākamo spēli," pēc debijas spēles ULEB Eirolīgā portālam Sportacentrs.com sacīja Latvijas valstsvienības aizsargs Dairis Bertāns.

ULEB Eirolīgu no šī rudens tiešām var saukt par Eiropas spēcīgāko klubu superturnīru - jaunais formāts paredz 16 komandu cīņu divos apļos un jau pirmā kārta, lai gan vēl nav noslēgusies, liek domāt, ka izteiktu pastarīšu te nebūs. Tieši šādā Eirolīgā savus pirmos soļus šajā līmenī vakar spēra viens no Latvijas valstsvienības līderiem Dairis Bertāns, kurš ar 13 punktiem un trim atlēkušajām bumbām sekmēja Stambulas "Daruššafaka" atspēlēšanos un uzvaras izcīnīšanu Belgradā pret "Crvena Zvezda".

"Īpaši nedomāju par to, ka šī ir mana pirmā Eirolīgas spēle, vienkārši gāju uz to kā uz nākamo spēli. Protams, bija patīkami spēlēt tieši Belgradā - tāda atmosfēra nav nekur citur Eiropas basketbolā! Pirmais puslaiks bija drausmīgs, bijām sasaistīti un bumba nekustējās. Pārtraukumā treneris īpaši nekliedza, jo zinājām, ka mums jāspēlē labāk - visās pārbaudes spēlēs līdz tam bijām rādījuši daudz labāku sniegumu. Otrajā puslaikā arī jūtami uzlabojām sniegumu, sanāca atspēlēties un beigās arī izcīnīt uzvaru," savu pirmo maču Eirolīgā atcerējās Dairis.

Bertāns laukumā devās pamata pieciniekā, nospēlēja nepilnas 20 minūtes, izmeta sešus metienus no spēles, gūstot 13 punktus, kas bija otrais augstākais rādītājs komandā. "Tāda aptuveni varētu būt mana loma un vieta komandā. Skaidrs, ka nespēlēšu pa 30 vai vairāk minūtēm. Nav tā, ka mums būtu tikai divi spēlētāji, kas var gūt punktus, mums tādi ir gandrīz visi, līdz ar to jābūt gatavam savās minūtēs parādīt savu labāko sniegumu," norādīja basketbolists.

Turcijas čempionātā uz katru spēli pieteikumā jābūt vismaz sešiem vietējiem spēlētājiem un pārējās sešas vietas drīkst aizņemt arī leģionāri. Tā kā Stambulas komandā ir astoņi ārzemnieki, uz katru spēli trenerim divi jāatstāj malā. Pirmajā sezonas mačā izvēle krita arī uz Dairi, bet no tā nav jāizdara tālejoši secinājumi.

"Treneri sastāvu izvēlas, raugoties pēc tā, ar kādu pretinieku jāspēlē - atkarībā no pretinieku sastāva. Vai spēlēšu svētdien pret "Banvit"? Vēl nezinu, jo sastāvu nosauc tikai dienu iepriekš, lai treniņos nevienam zemapziņā neiezagtos doma, ka tāpat nākamo maču nespēlēs. Bet domāju, ka jā, visticamāk, spēlēšu," skaidroja Dairis.

"Pagaidām mūsu komandai nav izveidojies tik liels un kaislīgs līdzjutēju pulks, jo komanda augstākajā līgā spēlē tikai trešo sezonu. Līdz ar to mājas spēlēs noteikti nebūs ne tuvu tāda atmosfēra, kāda tā bija Belgradā, bet visādi citādi ļoti gaidu pirmo mājas spēli Eirolīgā," saka Dairis, kuram nākamais mačs Eirolīgā jāaizvada savā laukumā pret Milānas "EA7 Emporio Armani".

  +6 [+] [-]

, 2016-10-14 17:00, pirms 8 gadiem
Dairis labs. Turies un parādi sevi!

     [+] [-]

, 2016-10-14 17:10, pirms 8 gadiem
Prieks, ka pašam tik patīkamas sajūtas un laba debija!
Novēlu sajust kā ir spēlēt štatos

  +8 [+] [-]

, 2016-10-14 17:22, pirms 8 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Prieks, ka pašam tik patīkamas sajūtas un laba debija!
Novēlu sajust kā ir spēlēt štatos
bērns, štatos nav tādas atmosfēras kā Belgradā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-10-14 17:26, pirms 8 gadiem
Nu, vajadzēja ar izlasi šovasar to pašu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-10-14 17:48, pirms 8 gadiem
Sākums patiešām labs, izcila precizitāte. Jācer, ka Strēlniekam tagad arī ies labi.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-14 18:05, pirms 8 gadiem
Real Rebel rakstīja: bērns, štatos nav tādas atmosfēras kā Belgradā
Laikam NCAA neesi skatījies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-10-14 23:15, pirms 8 gadiem
Latvijas piecinikes pēc 2-3 gadiem, būs top 5, pat iespējams top3, spēcīgākais eiropā (KP,abi Bertāni, Strēlnieks, Timma)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-15 13:57, pirms 8 gadiem
estelle_dorice_122129858255177 rakstīja: sandrana_credito@hotmail.com
paldies
lūdzu

     [+] [-]

, 2016-10-16 19:04, pirms 8 gadiem
sALDū IR SALDāK!