Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pučinsks: "Tik muļķīgas kļūdas, ka trūkst vārdu!”

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Pučinsks: "Tik muļķīgas kļūdas, ka trūkst vārdu!”
Jurģis Pučinsks
Foto: Romāns Kokšarovs Sporta Avīze/F64

Pēc UEFA Čempionu līgas otrās kvalifikācijas kārtas pirmā mača, kurā FK "Ventspils” savā laukumā mača galotnē ielaida trīs vārtus un ar 1:3 piekāpās Somijas "HJK”, ventspilnieku galvenais treneris Jurģis Pučinsks ar grūtībām savaldīja emocija, atzīstot, ka zaudējumā vainojamas pašu pieļautās muļķīgās kļūdas.

Pučinks: Saprotams, ka neesam apmierināti ar rezultātu, un... Ir ļoti smagi, ka pret šādu sāncensi nospēlējām šādā veidā. Vienkārši atvest vārtus pašiem sev. Ja mēs uz kaut ko cerējām un par kaut ko domājām, visu maču bija jāspēlē apņēmīgi, maksimāli jākoncentrējas. Tikai tādā gadījumā varējām cerēt uz pozitīvu rezultātu. Taču pieļaujot, tādas kļūdas, kuras pat nezinu, kā nosaukt... Es to nevaru izskaidrot. Man ir pretenzijas pret konkrētiem spēlētājiem un par konkrētām lietām. Mēs vienojāmies par kaut kādām lietām, mums ir spēles uzdevumi. Piemēram, atvedām sev vārtu zaudējumu no auta, lai gan pirms mača tieši par to runājām un vienojāmies. Visu maču darījām pareizi, vienu reizi izdarījām nepareizi un dabūjām bumbu savos vārtos. Šāda komanda par kļūdām tūlīt pat soda, paši redzējāt, kā. Mēs pieļāvām ļoti rupjas kļūdas. Pirmajā puslaikā bijām pārāk nervozi, pārtraukumā parunājam, nomierinājāmies, un otrajā puslaikā pretinieki paši faktiski neko neizveidoja. Tikai, to, ko mēs atvedām. Paši šo maču zaudējām.

Kas tomēr notika mača beigās, kāpēc bija šīs kļūdas? Tās bija noguruma sekas?
Ziniet, man pat negribas... Tās bija muļķīgas, bērnišķīgas kļūdas. Mēs izskatījāmies kā... Es pat īsti negribu komentēt.

Pirmo reizi šajā sezonā spēlējāt ar pieciem aizsargiem. Kāpēc tā, un kāpēc pamatsastāvā devās Mujeci, nevis Turkovs?
Zinājām, pret ko spēlējam, no tā arī vadījāmies. Spēle pierādīja, ka esam izvēlējušies pareizo izkārtojumu. Sāncenšiem flangos ir ļoti ātri spēlētāji, un bija svarīgi, lai mēs varētu cits citam palīdzēt. Par Mujeci – viņš labi iesaistījās spēlē ar Liepāju, arī šodien visai spēcīgi nospēlēja. Parasta konkurence, kas ir tikai normāli.

Pirmajā puslaikā centra aizsargiem bija problēmas ar uzbrukumu iesākšanu. Gan Barinovam, gan Krjauklim bieži bija neprecīzas pirmās piespēles. Ar ko tas izskaidrojams?
Mēs spēlējām pret meistarīgu, augstāka līmeņa komandu. Čempionātā tādu sāncenšu nav, bet šoreiz darbības bieži tika viegli nolasītas, tāpēc arī bija kļūdas. Šķita, ka piespēli var dot, taču tās ceļš tika nosegts. Nedrīkst aizmirst, ka mēs spēlējām pret augstas klases komandu, jo priekšā vēl otrā spēle.

Pagājušajā gadā spēles pret "Malmo" sanāca visai līdzīgas, galu galā divu spēļu summā zaudējums tikai 0:1, bet šodien jau ir 1:3. Kā atšķiras šo komandu līmenis un spēle?
Galvenā atšķirība ir tāda, ka brauksim ciemos ar nelabu rezultātu... Līmeņa ziņā abas komandas ir diezgan līdzīgas, bet toreiz mēs muļķīgas lietas nepieļāvām, bet tagad...

Sastāvs arī ir izmainījies?
Dabisks sastāvs, un, nepieļaujot šodien šīs kļūdas elementārās situācijās, būtu nospēlējuši vismaz 1:1. Tas ir normāls rezultāts. Tā varēja notikt, taču tas viss ir no "ja nu” sērijas. Ir arī fakti.

Pēc gūtajiem vārtiem pāris reizes mierinājāt komandu. Vai sākāt pārāk aktīvi iet pēc otrajiem vārtiem?
Mums bija jāsaprot, pret ko spēlējam. Ja būtu sākuši spēlēt pārāk atklāti, tas būtu bijis slikti, un mūs varētu viegli sodīt. Bija jāturpina spēlēt saliedēti un uzmanīgi. Tā arī bija gandrīz visu maču, izņemot tā izskaņu.

