Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Karašausks: "Zinu, ka Tamazs uzvedīs mani uz pareizā ceļa"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Karašausks: "Zinu, ka Tamazs uzvedīs mani uz pareizā ceļa"
Artūrs Karašausks spēlē pret "Riga"
Foto: Mārtiņš Sīlis

Pēc "SynotTip" futbola Virslīgas 1. kārtas spēles, kurā "Riga" viesos ar 1:0 pārspēja "Liepāju", Sportacentrs.com laukuma malā sagaidīja liepājnieku jauno uzbrucēju Artūru Karašausku un uzaicināja uz nelielu sarunu.

Cik liela vilšanās ir par šādu rezultātu?
Protams, sezonu gribas sākt ar uzvaru. Zaudējām - vilšanās ir liela. Nekas, čempionāts ir garš - izskatīsim savas kļūdas un spēlēsim tālāk. Meklēsim savu spēli.

Tavuprāt, rezultāts šodien bija pelnīts?
Uzskatu, ka 0:0 būtu pelnīts rezultāts. Notika tas, no kā visvairāk baidījāmies - standartsituācija, Kaspars Gorkšs, gols. Tā ir viņa spēle, viņš soda laukumā ir bīstams, un viņš arī atrada savu momentu.

Ja nemaldos, jūsu komandas izpildījumā nebija neviena sitiena vārtu rāmī. Tu arī esi viens no uzbrucējiem - kāds būtu tavs izskaidrojums?
Kā jau teicu, neatradām savu spēli. Tas ir pats galvenais. Es šodien izskatījos vāji. Varbūt man vēl jāatrod sava spēle. Visa sezona priekšā - ceru, ka uzņemšu labāku formu. Tad varbūt arī biežāk sitīsim rāmī un goli sāks birt. Kā ir, tā ir, neko nevar padarīt. Mēs ejam tālāk, nedrīkst nokārt galvas pēc pirmās spēles.

Tev nav pārāk laba tieši fiziskā formā vai vienkārši pagaidām neesi iegājis spēļu ritmā?
Es domāju, ka spēļu ritmā, jo Šveicē ziemas periodā sagatavošanās nebija super un tur es arī maz spēlēju. Uzbrucēji katru reizi spēlēja pa puslaikam, varbūt tas traucēja, jo ļoti svarīgi ir ieiet ritmā, spēlēt pa 90 minūtēm. Tas ir pats svarīgākais. Kad ieiešu ritmā, būs daudz labāk.

Kāpēc pameti Šveices komandu ["Wil", kas spēlē pēc spēka otrajā līgā - aut.]?
Pametu tāpēc, ka klubam radās finansiālas problēmas. Viņi man samazināja algu par 80% un par tādu algu Šveicē nav reāli dzīvot. Tāpēc mēs paspiedām viens otram roku, es lauzu līgumu. Lai viņiem tālāk veicas!

Vai šis algas samazinājums skāra tikai tevi?
Visu komandu! Aizgāja turku investori, un klubs vairs nevarēja maksāt tādas algas, kādas tur bija. Iepriekš tur algas bija, atļaušos teikt, pat lielākas nekā Šveices Superlīgā.

Vai turku aiziešana varētu būt saistīta ar to, ka zaudējāt reālas cerības iekļūt Superlīgā?
Domāju, ka tā arī ir. Turkiem bija lielas problēmas, Šveicē viņus ne visai mīlēja, tāpēc varbūt viņiem šis projekts apnika. Viņi gribēja tikt uz Superlīgu, bet redzēja, ka konkurencē ar Cīrihi [Andra Vaņina pārstāvētā komanda - aut.] nav variantu. Viņiem tas apnika un viņi vairs negribēja tērēt tādu naudu.

Vai varam teikt, ka tev paveicās tādā ziņā, ka tiki prom no Šveices brīdī, kad Virslīgas klubi veica komplektāciju?
Īstenībā es varēju palikt arī Polijā pie Gutkovska ["Termalica" komandā Polijas Ekstraklasē - aut.], bet es negribēju tādu līgumu, kādu viņi man piedāvāja. Poļi it kā bija apmierināti, gribēja mani paturēt, bet es pats negribēju tur palikt.

Vai tiešām "Liepāja" spēj maksāt lielāku algu nekā Polijas Ekstraklases klubs?
Varbūt nē, bet kurš vēlētos uz pusgadu parakstīt ar iespēju, ka pēc pusgada viņi ar mani līgumu nepagarina? Tāpat būtu vasarā jāatgriežas Latvijā - kāda jēga no tā? Ja es Polijā netiktu pie spēles laika, man būtu grūti atrast nākamo komandu. Toties te es vienmēr būšu ritmā, es zinu Tamazu, zinu viņa nosacījumus, zinu, ka Tamazs uzvedīs mani uz pareizā ceļa. Domāju, ka vasarā man būs varianti, bet, ja nebūs, tad spēlēšu te, kāpēc ne? Tagad Latvijas čempionāts, uzskatu, ir baigi interesants. Skatīsimies, kas būs tālāk.