Kad vēl bijām vadībā 1:0, traumas dēļ nācās nomainīt Juriju Žigajevu. Varbūt arī tas kaut kā ietekmēja spēli, ņemot vērā Žigajeva pieredzi un lomu komandā?
Nedomāju, ka tas ļoti nopietni ietekmēja spēli. Mums ir maiņas. Principā bijām gatavi visam, vai maiņa būtu jāveic, jo kāds būs noguris, vai savainojuma dēļ. Tāpēc nedomāju, ka tas ļoti ietekmēja spēli. Runa ir tikai un vienīgi par kļūdām. Vienkāršām kļūdām.

Kādas tagad ir izredzes un vai tādas vispār ir?
Gatavosimies.

Ir vēl iespējams uzlabot uzbrukumu?
Ne tikai uzbrukumā vajadzīgi uzlabojumi, arī aizsardzībā. Mēs ielaižam vārtus vienkāršākajās situācijās, bet to jau te atkārtoju desmito reizi. Es nevaru noskatīties uz tādu spēli, kāda tā bija šodien.

Taču vajag gūt trīs vārtus?
Gatavosimies, kas cits vēl atliek. Nokārt degunus nedrīkst. Sāncenšiem tagad ir pietiekami komfortabls rezultāts, un kas zina, varbūt savās mājās viņi nospēlēs, teiksim tā, mierīgāk.

Mika Lehusko: Protams, pirms šīs spēles komanda droši vien nebija labākajā emocionālajā noskaņojumā, jo vietējā līgā mums pēdējā laikā neveicas. Turklāt vienmēr ir bijis grūti spēlēt izbraukumu, bet mēs zinājām, ka "Ventspils" savās mājās var nospēlēt ļoti labi. Gatavojāmies nopietnai cīņai, kāda tā faktiski arī bija. Nevarētu teikt, ka beigās gūtie trīs vārti man bija pārsteigums, tas droši vien nebūtu pareizais vārds, bet tas tiešam nav maz. Tas ir fantastiski.

Ar kuru spēlētāju Ventspils sastāvā bija visgrūtāk tikt galā?
Nevaru nosaukt kādu vienu spēlētāju, bet brīdī, kad Ventspils izvirzījās vadībā, visa komanda spēlēja ļoti labi. Kustināja bumbu, izdarīja spiedienu uz vārtiem un sagādāja mums lielas problēmas. Tā kā gribētu izcelt tieši sniegumu kā komandai, nevis kādu atsevišķu futbolistu.

  -3 [+] [-]

, 2015-07-14 23:25, pirms 9 gadiem
vēl tik bumsli rokās un īsts Maskačkas čalis ar pagoniem!!!

  +5 [+] [-]

, 2015-07-14 23:39, pirms 9 gadiem
tik mulkigs smokings,ka truka vardu!!!

  +3 [+] [-]

, 2015-07-15 06:21, pirms 9 gadiem
Ventspils komandā jāievieš likums, ka savā laukuma pusē nedrīkst dot piespēles atpakaļ (Karlsona gadījums, piemēram). Ventspilnieki nav ne brazīļi un ne horvāti tehniskās meistarības ziņā, bet ir tikai "kapātāji". Kā sāk tēlot brazīļus, tā atved golu savos vārtos un zaudē spēli.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-15 08:10, pirms 9 gadiem
Nedarīt ir viegli.Sāc tīrīt sastāvu,jo šie nebūs LR čempi.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-15 08:31, pirms 9 gadiem
koučam jauns "izejamais" treniņtērps ar smukām strīpām! Skaisti!

  -1 [+] [-]

, 2015-07-15 08:42, pirms 9 gadiem
Nevar bērnu komandas līmeņa treneris vadīt virslīgas komandu. Vai tad hūtītim nav kauns, par to ērmu trenūzenēs????

  +1 [+] [-]

, 2015-07-15 09:27, pirms 9 gadiem
Pukuzirnis12 rakstīja: Nevar bērnu komandas līmeņa treneris vadīt virslīgas komandu. Vai tad hūtītim nav kauns, par to ērmu trenūzenēs????
Futenes komandu kūrē Gunča, hūte galvenais ir basketbolā. Bet kaut kādu kulturālu etiķeti gan komandā vajadzētu ieviest.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-15 10:39, pirms 9 gadiem
Ivris, 09:27, pirms stundas, ignorēt, atbildēt
Pukuzirnis12 rakstīja: Nevar bērnu komandas līmeņa treneris vadīt virslīgas komandu. Vai tad hūtītim nav kauns, par to ērmu trenūzenēs????
Futenes komandu kūrē Gunča, hūte galvenais ir basketbolā. Bet kaut kādu kulturālu etiķeti gan komandā vajadzētu ieviest.

Hūtītis kūre katru Ventspils soli.

     [+] [-]

, 2015-07-16 19:51, pirms 9 gadiem
Keidas kļūdas,nap....di,tikais golimais TOTIKS,JURGI,un ty pats to zini,un natalo dyraku.