Ja vispār runājam par spēles līmeni, šodien, tavuprāt, bija labas kvalitātes spēle? Piemēram, salīdzinot ar to pašu Šveices otro līgu, kurā spēlēji.
Uzskatu, Šveices līmenis ir augstāks, daudz augstāks. Varbūt te ir vairāk cīņas un vairāk sit uz priekšu, bet Šveicē vairāk spēlē pa zemi un vairāk spēlē futbolu, kuru es mīlu. Kā jau teicu, šodien neatradām savu futbolu. Es zinu Tamaza futbolu - ātra saspēle pa zemi. Taču šodien nesanāca - laukuma sintētika, teikšu, ir ne pārāk labā stāvoklī. Bet tas vēl neko nenozīmē - zaudējām un varētu daudz runāt, ka patraucēja tas un tas. Šodien viņi uzvarēja, mēs izpētīsim kļūdas, gatavosimies nākamajai spēlei, kas mums būs vēl viens nopietns izaicinājums [piektdien spēle Olainē pret "Jelgavu" - aut.]?

"Riga", tavuprāt, ir nopietns kandidāts uz pirmo vietu?
Tagad vēl grūti runāt par pretendentiem. Domāju, augustā jāskatās, kurš kādā formā būs. Zinu Tamazu un zinu, ka vasarā mēs uzņemsim formu un spēlēsim mūsu futbolu.

Vēl par transfēriem - vai pats pieņem lēmumus par savu nākotni vai tev ir aģents, ar kuru konsultējies?
Es pats. Man ir aģenti, viņi man piedāvā variantus, bet es pateicu, ka Polijā nepalikšu un viss - aizbraucu no turienes. Mierīgi. Jo nav jau jēgas palikt Polijā uz pusgadu. Es biju Gļivices "Piast" - un kāda jēga no tā bija? Pēc tam bez komandas biju vēl pusgadu [Karašausks pievienojās "Piast" 2015./16. gada sezonas otrajai pusei, bet Ekstraklasē kopumā nospēlēja tikai 20 minūtes - aut.] un tad atkal viss bija no sākuma jāsāk. Šveicē man it kā viss sākās labi [13 spēlēs trīs vārti - aut.], bet pēc tam notika tāda katastrofa - biju bēdīgs. Bet nu ko? Dzīve turpinās, ir kaut kas jāturpina, futbols ir jāspēlē. Atbraucu te.

Noslēgsim par "Liepāju" - teici, ka vēl jāatrod sava spēle. Tas ir savstarpējās sapratnes jautājums? Ņemot vērā, ka, piemēram, afrikāņi vēl tikai nāks klāt sastāvā, kad tas process ar sapratnes pilnīgu panākšanu beigsies?
Domāju, ar "Jelgavu" būsim gatavi [smaida].

Tik ātri?
Kāpēc ne? Kāpēc ne? Šodien varbūt neatradām savu spēli, nākamajā spēlē atradīsim. Uz tādiem sintētikas segumiem ir grūti spēlēt, bet šeit mēs neko nevaram padarīt. Tādi apstākļi ir, jāspēlē. Vasarā, kad spēlēsim uz zāles, domāju, mēs spēlēsim daudz skatāmāku futbolu.

  +5 [+] [-]

, 2017-03-12 00:44, pirms 7 gadiem
Artūram galva jāsakārto! Iedomās viņš ir līdzās Ronaldo un Zlatanam, bet darbi tam netiek līdzi.. Tādēļ arī ārzemēs nekas nesanāk, jo nevienam nepatīk iedomīgi cilvēki, kas jauc kolektīvu un domā tikai par sevi.. Superzvaigznēm to piedod, bet nejau...

     [+] [-]

, 2017-03-12 00:46, pirms 7 gadiem
Tikai par Liepāju !!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-03-12 00:59, pirms 7 gadiem
Lai nu kurš, bet Karašausks tiešām nav iedomīgs! Pats esmu pārliecinājies!

     [+] [-]

, 2017-03-12 01:09, pirms 7 gadiem
Tikai Liepāja, tikai Liepājas futbols!! Lai izdodas, jūs to esiet pelnījuši!! Un nelasiet visādas negācijas par sevi šeit! Jūs esiet labākie!!

  +3 [+] [-]

, 2017-03-12 05:29, pirms 7 gadiem
Aktieris Grebis bija redzamāks un cīnījās daudz vairāk kā Karašausks.Arturs brīžiem tikai pastaigājās pa laukumu,laikam tiešām nav formā,tikai kādēļ
tad viņu vajadzēja laist (un turēt) uz laukuma? Moš padfarķit?...;-) Tikpat labi varēja izšaut gruzīnis vai kāds no mellajiem.Dobrecovs nemaz pieteikumā nebija...

  +2 [+] [-]

, 2017-03-12 07:05, pirms 7 gadiem
Dobrecovs ir pazudis arī no FK Liepājas mājas lapas,tāpat kā A.Tumanovs,K.Gulbis,A.Krušatins.Acīm redzot spēlēs,varbūt ,dublieros.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-12 08:53, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Dobrecovs ir pazudis arī no FK Liepājas mājas lapas,tāpat kā A.Tumanovs,K.Gulbis,A.Krušatins.Acīm redzot spēlēs,varbūt ,dublieros.
pirmais noteikti ka spēlēs pie tēva grobiņā...

  +1 [+] [-]

, 2017-03-12 09:22, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Dobrecovs ir pazudis arī no FK Liepājas mājas lapas,tāpat kā A.Tumanovs,K.Gulbis,A.Krušatins.Acīm redzot spēlēs,varbūt ,dublieros.
Interesanti. Starkovs nesen intervijā nosauca D. Dobrecovu par vienu no perspektīvākajiem jaunajiem futbolistiem LV, bet izrādās ka Pertijam viņš neder.

  +5 [+] [-]

, 2017-03-12 10:01, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Interesanti. Starkovs nesen intervijā nosauca D. Dobrecovu par vienu no perspektīvākajiem jaunajiem futbolistiem LV, bet izrādās ka Pertijam viņš neder.
Starkovs trenē Liepāju vai Pertija?

Katrs treneris izmanto tos spēlētājus, kuri viņam liekas noderīgi.

     [+] [-]

, 2017-03-12 10:06, pirms 7 gadiem
Tad Dobrecovs trenes to Grobinu vai nee? Vai Grobina bus Liepajas farms?

     [+] [-]

, 2017-03-12 10:24, pirms 7 gadiem
bet pēc tam notika tāda katastrofa - biju bēdīgs.

Varbūt drusku konkrētāk, kas notika?

  -2 [+] [-]

, 2017-03-12 10:55, pirms 7 gadiem
Edmund, kas tas par jautājumu par Riga izredzēm?
Riga 99,9 % tituls ir rokās. Vakar mierīgi paņēma ar otro sastāvu (bez Gogoua, Smirnova, Kožana, Timofejeva, Zjuzina Kovaļova, Okonkvo, Šabalas)

  -3 [+] [-]

, 2017-03-12 10:56, pirms 7 gadiem
Fiasko rakstīja: Starkovs trenē Liepāju vai Pertija?

Katrs treneris izmanto tos spēlētājus, kuri viņam liekas noderīgi.
Nenoliedzama taisnība. Tikai vienmēr paliek atklāts jautājums, kurš treneris ko ir sasniedzis savā karjerā, un kam ir kāda ticība viņiem.
Man viennozīmīgi Starkovs ir lielāks autoritāte nekā Pertija, jo par Starkovu zināšanām un prasmēm liecina daudzi sasniegumi. Kuri ir tie Pertijas sasniegumi?

  +1 [+] [-]

, 2017-03-12 12:37, pirms 7 gadiem
Tur Tamazs nav vajadzīgs. Lai sāktu galva darboties, jāsāk lasīt grāmatas, labas filmas un izrādes skatīties, uz koncertiem. Kad sāks darboties galva, tad arī visas pārējās lietas sakārtosies.

     [+] [-]

, 2017-03-12 14:15, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nenoliedzama taisnība. Tikai vienmēr paliek atklāts jautājums, kurš treneris ko ir sasniedzis savā karjerā, un kam ir kāda ticība viņiem.
Man viennozīmīgi Starkovs ir lielāks autoritāte nekā Pertija, jo par Starkovu zināšanām un prasmēm liecina daudzi sasniegumi. Kuri ir tie Pertijas sasniegumi?
Salidzinaji, cik gadus Starkovs ir trennejis un cik Pertija. Kads Skonto bija Starkova laikos un kads Skonto bija Pertijas laikos...

  -2 [+] [-]

, 2017-03-12 14:44, pirms 7 gadiem
LIEPĀJA THE BEST!

  +3 [+] [-]

, 2017-03-12 15:50, pirms 7 gadiem
Karašausks joprojām nesaprot, ka vienīgais,kurš viņam var palīdzēt mainīties, ir viņš pats..

     [+] [-]

, 2017-03-12 21:25, pirms 7 gadiem
Manis pēc viņš starp spēlēm var darīt to pašu, ko iepriekš, bet ko tas dod, ja viņš pēc bumbas saņemšanas vienmēr grib apvest 3 - 4 spēlētājus.